Tatili İstanbul’da geçirmeyi düşünüyorsanız ya da zaten İstanbullu olup İstanbul gurme turu yapmayı planlıyorsanız, lezzet durakları gezginlerinden yüksek puanlar almış mekanları sizler için derledik. Afiyetle geçecek zamanların tadını çıkarın!

istanbul adalar lezzet duraklari

İstanbul Adalar Lezzet Durakları

İster İstanbul’da yaşıyor olun ister İstanbul’a dışarıdan gelmiş olun, adalar mutlaka uğranan popüler yerler arasındadır. Gezip, dolaşırken elbette karınlar da acıkır ve lezzetli yemekler için mekan arayışına başlanır.

Adalar arasında en büyük ve en çok tercih edilen popüler seçenek Büyükada’dır. Epey vaktinizi alacak uzun bir Büyükada turundan sonra karnınızın acıkacağına garanti verebiliriz. Sahildeki birçok lokanta arasından seçim yapmakta zorlandığınızda bu yazıyı okumuş olmanızın artısını yaşayacaksınız. Milto, ünlü gurme Vedat Milor’un tavsiyeleri arasında yer alıyor. Milor’un önerdiği tatlar ise öncelikle böcek, kroket ve lakerda.

Heybeliada’da önereceğimiz ilk mekan Mavi Restaurant. Eğer adalar arasında nispeten daha sakin olan Heybeliada’da vakit geçirmeye karar verdiyseniz, Aya Yorgi Manastırı, İsmet İnönü Evi Müzesi, Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi ve Değirmenburnu Tabiat Parkı’na uğradıktan sonra şöyle el emeği göz nuru ile hazırlanmış mezelerle bir sofrada keyifle vakit geçirmek için Mavi’de yemek yemeyi tercih edebilirsiniz. Patlıcan salatası, paçanga böreği, fava, iskorpit ve ardından sakız sütlaç favoriler arasında.

istanbul avrupa yakasi gurme tur

İstanbul Avrupa Yakası Gurme Turu Mekanları

İstanbul Avrupa Yakası yeme-içme mekanları elbette say say bitmez ama biz en iyilerinden bir sunum yapmaya çalışacağız.

Bir aile lokantasında, işini gerçekten seven insanlardan hizmet almak en az lezzetli tabaklar kadar sizin için önemliyse soluğu Arnavutköy’de Hanımeli Lokantası’nda alabilirsiniz. Masaların düzenlenmesinde bile gerçekten bir özen olan Hanımeli’nde gerçek Ezine peyniri yeme ayrıcalığını yaşayabilir, ardından siparişlerinize ayna yengeç, domates soslu kırlangıç, kalkan ve böcekle devam edebilirsiniz.

İstanbul’un merkezinde lezzet puanları çok yüksek lokantalar arayışınızın olumlu sonuçlanması size pek olası gelmiyor gibiyse hayallerinizi canlı tutun deriz! Beşiktaş’ta Akl-ı Selim Ocakbaşı, aklınızı başınızdan alabilir. Güzel bir bahçede taze hazırlanan mezelerle harmanlı, et odaklı bir sofrada ziyafet çekebilirsiniz. Biz güzel bir ziyafetin ardından sohbetli, eğlenceli bir gece geçirmek için manzaralı bir yer arıyoruz diyorsanız Beyoğlu’nda Duble Meze’de yerinizi önceden ayırabilirsiniz.

Avrupa Yakası’nda daha salaş ama samimi bir atmosfer ve tabii ki lezzet patlaması yaratan tatlarla birçok lokanta seçeneği Fatih’te yer alıyor. Paçacı Mahmut Usta, Köfteci Mustafa, Balat Sahil Restoran, Fahri Usta, Boris’in Yeri, Gaziantepli Mehmet Usta, Paçacı Necip Usta’yı seçenekler arasında sayabiliriz.

istanbul anadolu yakasi en iyi r
İstanbul Anadolu Yakası En İyi Restoranları

İstanbul Anadolu Yakası’na vapurla bir geçiş yaptığınızda kıyıda sizi ilk karşılayan popüler semt Kadıköy olur. Genç kesimin favori semtleri arasında olan Kadıköy’ün lezzet durakları da biraz hedef kitleye bağlı olarak şekilleniyor. Kısa bir lezzet molası verip, tatlı bir mekanda makarna yemek için Semolina’ya, biz öyle bir makarnayla işi geçiştiremeyiz diyorsanız dünyaca ünlü şeflerden esintiler barındıran Basta! Street Food Bar’a, meze arzunuz yüksekse Birtat Meyhanesi’ne gidebilirsiniz. Gurme turu durakları arasında tabii ki tatlı odaklı mekanlardan da önerilerimiz var: Dondurmacı Yaşar Usta, Brekkie Croissant & Cookie ve Sour & Sweet yıldızı parlayan tatlıcılar arasında!

Destinasyon Üsküdar olduğunda ise kahvaltıyı Pita’da yapabilir, öğle yemeğinde Barto’s Burger Place’da hamburger yiyebilir, akşam için ise kendinizi İnciraltı Meyhanesi’ne salabilirsiniz.

İştah kabartan yazımızdan sonra İstanbul’da gidilecek birçok mekan hakkında bilgi sahibi olup, İstanbul otelleri ve konaklama yerleri ile ilgili de araştırma yapmak gerek diye düşünmeye başlamış olabilirsiniz. Holimax tam da sizin için var! İstanbul otelleri listesine göz atabilir, uygun fiyata rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yazın