En güzel rafting parkurlarına sahip Türkiye güzelliklerine davetlisiniz. 360 derece görkemle etrafınızı saran güzelliklere seyirci kalmayıp deneyimleme imkanı elde edin. Temiz gökyüzü altında iki yanınızdan akan ormanın sakinliklerinde macera dolu rafting deneyimini sürprizlerle karşılayın. Kuş cıvıltıları eşliğinde rüzgarla hareket ederek ağaçların sesi ile nerede olduğunuzu adeta unutacaksınız. En eğlenceli rafting deneyiminde sizler de bize katılın. 

En çok tercih edilen ve ekstrem sporlar arasında yer alan rafting, bir doğa tatilinin en eğlenceli aktivitesi olarak bizleri karşılıyor. Spor, macera ve eğlenceyi bir arada bulabileceğiniz bu deneyim sayesinde unutulmaz anları mutlu gün anılarınıza kaydetmeniz mümkün. Eğer sizler de maceracı ruhunuzu gittiğiniz her noktaya taşıyorsanız rafting turlarına katılım sağlayabilirsiniz. Bir çeşit grup sporu olarak bilinen rafting, sevdikleriniz ya da arkadaşlarınızla beraber yaşayacağınız bol eğlenceli ve adrenalin dolu harika bir fırsat. 

En keyifli rafting yapabileceğiniz yerleri gelin birlikte inceleyelim.

Dalaman Çayı

Türkiye’de yer alan pek çok nehir rafting sporuna uygunluk gösterir. Bu nehirlerden en çok rağbet görenlerden biri de Muğla’da yer alan Dalaman Çayı’dır. Yaklaşık 2 saat sürede tamamlanan 12 kilometrelik bir parkur alanına sahiptir. Zorluk derecelerine göre ayrılan bu parkur iki etaba bölünmüş durumda. 

Birinci etap ilk defa rafting sporunu deneyimleyen acemilere hitap ederken, ikinci etap deneyimli ve uzman sporcuların tercihleri arasında bulunuyor. Dalaman Çayı, Fethiye, Bodrum ve Marmaris gibi turistlerin sıkça ziyaret ettiği tatil bölgelerine yakınlığı ile bilinir. Yılın her mevsiminde rafting sporuna elverişli olması nedeniyle tercih edilmektedir. 

Eğer sizler de muhteşem bir Ege tatili yapmak istiyorsanız Dalaman rafting turlarına mutlaka katılın. Tatil rotanızı oluştururken yapılacaklar listesine bu macera dolu rafting deneyimini ekleyin. 

Dalyan

Derin vadilerde akan soğuk sularda adrenalin duygusunu tatmak ister misiniz?  Dalyan Çayı’nın sularında bu duyguyu yaşarken çığlıklarınıza engel olmayacaksınız. Bu eğlence hiçbir deneyim gerektirmemekte ve nehir rehberiniz eşliğinde büyük dalgalar ile büyük bir keyifle mücadele edebilirsiniz. Macera dolu rafting turu, Dalyan nehrinin eşsiz güzellikleri arasında sizleri bekliyor. Macera sever ya da doğa tutkunu arkadaş grubunuz ile bu deneyimi yaşamaya ne dersiniz? 

Yeni keşif yapmak isteyenler için Dalyan harika bir seçenek. Doğa yürüyüşleri ve renkli gece hayatının yanı sıra rafting turlarına katılım sağlayabilirsiniz. Bölgeye yakın Muğla otellerinde ya da her şey dahil konseptlerde konaklama imkanına sahip olabilirsiniz. 

Fırtına Deresi 

Ayder yaylası kadar büyüleyici etkiye sahip olan Fırtına Deresi, dünyaca tanınan ve rafting tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelen bir bölgedir. “Korunması Gereken Yerler” listesinde bulunan bu harika doğal güzellik macera severleri 23 km’lik parkuru ile karşılıyor. 

Fırtına Deresi, Türkiye Rafting Şampiyonası’na ev sahipliği yaparak ününü her geçen gün artırmaktadır. Bu bölge genelde yerli ve yabancı turistler tarafından Mayıs ve Haziran aylarında tercih edilir. Fırtına deresi rafting parkuru, yaklaşık 1 saatte tamamlanmaktadır. Parkuru tamamlarken çevresinde yer alan eşsiz doğa güzelliklerini de temkinli bir şekilde seyretmeyi unutmayın. 

Rafting Bölgelerinde Konaklama

Rafting sporu ile beraber yeni yerler keşfetmek için Holimax’in size özel sunduğu otel fırsatlarını değerlendirmeyi unutmayın. Bir hafta sonu planınızı ya da küçük kaçamak tatil planınızı rafting sporuna yönelik yapmak sizler için harika bir değişiklik olacak. 

İlkbahar dönemlerinde başlayan rafting sporu, sonbaharın ortasına kadar devam eder. Macera, aksiyon ve doğal güzellikler arasında geçen muhteşem bir tatil planınız var ise Holimax’in size sunduğu otellerden birini seçerek vakit kaybetmeden rezervasyon yaptırabilirsiniz. Bölgenin doğal güzelliklerini, tarihi dokusunu nehir kıyısı boyunca gözlemleme şansına sahipsiniz.