Muğla’ya bağlı Milas, yemyeşil doğası, tertemiz havası ve doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Bodrum ve Fethiye’den sonra Muğla’nın üçüncü büyük şehri olarak yer alır. Muğla’ya 65 km uzaklığında bulunan Milas’a ulaşımlar Muğla merkezden taksi ve özel araçlarla sağlanır. 

Milas’ta görülmesi gereken doğal güzellikler yaz tatillerinde doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenler için ideal bir turizm merkezidir.  Yerli, yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Milas doğal güzellikleri ile tatilcileri cezbeder. 

milas uyku vadisi

Uyku Vadisi

Kuş cıvıltıları eşliğinde keyifli bir gün geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez noktası olan Uyku Vadisi, Milas’ın popüler doğal güzelliklerinden biri olarak yer alır. Milas’ın Gökçeler Köyü içerisinde bulunan Uyku Vadisi, ilçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunur. 

Doğa ile iç içe yemyeşil ağaçların altından cennetten bir köşe olan bu yerde şehrin gürültüsünden uzak sakin bir gün geçirebilirsiniz. Keyifli doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz vadi içerisinde kamp alanları, restoran, kafe işletmeleri, bungalov tarzı konaklama olanakları bulunur. Yeşille mavinin buluştuğu Uyku Vadisi, ayrıca Türkiye’nin en iyi kamp alanlarından biri olarak yer alır.  

cokertme koyu 1

Çökertme Koyu 

Çökertme Koyu, Milas’ın meşhur doğal güzelliklerinden biri olarak yer alır. Milas’a bağlı Çökertme beldesinde yer alan Çökertme Koyu, ilçe merkezine 50 km uzaklıkta bulunur. 

Ege Denizi’nin masmavi berrak sularıyla buluşan ve yemyeşil ağaçlarla çevrili koy, görenleri kendine hayran bırakan bir güzelliğe sahiptir. Tekne turlarının uğrak noktası olan koy sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin gözde yerlerindendir. İnce kum taneleri ve masmavi deniziyle dikkat çeken koyun çevresinde restoran işletmeleri, piknik ve kamp alanları yer alır. 

gizli hazine bafa golu h589tfcal

Bafa Gölü Milli Parkı

Milas’ın görülmesi gereken bir diğer doğal güzelliği arasında bulunan 7 bin hektarlık alan üzerine kurulu olan Bafa Gölü Milli Parkı, yerli ve yabancı turistlerin sık sık ziyaret ettiği noktalardan biridir. Milas, Aydın sınırları içerisinde bulunan milli park Milas merkeze 50 km uzaklıkta konumlanır. 

Kuş sesleriyle huzur dolu bir gün geçirebileceğiniz park içerisinde çeşitli bitkiler, zeytin ağaçları ve çam ormanları bulunur. Göl içerisinde bulunan kıyı şeridi birinci derece doğal sit alanı olarak yer alır. Beşparmak Dağlarına bakan manzarasıyla ziyaretçilerin büyüleyen milli park içerisinde seyir terası, çay bahçesi, yürüyüş parkurları bulunur.

seytan yalisi milas

Şeytan Yalısı 

Milas’a bağlı Armutçuk Köyü içerisinde koy olarak yer alan Şeytan Yalısı, ilçe merkezine 34 km uzaklıkta bulunur. Doğa ile içe içe bir konumda muhteşem manzarasıyla dikkat çeken Şeytan Yalısı, sakin bir atmosfere sahiptir. 

Yerli, yabancı turistlerin ziyaret ettiği bu koy tertemiz havası, muhteşem manzarası ve el değmemiş doğasıyla görenleri kendine hayran bırakır. Zeytin ağaçları ile çevrili görülmeye değer bir yer olan Şeytan Yalısı’nın sahili ince kumlu denizi masmavi ve berraktır. 

milas bogazici tuzla golu

Boğaziçi Tuzla Gölü

Milas’ın Boğaziçi Köyü’nde yer alan Boğaziçi Tuzla Gölü, ilçe merkezine 31 km uzaklıkta bulunur. 3 binden fazla flamingonun yaşadığı Boğaziçi Tuzla Gölü, balık, deniz yosunu ve küçük canlı türü varlığı açısından oldukça zengindir. 

Tuzla Kuş Cenneti olarak anılan Tuzla Gölü ve çevresinde su kaplumbağası, yaban domuzu, porsuk, tilki gibi pek çok yabani hayvan türü yaşamaktadır. Fotoğrafçılık, kuş ve yaban hayatı gözlemciliği gibi aktiviteler için ideal bir yer olan bu gölde eşsiz manzaralara yakından şahit olabilirsiniz. Milas’ın ünlü doğal güzelliklerinden biri olan Boğaziçi Tuzla Gölü’nü gezi planınıza ekleyebilirsiniz. 

Milas’ın doğal güzelliklerini yakından görmek ve birbirinden konforlu hizmet sunan otellerde konaklamak için Holimax’te yer alan Muğla otellerini değerlendirebilirsiniz. 

Yorum Yazın