Akdeniz’in tam kıyısında, huzurlu ve ekonomik bir tatil arayışında olan tatilcilerin uğrak alanlarından biri Mersin. Tarihi dokusu, doğası ve gezilecek birbirinden güzel lokasyonları ile dikkat çeken Mersin’e tatilin yanı sıra şahane bir lezzet yolculuğu için de uğrayabilirsiniz. Deniz, güneş, doğa, tarih, lezzet ve huzurun bir arada bulunduğu Mersin gezilecek yerler konusunda oldukça zengin. Bu muhteşem tatil beldesinin en güzel bölgeleri sizin için derledik!

Kız Kalesi

Mersin’in Kızkalesi beldesinde bulunan ve deniz kıyısından yalnızca 200 metre uzakta küçük bir adacıkta bulunan Kız Kalesi, görenleri hem şaşırtan hem de hayran bırakan bölgeler arasında yer alıyor. Kız Kalesi, denizin ortasında bulunan bu küçük adada burç ve surlarıyla görkemli bir görüntü çiziyor. Bu muhteşem yapıya karşı güneşlenmek, denize girmek ve sabah uyandığınızda Kız Kalesi manzarası ile karşılaşmak istiyorsanız bölgedeki her bütçeye uygun otel, pansiyon ya da apartlar arasından seçim yaparak mükemmel bir tatil deneyimine imza atabilirsiniz.

Tarsus Şelalesi

Tarsus’un cennetten bir parça gibi görünen doğal güzelliği Tarsus Şelalesi de Mersin’e gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken mekanların başında geliyor. Tarsus ilçe merkezine yalnızca 4 kilometre uzakta olan bu muhteşem bölge, etrafındaki yemyeşil görünüm ile de huzur dolu bir gün geçirmenizi sağlayacak! Tarsus Şelalesi’ni ziyaret ettiğinizde çayınızı yudumlayacağınız ya da yemek yiyebileceğiniz restoranlar, şelaleyi izleyebileceğiniz köprüler ve yürüyüş yolları ile dolu dolu bir gün geçirmenizi sağlayacak detaylar da barındırıyor.

Mersin Kaplıcaları

Mersin, deniz ve doğal güzellikleri kadar kaplıcaları ile de tatilciler tarafından sıkça tercih ediliyor. Gözne yolunda bulunan Güneysu İçmesi, Iğdır Köyü’nde yer alan İğdir İçmesi, en meşhur Mersin Kaplıcaları arasında yer alan ve Mut ilçesine gittiğinizde ziyaret edebileceğiniz Hocantı Ilıcası, Silifke karayolu üzerinde bulabileceğiniz Cennet Obruğu Suyu Mersin’de ziyaret edebileceğiniz başlıca kaplıcalar arasında yer alıyor.

Kırkkaşık Bedesteni

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Kırkkaşık Bedesteni, 1579 yılından günümüze kadar ayakta kalmayı başaran önemli bir tarihi yapı. İlk yapıldığı yıllarda aşevi ve medrese olarak kullanılan Kırkkaşık Bedesteni, Cumhuriyet döneminden beri kapalı çarşı olarak varlığını sürdürüyor. Günümüzde de çoğunlukla yerli ve yabancı turistler için bölgeye has eşyaların satıldığı bir alan olarak değerlendiriliyor. İsmini yapının dış duvarlarında bulunan kaşık simgelerinden alan bu tarihi yapı, aynı zamanda Mersin’in dikkat çeken simgeleri arasında kendisini gösteriyor. Kırkkaşık Bedesteni’ni ziyaret ederek yöresel dokulara sahip eşyalar satın alabilir ve bölgenin meşhur yiyeceklerini tadabilirsiniz.

Mersin Mağaraları

Mersin, doğası ile eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Mersin’in doğal güzellikleri arasında Mersin Mağaraları ve Oyunları da yer alıyor.

  • Narlıkuyu Kasabası’nda yer alan Cennet Çöküğü Mağarası, 450 basamaklı bir merdiven ile inilen geniş bir çukur ve bu çukurun zemininde ise 260 metre uzunluğunda bir mağara bulunuyor.
  • Cehennem Çukuru, Mersin’in en popüler mağaralarından biri. 130 metre derinlikte bir çukura sahip olan bu mükemmel bölgede çukurun içine iniş yapılamasa da seyir alanları sayesinde Cehenne Çukuru’nun doğasını doyasıya yaşamak mümkün!
  • Astım Mağarası, dev sarkıt ve dikitlerle bezeli bir Mersin mağarası! Bu mağarayı ziyaret etmeden önce mağara içerisinde yazın %85 ve kışın %95’e kadar çıkan nem oranını göz önünde bulundurmak gerekiyor.
  • Yedi Uyurlar Mağarası Dedeler Köyü’nde yer alıyor ve hem Hristiyan hem de Müslümanlar için kutsal bir bölge olarak kabul ediliyor.
  • Taşkuyu Mağarası ise ülkemizde bulunan mağaralarda ender olarak görülen mağara incilerini bulundurması ile öne çıkıyor.

Mersin Atatürk Evi Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife Hanım’ın 1925 yılında Mersin ziyaretlerinde konakladıkları bu ev, Mersin Atatürk Caddesi üzerinde yer alıyor. 1976 yılına kadar Toros Koleji olarak hizmet verdikten sonra müzeye çevrilen Mersin Atatürk Evi Müzesi, günümüzde birçok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Soli-Pompeiopolis Antik Kenti

Tarihi yapısıyla gözleri kamaştıran Mersin, Soli-Pompeiopolis Antik Kenti ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Milattan önce 6. yüzyıldan günümüze değil ayakta kalmayı başaran bu antik kent; toplamda 33 sütunun ayakta kaldığı sütunlu cadde, yaklaşık olarak 22 metre yüksekliğindeki soli höyük ve antik döneme ait liman kalıntılarını görebileceğiniz antik liman olmak üzere üç bölgeden oluşuyor.

Mersin’in doğal güzelliklerini ve tarihi yapısını doyasıya yaşamak için Holimax’te oteller konusunda detaylı bir araştırma yapabilir, hem bütçenize hem de hayalinizdeki tatile en uygun oteli kolayca bulabilirsiniz.

Yorum Yazın