Milas, tarihi ve kültürel zenginliği ile Muğla’nın en güzel ilçeleri arasında yer alır. Bodrum-Milas Havalimanı’na 15 km uzaklıkta bulunan Milas, doğal güzellikleri, antik kalıntıları, dünyaca ünlü Milas halıları, göz alıcı plajları ve el değmemiş koyları ile yılın her mevsimi yerli, yabancı binlerce turisti ağırlar. 

Milas’ta denize girilecek yerler arasında uzun kıyı şeridine sahip plajlar, zeytin ağaçlarıyla çevrili koylar yer alır. Milas plajları turkuaz renkli denizi ve altın sarısı kumlarıyla dikkat çeker. Yaz aylarında serinleyip deniz, kum ve güneş keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz Milas’ın en güzel plajlarını sizler için hazırladık. 

milas oren halk plaji

Ören Halk Plajı

Ören Halk Plajı, Milas’ın popüler tatil beldesi Ören’de yer alır. Tekne turlarının uğrak noktası olan plaj Milas merkeze 46 km uzaklıkta bulunur. Denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olan Ören Halk Plajı, sakin atmosferi ve büyüleyici manzarasıyla dikkat çeker. 

Bölgenin en çok tercih edilen yeri olan halk plajının içerisinde çok sayıda işletme, soyunma kabini, tuvalet alanları yer alır. Denizi tertemiz, ılık ve derin olan plajda aynı zamanda şezlong ve şemsiye ücretsiz olarak kullanılır. 

zeytinlikoyu plaji milas

Zeytinlikuyu Plajı 

Zeytinlikuyu Plajı, Milas’ın Kıyıkışlacık mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 33 km uzaklıkta bulunur. 

Milas’ın en çok tercih edilen plajlarından biri olan Zeytinlikuyu, sakin atmosferi ve doğasıyla yerli, yabancı turistlerin ilgisini çeker. Yemyeşil ormanlarla çevrili kumlu plajın denizi berrak, sığ ve dalgasızdır. Plajın çevresinde birçok işletme, piknik alanları ve doğa yürüyüşü alanları yer alır. Şemsiye ve şezlong kiralama hizmetinin yer aldığı plaja girişler ücretsizdir. 

manastir halk plaji

Manastır Halk Plajı 

Manastır Halk Plajı, Milas’ın Güllük beldesinde yer alır. Milas merkeze 23 km uzaklıkta bulunur. 

Muhteşem bir manzaraya sahip plajın denizi tertemiz ve berraktır. Denize girilebilecek en güzel konumda yer alan plaj yaz aylarında yerli, yabancı turistlerin akınına uğrar. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini olanakları yer alır. Şezlong ve şemsiye kiralama hizmetinin yer aldığı plaj çevresinde restoran ve kafe işletmeleri bulunur. 

akbuk koyu

Akbük Koyu

Akbük Koyu, Milas’ın Ören beldesine yakın konumda Gökova Körfezi’nin kuzeyinde yer alır. İlçe merkezine 65 km uzaklıkta bulunur. 

Tertemiz, sakin bir plaja sahip Akbük Koyu’nun denizi masmavi, berrak ve sığdır. Mis kokulu çam, zeytin ağaçları ve dağlarla çevrili koy, etkileyici manzarası ve turkuaz renkli deniziyle göz doldurur. Plaj içerisinde duş, tuvalet, soyunma kabini olanakları yer alır. Küçük çakıl taşlarıyla kaplı plaj çevresinde birçok kafe ve restoran bulunur. 

konflikt koyu

Konflikt Koyu

Muğla’nın bakir kalmış koyları arasında bulunan Konflikt Koyu, Milas-Bodrum sınırında yer alır. Koya ulaşım tekne turları ile sağlanabilmektedir. 

Etrafı yemyeşil ormanlarla kaplı dağlarla çevrili olan Konflikt Koyu, muhteşem manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakır. Herhangi bir tesisin yer almadığı koyun denizi berrak ve sığdır. Koyun sakin ve berrak denizinde balıklarla birlikte yüzebilirsiniz. 

cokertme koyu

Çökertme Koyu

Çökertme Koyu, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kepçe Burun ve Karaburun arasında yer alır. İlçe merkezine 52 km uzaklıkta bulunur. 

Sessiz ve sakin bir yer olan Çökertme Koyu, doğal güzellikleri ve muhteşem, masmavi deniziyle göz doldurur. Yemyeşil dağlarla çevrili koy, teknelerin uğrak noktası arasında bulunur. Koyda iki adet plaj yer alır. Denizi sığ olan bu plajlarda şezlong ve şemsiye kiralama hizmetinin yer aldığı işletmeler, tuvalet, duş, soyunma kabini olanakları ile restoran ve kafeler bulunur. 

Milas’ın en güzel plajlarında denizin, güneşin keyfini çıkarmak ve kaliteli bir konaklama yapmak için Holimax’te yer alan Muğla otellerini inceleyebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın