Çam ağaçları, bol oksijen içeren tertemiz havası ve çivit mavisi deniziyle Marmaris Türkiye’de yaz turizminin başrolünde adeta. Modası asla geçmeyen bu beldede yaz tatilini dolu dolu geçirmek için çok fazla seçenek var. Marmaris’i güzel kılan hususlardan en önemlisi olağanüstü güzellikteki koyları diyebiliriz.

Muğla’nın Bodrum’dan sonra ikinci büyük ilçesi olan Marmaris denizi ve koylarının güzelliği ile öne çıkan bir tatil cenneti.

Masmavi koyları ve yemyeşil doğasıyla popülaritesi hiç kaybolmayan Marmaris’e gelmeden önce Holimax sitesinde yer alan Marmaris Otelleri kategorisinden bütçenize ve tercihlerinize en uygun tesisi seçebilirsiniz.

Marmaris’in Plaj Ve Koyları

sedir adasi kleoptra plaji

Sedir Adası Kleopatra Plajı

Gökova Körfezi’nde yer alan Sedir Adası tekne turlarının en uğrak noktalarından birisi. İncecik ve altın renkli kumlarıyla ünlü Sedir Adası turkuaz renkli sularıyla öne çıkıyor. Adını sedir ağaçlarından alan Sedir Adası’nın bilinen diğer adı ise Kleopatra Adası. Rivayete göre Sezar ve Kleopatra, aşklarını bu adada yaşamışlar ve Kleopatra’nın adı burada iz bırakmış. Sedir Adası’na ulaşmak için Marmaris limanından kalkan tekneler tercih edilebilir.

incekum plaji 1

İncekum Plajı

Marmaris’in Çamlı köyüne bağlı olan İncekum hayranlık uyandıracak kadar güzel bir plaj. Arabanızı otoparka bıraktıktan sonra traktör ile ulaşıyorsunuz. Önceden yer ayırırsanız işiniz daha da kolaylaşıyor. İncekum plajının arka tarafında ormanlık alan ve piknik yerleri bulunuyor.

icmeler plaji

İçmeler Plajı

Marmaris merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan İçmeler plajı beldeye gelen turistlerin en çok tercih ettiği plajlar arasında yer alıyor. Marmaris’in merkezinden buraya kendi otomobiliniz veya minibüslerle 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Etrafı çam ağaçlarıyla çevrili olan ve suları diğer sahillere göre biraz daha serin olan Marmaris İçmeler plajında son derece keyifli saatler geçirebilirsiniz.

turunc koyu

Turunç Halk Plajı  ve Turunç Koyu

Mavi bayraklı Turunç plajı Marmaris’in yüz akı plajlardan birisi. Kadim zamanlarda balıkçı köyü olan Turunç kasabasının en belirgin özelliği cam gibi berrak olan suları. Küçük bir plajı olduğu için daha çok tekne turları ile buraya ulaşılıyor. Kulaç atmanın son derece keyifli olduğu Turunç Koyu’nda suların adeta mavi renkte bir kadife örtü gibi teninizi kuşattığını hissedebilirsiniz. Suyu sabahın erken saatlerinde çok soğuk olan Turunç Koyu, serin deniz sevenlerin en ideal rotası niteliğinde.

turunc amos koyu

Turunç Amos Koyu

Amos Koyu Turunç ile Kumlubük Koyu arasında yer alıyor ve cam gibi deniziyle adeta nefes kesiyor. Koya gelirken yanınızda mutlaka deniz gözlüğü ve şnorkel getirin ki denizin derinliklerindeki olağanüstü manzaralardan da mahrum kalmayın. Amos Antik Kenti kalıntılarını da görebileceğiz koydan çok hoş anılarla ayrılacağınızın garantisini verebiliriz.

baklabuku koyu

Baklabükü Koyu

Zeytin ağaçları ve çamların kuşatmasında kalan enfes bir koy Baklabükü. Turkuaz renkli sularıyla sizi her yaz sezonunda kendine çekecek kadar güzel olan bu koyda keyifli bir mola verebilirsiniz.

kumlubuk koyu

Kumlubük Plajı

Kumlubük’e geldiğinizde suyun berraklığı karşısında illüzyon gördüğünüzü düşünebilirsiniz. Cam gibi keskin bir berraklığı ve turkuaz rengin en güzel tonunu yansıtan Kumlubük bakir doğasıyla da kendine hayran bırakıyor. Dingin bir atmosferde tatil yapmak isteyenlerin tercihi olan Kumlubük plajı unutamayacağınız bir tatil deneyiminin önde gelen adresi niteliğinde.

ciftlik koyu

Çiftlik Koyu

Sakin plajları sevenlerdenseniz Çiftlik Koyu da tam size göre. Durgun ve berrak sularıyla adından söz ettiren Çiftlik Koyu, ılık denizleri sevenler için de son derece ideal. Koyun tam ortasında Çiftlik Adası yer alıyor. Marmaris’e geldiğinizde burayı da görmeden geçmeyin deriz.

kizkumu plaji

Kızkumu Plajı

Denizin üzerinde yürüme deneyimi sunan Kızkumu plajı Marmaris’ten Selimiye’ye giden yol üzerinde Orhaniye köyünde yer alıyor. Buraya yüzmek değil yürümek için gidiliyor. Kumlarının kızıl renkte olması da bir başka özelliği. Denizin ortasındaki 600 metre uzunluğunda şerit boyunca yürüyerek karşı kıyıya ulaşabiliyorsunuz.

Yorum Yazın