Ege Bölgesi ve Aydın’ın gözde tatil beldelerinden Kuşadası, sahip olduğu doğal güzellikleri ile yerli, yabancı binlerce turistin uğrak noktasıdır. Keşfedilecek pek çok alternatifin yer aldığı Kuşadası doğal güzellikleri konusunda ziyaretçileri cezbeden keyifli bir atmosfere sahiptir. Deniz ve eğlencenin yanında farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kuşadası’nda keyfini çıkarabileceğiniz doğal güzellikleri sizler için derledik. 

Zeus Magarasi 2

Zeus Mağarası

Zeus Mağarası, Kuşadası’nın Güzelçamlı mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 25 km uzaklıkta bulunur. Kuşadası ve Ege Bölgesi’nin saklı cenneti olarak gösterilen Zeus Mağarası adını Yunan mitolojisinin en bilinen tanrılarından gök tanrısı Zeus’tan alır. 

Zaman içerisinde mağaranın içerisinde meydana gelen çöküntüler sonucu irili ufaklı göletler oluşur. Tarihi bir değere sahip olan el değmemiş eşsiz bir doğal güzellikte olan mağaranın suyu tertemiz ve sıcaklığı 5 derecedir. 

icmeler koyu kusasdasi

İçmeler Koyu

İçmeler Koyu, Kuşadası’nın Güzelçamlı mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 25 km uzaklıkta bulunur. Kuşadası’nın en kalabalık koyları arasında olan İçmeler Koyu, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın tek kumlu plajıdır. 

Yerli, yabancı binlerce turistin akın ettiği bu doğal güzellikteki koy masmavi berrak denizi ile keyifli bir ortam sunar. Çamlık alanlarla çevrili, denizi tamamen kum olan koy, el değmemiş doğasıyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakır. 

dilek yarimadasi 1

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Aydın ilinin Kuşadası, Söke ve Didim bölge sınırları arasında yer alır. Kuşadası merkeze 23 km uzaklıkta konumlanır. 

Milli Park içerisinde nesli tükenmekte olan canlılar, 804 farklı bitki türü, 256 kuş türü bulunur. Mükemmel bir manzaraya sahip deniz ve doğanın iç içe olduğu milli parkta yürüyüş ve trekking yapabileceğiniz parkurlar bulabilirsiniz. Parkın içerisinde ayrıca çocuklar için oyun alanları, sahil, plaj ve seyir noktaları yer alır. 

guvercin adasi 1

Güvercin Adası

Kuşadası içerisinde yer alan Güvercin Adası bölge için farklı bir yere sahiptir. İç kale ve surlardan meydana gelen kale Barbaros Hayrettin Paşa tarafından çevreden gelebilecek saldırıları engellemek amacıyla inşa edilir. 

Doğal bir kayalık üzerine Cenevizliler Dönemi’nde kurulmuş olan Güvercinada Kalesi adanın tamamını kaplar. 1957 yılında yapılan geçitle kara bağlanılan Güvercin Adası harika bir manzaraya sahiptir. Kale dışında bir de su sarnıcı bulunan Güvercin Adası’nın etrafında restoran ve çay bahçeleri yer alır.  

yilanci burnu

Yılancı Burnu

Kuşadası’nın en büyüleyici manzarasına sahip olan Yılancı Burnu, Güvercin Adası’nın güneyinde yer alan küçük bir yarımadadır. Antik Dönem’de Kuşadası’nın ilk yerleşim yerleri arasında yer alır. Kuşadası merkeze 2 km uzaklıkta bulunur. 

El değmemiş doğasıyla 1. derece sit alanı olarak koruma altındadır. Masmavi berrak denizi ve plajıyla dalış aktiviteleri ve çadır kurmak için ideal bir alandır. Sahili kumlu, denizi taşlık, derin ve dalgasızdır. 

sevda tepesi

Sevda Tepesi 

Kuşadası’nın en güzel panoramik manzarasına sahip seyir noktası Sevda Tepesi, Kuşadası’nın Hacıfeyzullah Mahallesi’nde Kese Dağı eteklerinde konumlanır. Kuşadası merkeze 2 km uzaklıkta yer alır. Kuşadası’na hâkim olan manzarasının yanında çam ormanlarıyla çevrili doğal güzelliğiyle dikkat çeken bir gezi alanıdır. 

Ege Denizi ve Kuşadası’nın muhteşem manzarasını rahatlıkla seyredebileceğiniz çardak, oturma alanları, seyir terasları, amfi tiyatro ve Kuşadası’nın yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz restoranlar bulunur. Sevda Tepesi üzerinde ilçe merkezinden görülebilen oldukça görkemli, dev bir Atatürk heykeli yer alır. 

davutlar milli parki 1

Davutlar Milli Parkı

Davutlar Milli Parkı, Kuşadası’nın Güzelçamlı mevkiinde Dilek Yarımadası Milli Park yolu üzerinde yer alır. Yaz aylarında kalabalıktan uzaklaşarak doğanın tadını çıkarabileceğiniz milli park, Kuşadası merkeze 28 km uzaklıkta bulunur. 

Çam ormanları ve masmavi, berrak Ege deniziyle çevrili milli park deniz manzaralı piknik alanları, harika bir doğaya ve kalabalıktan uzak sakin koylarıyla muhteşem bir denize sahiptir. Vahşi yaşam bakımından oldukça zengin olan milli parkta rehberler eşliğinde fotoğraf turları yapılır. 

Kuşadası’nın doğal güzelliklerini yakından keşfetmek istiyorsanız Holimax rehberliğinde harekete geçin. Holimax’te yer alan bütçenize ve ihtiyacınıza uygun avantajlı seçenekler sunan Kuşadası otellerini detaylı olarak inceleyebilir, erken rezervasyon ve avantajlı paketlerle tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Yorum Yazın