Akdeniz coğrafyası, doğa ve seyahat tutkunlarına birbirinden etkileyici ve unutulmaz rotalar sunar. Akdeniz’in dünyaca ünlü seyahat rotalarından biri de Likya Yolu’dur. Fethiye’yle Antalya’ya arasında bulunan ve Teke Yarımadası’nı dolaşan Likya yolu, size benzersiz bir doğa, tarih ve serüven deneyimi yaşama imkânı sağlar. Peki, Likya Yolu nerededir, etapları nelerdir ve bu ünlü yolda nasıl seyahat edilir, biliyor musunuz? İşte Akdeniz’in saklı cenneti Likya Yolu hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar…

Likya Yolu Nerede?

Dünyanın en etkileyici uzun mesafe yürüyüş rotaları arasında kabul edilen Likya Yolu, bir tarafta yeşilin maviyle dans ettiği Akdeniz’i, bir tarafta ise tarihe tanıklık etmiş eşsiz bir ormanı görerek seyahat edebileceğiniz bir doğa mucizesidir. Likya Yolu’nun başlangıç noktası, Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Hisarönü mahallesinde yer alır. Rotanın bitişi ise Antalya’nın Beldibi ilçesindedir.

Likya Yolu Etapları Nelerdir?

Likya Yolu, toplam 23 farklı etaptan oluşur ve bu etapların herhangi birinden yola girip herhangi birinden yürüyüşü tamamlamanız mümkündür. Fethiye’den Antalya’ya kadar yürümek isteyenlerin sıklıkla takip ettiği 5 etap ise şu şekildedir:

  • Hisarönü – Faralya Etabı: Muğla Fethiye’nin Hisarönü mahallesinden başlayan ve yine Muğla’nın Uzunyurt köyünde sona eren etap, yaklaşık 13 km sürer. Etap üzerinde Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi gibi dünyaca ünlü doğal güzellikler de bulunur.
  • Kabak Koyu – Belceğiz Etabı: 26 km uzunluğundaki ikinci etap, orta bölümünde ikiye ayrılır. Her iki yol da Bel Köyü’nde sona erse de bir güzergâhı tercih etmeniz durumunda Sancaklı ve Boğaziçi köylerini, diğer yolu seçmeniz durumunda ise Sidyma harabelerini keşfedebilirsiniz.
  • İnpınar – Patara Etabı: İnpınar’dan Üzümlü ve İslamlar köylerine kadar süren etabın uzunluğu yaklaşık olarak 16 kilometredir. Etap sonundaki köylerde molanızı verebilir, ihtiyaçlarınızı giderebilir, yöresel lezzetleri keşfedebilir ve geri kalan parkurlar için enerjinizi depolayabilirsiniz.
  • Susuz – Kaş Etabı: Önceki etapların aksine büyük bir bölümü iniş şeklinde geçen Susuz – Kaş etabında doğanın çarpıcı güzelliklerini keşfedebilir ve unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Yaklaşık 20 km olan etapta Antalya’nın en çarpıcı antik kentlerinden Phellos’u da ziyaret edebilirsiniz.
  • Adrasan – Beldibi Etabı: Antalya’nın göz kamaştırıcı manzaralarını seyretme fırsatı bulacağınız son etap, 16 ila 19 km arası bir mesafeye sahiptir. Dağlardan ve sahillerden geçerek tamamlayacağınız son etapta Olympos ya da Çıralı yönlerinden birini seçmeniz gerekir.

Likya Yolu Yürüyüşü Ne Kadar Sürer?

Nefes kesici bir doğa ve tatil deneyimi yaşamak isteyen pek çok maceraperest, “Likya yolu kaç km?” sorusuna yanıt arar. Likya Yolu, 23 parkurun tamamını yürümek istediğinizde yaklaşık 550 km’dir. Dünyanın en uzun yürüyüş yollarından biri olan Likya Yolu’nu baştan sona yürümek ise kişininin yürüyüş hızına, kondisyonuna ve performansına göre değişir. Aralıksız bir şekilde yürüyen gezginler, Likya Yolu’nu 25 ila 45 gün arasında tamamlar. Daha kısa bir yürüyüş gerçekleştirmek için ise yola ara etaplardan girebilir ya da yolun bir bölümünde parkurdan çıkarak motorlu taşıtları kullanabilirsiniz.

Likya Yolu’na Nasıl Gidilir?

Fethiye Hisarönü mahallesine gitmek için ilk önce Dalaman Havaalanı’na gidebilir ve sonrasında toplu taşıma araçlarından yararlanabilirsiniz. Dilerseniz bulunduğunuz şehirden Muğla’ya kadar otobüsle ya da kendi aracınızla da seyahat edebilirsiniz. Likya Yolu süresince konaklamak için ise Fethiye otellerini ve Antalya otellerini tercih edebilirsiniz. Eğer siz de dünyaca ünlü Teke Yarımadası’nı ve Likya Yolu’nu keşfetmek; tarih, doğa ve spor dolu bir deneyim yaşamak isterseniz, seyahat planlarınızı hemen yapabilirsiniz. Serüveniniz boyunca maksimum konfor sunan otellerde en cazip koşullarla konaklamak için ise Holimax’a göz atabilirsiniz.

Yorum Yazın