Fethiye’nin en güzel ilçelerinden biri olan Marmaris, Ege Denizi ile Akdeniz’in buluştuğu noktada yer alan küçük bir kasabadır. Her yaz sezonunda yerli ve yabancı yaklaşık 4 milyon turisti ağırlayan bu güzel belde, muhteşem güzellikteki koyları, pırıl pırıl denizi, çam ormanları ve tertemiz havasıyla öne çıkıyor. Son derece renkli ve hareketli bir gece hayatı da olan Marmaris’te yaz sezonu Nisan ayında başlayıp Ekim ayına kadar sürüyor. En yoğun olduğu dönemse Temmuz ve Ağustos ayları. 

Doğanın tüm güzelliğini cömertçe sergilediği Marmaris’te denizle buluşabileceğiniz pek çok nokta var. Konakladığınız otellerin çoğu mavi bayraklı olan plajında denize girebileceğiniz gibi, tekne turlarıyla ulaşabileceğiniz birbirinden güzel koylarında da kadife yumuşaklığındaki lacivert sularda kulaç atabilirsiniz. 

Marmaris’in saklı cenneti olan koyları görmeden geri dönmeyin. Batık kentleriyle, antik kalıntılarıyla, yemyeşil bitki örtüsü ile kucaklaşan kıyılarıyla, sessiz ve huzurlu atmosferleriyle Marmaris koyları gerçekten de görülmeye değer.

Koyları görebilmek ve derin sularda yüzmenin keyfini sürebilmek için tekne turuna çıkabilirsiniz. Her koyda demir atan tekneden mavi sulara atlamak ve maviden laciverte, turkuazdan tirşeye dönen berrak sularda kulaç atmak size mükemmel bir tatil deneyimi yaşatacaktır. 

Marmaris’in cennet doğası ve eşsiz koyları ile taçlandıracağınız yaz tatilinizde konaklama seçenekleri için Holimax sitesinin Marmaris Otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Marmaris’te gidilip görülecek, denize girip keyif sürülecek pek çok koy var. Bu yazıda size Marmaris’teki 5 koydan söz edeceğiz. İşte mücevher ışıltısındaki 5 Marmaris koyu

kumlubuk koyu

Kumlubük Koyu 

Marmaris’in suyu en berrak ve göz alıcı güzellikteki koylarından birisi olan Kumlubük, bir sefer gittiğinizde aklınızdan çıkmayacak ve yeniden gitmek için güçlü bir istek uyandıracak kadar güzel bir koy. 

Son derece bakir bir doğası olan, mis gibi orman kokularıyla çevrili, sessiz ve adeta huzurdan yapılmış hissi veren Kumlubük, yorucu ve kalabalık şehir hayatının izlerini silecek kadar yenileyen ve tazeleyen bir özelliğe sahip. “Anlatılmaz yaşanır” dedirten bir aurası olan Kumlubük’e gittiğinizde “Neden daha önce gelmemişim?” diyeceksiniz. Deniz gözlüğünüzü yanınıza almayı da unutmayın zira denizin derinliklerinin baş döndüren gizemi de size unutulmaz bir deneyim ve görsel şölen yaşatacak.

gebekse koyu

Gebekse Koyu 

Marmaris Çiftlik Koyu’nun yanında konumlanan Gebekse Koyu, Orhaniye’ye de 11 kilometre uzaklıktadır. Mavinin en güzel ara tonlarını yansıtan koyun pırıl pırıl suları gören tüm ziyaretçileri derinden etkileyen koylardan biri. Koyun uç kısmında yer alan Gebekse Harabeleri de gezilip görülmeye değer. Deniz gözlüğü ile suyun altında yer alan baş döndürücü güzellikteki dünyayı keşfetmek de size apayrı bir keyif verecek.

amos koyu

Amos Koyu

Tüm Marmaris koylarında olduğu gibi Amos’ta da berrak mavi denizin ve eşsiz güzellikteki doğanın keyfini sürebilirsiniz. Akvaryumu andıran berraklığı ve rengarenk taşlarla dolu plajı da Amos’u Marmaris koyları arasında özel bir yere taşıyor. Cam gibi denizin altında yatan esrarengiz dünyayı görebilmek için yanınızda mutlaka şnorkel getirin deriz. 

cennet koyu 1

Cennet Koyu 

Marmaris’in balıkçı kasabası Selimiye’de yer alan Cennet Koyu açık mavinin göz alıcı tonlarını barındıran muhteşem güzellikteki bir koy. Adının hakkını sonuna kadar veren Cennet Koyu’nda huzur dolu ve keyifli saatler geçirebilirsiniz. Maviyle yeşilin neredeyse tüm tonlarını görebileceğiniz bu lokasyon size hafızadan kolay kolay silinmeyecek bir tatil vadediyor.

kadirga koyu

Kadırga Koyu 

Kadırga Feneri’nin tam karşısında yer alan Kadırga Koyu dalış yapmayı sevenler için de son derece ideal bir rota. Dalış eğitimleri de verilen bu koyda pırıl pırıl deniz, mavinin en çarpıcı tonları ve Helenistik çağa ait bir batık gemi harika saatler geçirmeniz için sadece birkaç sebep. Özellikle profesyonel dalış yapanların çok ilgisini çeken batık gemi Kadırga Koyu’nu daha özel kılıyor.      

 

Yorum Yazın