Marmaris’te birbirinden güzel çok fazla koy var fakat bazı koylar vardır ki kalbinizde derin bir iz bırakır. İşte Çiftlik Koyu kalbinizde ve hafızanızda en derine kazınacak olan bir yer. Burası Marmaris’e gittiyseniz eğer mutlaka görmeniz gereken bir yer. Birde denize girilecek güzel bir yer arıyorsanız şu anda tam yerinde bir yazıyı okuyorsunuz.  Tertemiz deniz turkuaz rengi su ve eşsiz güzellikte olan bu güzel koy bize göre sizi fazlasıyla memnun edecek bir yer.

Muhteşem doğası iri kumu ve sakinliğiyle Marmaris Çiftlik Koyu, bölgeye gelen tatilcilerin uğrak yerlerden biri olma özelliği taşıyor. Bu özelliği taşıyor fakat Çiftlik Koyu herkesin uğrak noktası olarak bilinen bir yer değil ancak 2- 3 seneye çoğu kişinin uğrak noktası olacak gibi görünüyor. Çünkü kimse böylesine güzel bir yeri kaçırmak istemez.

Çiftlik Koyu Nerede?

Çiftlik Koyu Nerede? Çiftlik koyu Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı bir koydur. Marmaris merkez ile Çiftlik koyu arası yaklaşık 35 kilometredir. Bu yol fazlasıyla virajlı olduğu için dikkatli şekilde araç kullanmaya özen göstermelisiniz. Uzun ve kıvrımlı yollardan sonra kavuştuğunuz manzara ise paha biçilemez. Bu koya ulaşabilmeniz için öncelikle Bayır Köyü’ne ulaşmanız gerek Bayır Köyü’ne de İçmeler üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çiftlik koyunun direkt karşısında dikkatinizi çekecek bir ada var. Bu adanın adı da tahmin edebileceğiniz gibi Çiftlik Adası. Bu ada ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu’na aittir.

ciftlik koyu nerede

Çiftlik Koyu’na Nasıl Gidilir?

Bu güzel tatil rotasına gidebileceğiniz farklı rotalar bulunuyor. Yol yemyeşil sonu masmavi.  Eğer özel aracınız ile gitmeyi planlıyorsanız az önce de bahsettiğimiz gibi İçmeler üzerinden Bozburun yolunu takip ederek Bayır Köyü’ne gidebilirsiniz. Bayır Köyü ve Çiftlik Koy arasındaki mesafe 15 dakikadır.

Toplu taşıma araçları ile Marmaris Çiftlik Koyu’na gitmeyi planlıyorsanız Marmaris merkezden hareket eden Marmaris- Bayır Köyü dolmuşlarını kullanabilirsiniz. Diğer bir seçenek de Marmaris merkezden hareket eden günübirlik tur tekneleri ile deniz yolculuğu ile gelebilirsiniz.

ciftlik koyu 2

Çiftlik Koyu Hakkında Bilgi

Geçmişten günümüze kadar pek çok medeniyetin ev sahipliği yaptığı koyun tarihi M.Ö. 1200 yıllarına kadar uzanmaktadır. Koy çevresinde gezintiye çıktığınızda; Karia, on, Ada Uygarlıkları, Asur, Roma, Selçuklu, Pers, Rodos, Mısır, Makedonya, Suriye, Bizans ve Osmanlı’ya ait izler görebilmeniz mümkün. Bu tür tarihi kalıntıları gezmeyi seven biriyseniz bölgenin de yakınında bulunan Gebekse Koyu’na giderek tarihi kilise kalıntılarını ziyaret edebilirsiniz.  Hem bu şekilde de tertemiz, mavi sularında dalış yaparak çeşitli canlıları da görebilirsiniz.

Çiftlik Koyu, günübirlik uğrayan tekneler dışında genellikle sakin ve tenha olan bu koy, kalabalıktan uzakta, huzurla tatil yapmak isteyenler için doğru bir adrestir. Çiftlik Koyu’nda Ne Yapılır? Burada su sporları ve dalış yapma imkânı, sürat teknesi ile yakınında bulunan koyları gezmek gibi aktiviteler yapılabilir.  Ayrıca gün batımını izlemeyi sakın unutmayı harika bir manzarayı kaçırmak istemezsiniz.

ciftlik koyu hakkinda

Marmaris Çiftlik Koyu Konaklama Rehberi

Çiftlik Koyu’na günübirlik misafirlikten  ziyade daha fazla kalmak için giderseniz burada otel seçenekleriniz mevcut.  Burada konaklamak için iki seçeneğiniz vardır ya kamp yapmak ya da otel de kalmaktır.  Çiftlik Koyu’nun hemen kenarında otel yer alıyor harika manzara ve çok güzel atmosfere sahip olan bu otel denize yürüme mesafesindedir.  Bu koyda konaklama yerinin olmamasının en önemli ve güzel sebebi, bölgenin en bakir ve el değmemiş alanlarından biri olmasıyla bağlantılıdır. Bu sebeple de günübirlik gitmek mantıklı olsa da buradan ayrılmak istemezseniz. Alarga Sail Boutique Hotel & Yacht Club kalabilirsiniz.  Çiftlik Koyu’nda Nerede Kalınır? Sorusuna cevabımızda bu şekildedir. Marmaris’e giderseniz ve fazla vaktiniz varsa kesinlikle bu koyu keşfetmenizi isteriz. Asla pişman olmayacaksınız.