Sadece deniz, kum, güneş üçlemesiyle geçirdiğiniz sıradan tatillerden sıkıldınız mı? O zaman sizlere harika önerilerimiz var.

Fethiye;  güzeller güzeli koyları, turkuaz rengi denizi ve yeşillikleriyle tatilcilerin en sık tercih ettiği tatil beldelerinden bir tanesi. Peki, Fethiye’de sadece denize mi girilir? Tabii ki hayır! Yaz turizminin en canlı konumlarından biri olan Fethiye’de; deniz keyfini doyasıya çıkarmanın yanı sıra pek çok eğlenceli ve macera dolu etkinliklere katılabilirsiniz. Yazın keyfini doruklarda yaşamak istiyorsanız ve adrenaline doymak istiyorsanız Fethiye tam sizlere göre!

Fethiye’nin bakir koylarını keşfetmek için tekne turları, yamaç paraşütü, safari ve birbirinden eğlenceli su sporlarıyla bu tatilde maceraya doyacaksınız.

tekne turlari

Tekne Turları

Fethiye tekne turlarının; 12 Adalar ve Kelebek Vadisi olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. Bu turlar, günübirlik ve sabah 10.00 da Fethiye Limanından kalkarak akşam 18.00’ da sonlanıyor. Tekne rotasında ziyaret edilecek yerler arasında;

  • Kızıl Ada,
  • Düz Ada,
  • Yassıcalar Koyu,
  • Bedri Rahmi Koyu
  • Tersane Adası
  • Kızıl Ada
  • Kleopatra Hamamı
  • Samanlık Koyu
  • Göbün Koyu
  • Şövalye Adası

Teknenin rotası, yoğunluğa göre değişkenlik gösteriyor fakat genel olarak ilk durak Şövalye Adası oluyor. Tekne turu boyunca şahit olacağınız güzelliklerinin yanında kameranızı mutlaka hazırlayın, bu anları ölümsüzleştirmek isteyebilirsiniz.

Son olarak tekne turu ücretleri kişi başı olarak alınıyor. Öğle yemeği bu ücrete dahil olmamakla birlikte, rota içerisinde bir adada mola veriliyor. Öğle yemeğinizi adalardaki lezzetli restoranlardan birinde yiyebilirsiniz.

yamac parasutu

Yamaç Paraşütü

Çoğu kişinin ‘’ölmeden önce yapılacaklar’’ listesinde yer alan Yamaç Paraşütü, Fethiye’de macera arayanlar için mutlaka yapılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor. Yamaç paraşütü hizmeti genellikle Ölüdeniz’de veriliyor. Hayatınız boyunca unutamayacağınız bir tatil geçirmek istiyorsanız yamaç paraşütünü mutlaka yapmanız gereken aktiviteler arasına ekleyin.

Yamaç paraşütünü yapmak için anlaştığınız firmanın; tecrübeli ve profesyonel bir ekiple çalışmasına dikkat edin. Ayrıca her türlü güvenlik önlemlerinin alındığından da emin olun. Sorunsuz ve adrenalin hazzını doruklarda yaşayabileceğiniz bir yamaç paraşütü deneyimini Ölüdeniz manzarasına karşı yaşamak şahane olacaktır!

safari su sporlari

Safari ve Su Sporları

Fethiye’nin çevresinde bulunan doğa güzelliklerini ve keşfedilmemiş farklı yerleri görmek isteyenler Safari yolculuğunu tercih ediyor! Çocukluğunuza dönüp toprağa ve çamura karışmak, tatilinize farklı bir hava katmak istiyorsanız, safari etkinliği listenizin başında yer almalı. Fethiye’de birbirinden farklı safari acentalarıyla görüşüp anlaştıktan sonra rotanızı istediğiniz gibi belirleme imkanına sahipsiniz.

su sporlari

Adrenalin ve keyfi birleştiren su sporları, hem çocuklar hem de yetişkinler için farklı versiyonlara sahip. Fethiye’de her türlü su sporlarını bulabilme imkanına sahipsiniz. Su kayağı, rafting, wakeboard, yelken gibi birçok seçenek mevcut. Deneyimli rehberler eşliğinde güvenle yapabileceğiniz su sporları sayesinde tatilin zevkini zirvede yaşayacaksınız.

kamp yapmak

Kamp Yapmak

Kamp sevdalıları ve özgür ruhlular için macera dolu bir başka aktivite de kamp yapmak! Fethiye’de her bütçeye uygun kamp alanları bulabilirsiniz. Söz konusu kamp alanları, genellikle ulaşımı kolay, kampçıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği donanıma sahiptir. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok kamp alanı alternatifleri de mevcut.

Denize sıfır konumuyla Ölüdeniz kamp alanı ücretsiz ve kampçıların en çok tercih ettiği alanlardan biri. Plaja yakın market ve restoranlardan ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

Fethiye’nin en etkileyici atmosferine sahip Katrancı Koyu, kamp yapabileceğiniz bir diğer alan. Sabah yüzünüzü deniz suyuyla yıkamak, kuşların ve doğanın pozitif sesleriyle uyanmak isterseniz kampınızı buraya atın deriz! Ormanın derinliklerine doğru yapacağınız yürüyüşler, berrak deniz manzarası eşliğinde edilen sohbetler, gün batımı manzarısıyla kuracağınız keyifli sofralar… Bir tatili özel ve unutulmaz kılmak için her imkana sahipsiniz. Hem tatil yapayım hem klasik olmasın, macera dolu anlar geçireyim isterseniz Fethiye’de kamp yapmak harika bir seçenek olabilir!

yoga kamplari

Sanat Atölyeleri, Yoga ve Nefes Kampları

Herkesin macera anlayışı farklıdır. İlla adrenalin olacak diye bir kural yok!  Sanatın büyülü dünyasına dalarak farklı maceralara kapılarınızı açabilir, yoga ve nefes kamplarıyla da özünüze giden yolda eşsiz maceralar yaşayabilirsiniz. Sanatla tatilin iç içe olduğu macera dolu bir deneyim yaşamak isterseniz Fethiye’de birçok sanat atölyesi ve yoga etkinlikleri bulabilirsiniz.

Sanat atölyelerinde; ahşap oyma, seramik yapımı, kasnak gibi birçok seçenek bulunuyor. Misafirlerin en çok ilgisine çeken atölyeler arasında da; fotoğraf, seramik ve ritim atölyeleri bulunuyor. Bu etkinliklerin yakınında birçok konaklama yerleri bulunuyor. 2 ila 5 gün arasında süren sanat atölyelerine, zaman zaman yoga, nefes ve meditasyon pratikleri de eşlik edebiliyor.