Mavi yolculuk denildiği zaman akla ilk gelen yer Göcek’tir. Fethiye körfezinde yer alan bu güzel yer mavi ve yeşilin iç içe geçtiği saklı bir cennet gibidir. Huzurlu bir ortamı, muhteşem denizi ve tatlı halkıyla ziyaretçilerinin gönlünde taht kurmayı her zaman başarıyor. Tatile giden çoğu insan, ‘keşke burada yaşasak ’hayallerini kuruyor diyerek buranın insanlara yaşattığı mutluluğu özetleyebiliriz. Bu yazımızda sizlere Göcek hakkında bilgilerden ve Göcek konaklama yerlerinden bahsedeceğiz.

holimax gocek

Göcek, geçmiş zamanda Daidala ismiyle anılan ve Likyalıların yaşamını sürdüğü kent olması nedeniyle tarihi önemi oldukça büyüktür. Göçek’in isminin birçok hikâyesi var ama bize göre bu çeşitli hikâyelerden en inandırıcı olan ise bir karış boya gelmiş ekine Göcek denilirmiş. Bu Göcek adı için bir çıkış noktası olması gibi denizin karaya girip kuytuda saklandığı yere de Göcek denir. İsmi nereden gelmiş olursa olsun bu kıymetli yerin doğasının bozulmaması ve dünya üzerinde hak ettiği değeri alması daha önemlidir.

gocek nerede

Göcek Nerede?

Mavini her tonuyla ve el değmemiş doğasına bakmalara doyamadığımız Göcek, marinaları ve mavi turlarıyla meşhur bir yerdir. Göcek nerede sorusunun cevabını vermek gerekirse, Göcek Muğla iline bağlı olup Fethiye ve Dalyan arasında bulunur ve Fethiye’ye bağlı bir mahalledir. Küçük bir mahalle olmasına rağmen çoğu tatil bölgesinden daha fazlasını içinde barındırıyor. Neden mi? Çünkü Akdeniz’in muhteşem doğasına ve huzurlu atmosferine sahip. Aynı zamanda eşsiz tekne turları ve tekne tatili konusunda Türkiye’de bir numaralı yerdir.

Göcek; Fethiye’ye 28 km, Muğla Merkezine 99 km, Kuşadası’na 255, İstanbul’a 775 km’lik bir mesafede bulunur.

mavinin tonu

Mavinin Her Tonu: Göcek

Göcek, Toros Dağları’nın Akdeniz’de sona erdiği noktada bulunduğundan dolaya çok fazla adaya sahiptir. İşte bu nedenle de mavi yolculuk için en ideal yerdir. Aynı zamanda da Göcek otelleri farklı seçenekleri ve zengin hizmetleri ile de değerlendirmelisiniz. Göcek denizinin minik adaları doğal dalga kıran görevi görmesi sayesinde girdiğiniz denizin her zaman havuz gibi olmasını ve güvenli olmasını sağlıyor. Bu sebeple de denize açılan yelkencilerin yaşayabilecekleri tüm zorlukları sıfıra indirmektedir.  Ada ve koylarının güzelliği ve insanda yarattığı etki ile dünya üzerinde büyük bir öneme kavuşmuştur.

Mavi yolculuğun ilk durağı olan Göcek gerek motoryat, gerek yelkenli gibi tüm teknelere masmavi sularıyla ev sahipliği yapıyor. Göcek’te tam olarak 6 adet yat marinası bulunur.  Dalaman Havaalanına 21 km uzaklıkta yer almasından dolayı da hava yolculuğu, daha sık tercih edilir. Göcek’in mavi koyları deniz tutkunları için burayı vazgeçilmez bir rota haline getirmiştir. Yerli ve yabancı tur rehberleri ve kaliteli konaklama birimlerine Holimax yardımıyla ulaşabilirsiniz.

Mavi suların tadını çıkarmak isteyenler için Göcek’in olmazsa olmazları arasında bulunan 12 ada turlarını yapmadan dönmeyin deriz.  Her gün adalara ve oylara günübirlik tekne turları düzenlenmekte ve kolaylıkta tadını çıkarabileceğiniz bir konfor alanı sunuluyor. Göcek, yarattığı atmosfer sayesinde apayrı bir dünya gibi durmasına karşın aslında Fethiye ve Dalyan arasında yer aldığı için tüm tatil beldelerini de oldukça yakındır. Göcek’in güzelliklerinin yanı sıra size sınırsız güzellik vadediyor. Tabi, Göcek’ten çıkmak istemeyeceksiniz ama yine de yakınınızda bulunan diğer tatil beldelerine görmeniz mümkün.

gocek otelleri

Holimax Fırsatları İle Göcek Otelleri

Hayallerimizdeki sahil kasabası olan Göcek, yemyeşil çam ormanları ve büyüleyici güzellikteki koyları ve adaları ile adeta gizli bir cennet. Göcek’te mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan İztuzu plajı nesli tükenmekte olan Caretta carettaların korunması ile ünlüdür. Bu sahilde bazı alanlar taşlarla ve tabelalarla çevrilmiştir. Caretta carettaların yumurtalarına zarar gelmemesi için de sahile gelenler gürültü yapması yasaktır.  Göcek’te gezip görülmesi gereken yerleri başka bir yazımızda sizlere bahsettik. Şimdi gelelim Göcek otellerine. Göcek farklı etkinlikleri size sunduğu için örneğin rüzgâr sörfü, gezmek görmek ya da tekne turları veya yelkencilikle ilgilenmek istiyorsanız bunların hepsi için size ayrı ayrı otel seçeneği sunabilir. Göcek otelleri için Holimax size yaptığınız aktivite veya tatil seçimine göre siz farklı alternatifler sunar.