Muğla’ya bağlı Marmaris ilçesi, doğal güzellikleri, göz alıcı koyları, tarihi yapıları, renkli gece hayatı ile yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği popüler tatil beldeleri arasında bulunur. Dalaman Havalimanı’na 94 km uzaklıkta bulunan Marmaris, Fethiye’ye bir 1,5 saat ve Bodrum’a 2 saat uzaklıkta yer alır. 

Yemyeşil ormanlar ve çam ağaçlarıyla çevrili en güzel koyların yer aldığı Marmaris bölgesinde çok sayıda plaj yer alır. Marmaris’te yer alan plajlar arasında; Kleopatra Plajı, Turunç Plajı, İçmeler Plajı, Kızkumu Plajı, İncekum Plajı, Uzunyalı Plajı öne çıkmaktadır. 

kleopatra plaji 6

Kleopatra Plajı 

Kleopatra Plajı, Marmaris’in kuzeyinde yer alır. Marmaris merkeze 20 km uzaklıktadır. Plaja ulaşım Çamlı köyünden teknelerle ve otogardan Çamlı dolmuşlarıyla sağlanabilmektedir. 

Altın rengine sahip kumları, cam berraklığında turkuaz renkli denizi ve yemyeşil doğası ile öne çıkmaktadır. Mavi ve yeşil tonlarının bir arada bulunduğu plajın denizi sığ ve dalgasızdır. Plajda tek işletme yer alır ve giriş ücretlidir. 

turunc plaji

Turunç Plajı

Turunç Plajı, Marmaris’in popüler tatil beldesi Turunç’ta yer alır. Marmaris’e 20 km uzaklıkta bulunan plaja ulaşım özel araç ve Turunç dolmuşları ile sağlanır. 

Berrak bir denize sahip plajın bulunduğu Turunç Koyu, su sporları ve dalış aktiviteleri için oldukça elverişlidir. Doğayla iç içe ve sakin olan bu plaj kalabalıktan uzak huzurlu bir atmosfere sahiptir. Girişi ücretsiz olan plajın denizi sığ ve durgundur. 

icmeler plaji marmaris

İçmeler Plajı

İçmeler Plajı, Marmaris’in popüler tatil beldesi İçmeler’de yer alır. Marmaris merkeze 8 km uzaklıkta bulunur. Ulaşım özel araç, taksi, dolmuş ve tekne turlarıyla sağlanır. 

Mavi ve yeşil tonları arası bir renge sahip plaj yabancı turistler tarafından çok fazla tercih edilir. Nezih ortamı, sunduğu hizmetler ve temizliğiyle gözde plajlar arasında yer alır. Oldukça berrak bir denize sahip plaj altın renkli, ince taneli kumlara sahiptir. Çevresinde restoran, cafe ve bar işletmeleri yer alır, girişler ücretsizdir. 

kizkumu plaji

Kızkumu Plajı 

Kızkumu Plajı, Marmaris’e bağlı Orhaniye beldesinde çam ormanlarıyla çevrili enfes bir koyda yer alır. Marmaris ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta yer alan plaja ulaşım özel araç, dolmuş ve tekne turlarıyla yapılabilmektedir. 

Plajı farklı kılan özellikler arasında yer alan kızıl renkli kumsala sahip 600 metre uzunluğundaki adacığın yer almasıdır. Denizin üzerinde yürüyormuş hissi veren plaj yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Görülmeye değer yerler arasında olan Kızkumu Plajı’nın denizi oldukça sığ, berrak ve ılıktır. Su sporları ve jet ski gibi aktivitelerin bulunduğu plaja giriş ücretsizdir.  

incekum plaji

İncekum Plajı 

İncekum Plajı, Marmaris’in Çamlı köyü mevkiinde merkeze 20 km uzaklıkta konumlanır. Marmaris bölgesinin popüler plajları arasında yer alan yemyeşil ağaçlarla çevrili plaja ulaşım özel araç ve dolmuşlarla yapılabilmektedir. 

Marmaris bölgesinin görülmeye değer yerleri arasında olan İncekum Plajı, altın renkli kumlara ve berrak bir denize sahiptir. Mavi ve yeşil tonlarının iç içe olduğu plaj ziyaretçilerine kafa dinleyip huzur bulabilecekleri bir ortam sunar. Girişi ücretli olan plajın denizi sığ ve hafif dalgalıdır. 

Marmaris Uzunyali Plaji

Uzunyalı Plajı

Marmaris merkezde yer alan Uzunyalı Plajı, 10 kilometrelik uzunluğuyla bölgenin en uzun sahil şeridine sahip plajdır. Marmaris Halk Plajından İçmeler Plajı’na kadar devam eden plaja ulaşım yürüyerek yapılabilmektedir. 

Masmavi ve tertemiz sularıyla mavi bayrak statüsüne sahip Uzunyalı Plajı içerisinde su sporları, jet ski, deniz paraşütü gibi eğlenceli aktiviteler yer alır. Sahil boyunca restoran ve kafelerin yer aldığı plaja girişler ücretsizdir. 

Siz de bu güzel plajlarda denize girmek için Marmaris’e doğru yola çıkacaksanız hemen Marmaris otellerinde yer rezervasyonunuzu yaptırın. Marmaris otelleri arasında bütçenize ve zevkinize uygun otel seçeneklerini Holimax sitesinde bulabilir, avantajlı kampanyalardan yararlanarak hayalinizdeki tatili gerçekleştirebilirsiniz. 

Yorum Yazın