Antalya’nın en büyük ilçelerinden biri olan Manavgat, gezilecek yerler açısından Türkiye’nin en gözde lokasyonlarından biridir. Doğal güzellikler, tarihi ve antik kalıntıların yanı sıra doğa sporları için de en uygun alanlardan biri olan Manavgat, gezilecek yerler bakımından oldukça geniş bir alternatif alanı sunar. Yeryüzü güzelliklerinin yanı sıra ilçede pek çok yeraltı mağarası da bulunur. Her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turistin akın ettiği bölgede, tüm tatil türleri için çeşitli seçenekler bulmak mümkündür.

Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi, ilçenin sembolik güzelliklerinden biri olarak karşımıza çıkar. Manavgat gezilecek yerler listesinde akla gelen ilk seçenek olan bu şelale, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunar. Ağaçlık bir alanın ortasında yer alan Manavgat Şelalesi, nehrin şehir dışındaki bir mevkide kısa yükseklikteki falezlerden dökülmesi ile ortaya çıkmıştır. Bu özelliği ile ziyaret edilmeye son derece uygun olan şelale çevresinde tatilcilerin konaklayabilecekleri ve iyi vakit geçirebilecekleri çok sayıda işletme ve tesis de bulunur. Piknikçiler için de en iyi seçimlerden biri olan Manavgat Şelalesi, huzurlu havası ile ziyaretçilerini büyülemeyi başarır.

Aspendos Köprüsü

Manavgat gezilecek yerler dendiğinde akla ilk gelen şelale olsa da bölgede tarihi güzelliklere rastlamak da mümkündür. Aspendos Köprüsü, bu tarihi güzelliklerden yalnızca bir tanesidir. Şehir merkezine oldukça yakın olan ve Antalya’nın Serik ilçesi sınırları içinde bulunan Aspendos Köprüsü, Köprüçay üzerinde yer alan 220 metre uzunluğundaki bir yapıdır. Bu yapı Selçuklu Devleti zamanında inşa edilmiş ve o günden bu yana kullanılmaya devam etmiştir. Ayrıca antik bir hikayeye de konu olan Aspendos Köprüsü görkemli kemerleri ve eşsiz mimari işçiliği ile Manavgat gezilecek yerler listesinde yer almayı hak eden bir tarihi eserdir.

Altınbeşik Mağarası

Altınbeşik Mağarası, Manavgat gezilecek yerler listenizin mutlaka en üst sıralarında yer alması gereken bir yapıdır. Mağara, estetik görünümü ve sahip olduğu doğal güzelliği ile unutulmaz bir deneyim sunar. 2500 metre uzunluğunda olan bu mağara, üç farklı düdenin sularının birleşmesinden oluşur. Mağaranın ölçülebilen en yüksek noktası ise 123 metre uzunluğundadır. Fotoğraf çekmek ve doğal güzellikler ile bütünleşmek için Altınbeşik Mağarası oldukça favori lokasyonlardan biridir.

Manavgat Nehri

Bölgenin bir diğer doğal güzelliği ise Manavgat Nehri olarak dikkat çeker ve şehrin içinden geçen bu nehir, yılın her döneminde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlar. Çay bahçeleri, restoranlar ve barların bulunduğu nehir, oldukça popüler bir lokasyondur. Yerli ve yabancı turistlerin favorileri arasında bulunan bu alan, aynı zamanda şehrin organik bir parçasını da oluşturur. Manavgat Nehri üzerinde yapılan yat turları ise ziyaretçiler için son derece keyifli dakikalar vadeder.

Köprülü Kanyon

Manavgat gezilecek yerler dendiğinde akla gelen bir diğer turistik bölge ise Köprülü Kanyon’dur. Milli park ilan edilmiş olan Köprülü Kanyon, Köprüçay ve Antik Selge kentinin arasında yer alır. 14 km uzunluğunda olan kanyon, Bolasan ve Beşkonak köyleri arasında oluşmuş bir yarma vadidir.

Köprüçay’ın güzelliği ve yöre ormanlarının yeşilliği ile son derece dikkat çekici ve etkileyici bir mevki olan Köprülü Kanyon; su kemerleri, kale kalıntıları ve tarihi yollara ev sahipliği yapar. Kanyon bu yönü ile hem kültür tatilleri hem de doğa tatilleri için son derece elverişli bir tatil rotası olma özelliği gösterir.

Akdeniz’in en özel bölgelerinden biri olan Manavgat’ta her zevke hitap edecek tatil planları yapmak mümkündür. Tarih, doğal güzellik ve eğlencenin bir araya geldiği yörede çok sayıda tatil köyü ve butik otel de yer alır. Siz de Manavgat gezilecek yerler listenizi oluştururken rotanızdaki konaklama tesislerini Holimax güvencesi ile keşfedebilir, sevdikleriniz ile beraber kusursuz bir tatil planlayabilirsiniz.