Muğla Dalyan hakkında her şey için tüm detaylı bilgileri size vereceğiz. Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alan bakir doğası, tarihi dokusu ve temiz havasıyla, ülkemizin en güzel yerleri arasında bulunuyor. Dalyan, mutluluk ve sakinlik dolu bir tatil için en doğru adreslerden biridir. Dalyan Gezilecek yerler. Dalyan Nerededir? Gibi sorularınızı bu yazımızda sizler için yanıtlayacağız.

Dalyan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan, tertemiz denizi, tarihi ve bakir doğası ile huzur ve konforlu bir tatil geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği tatil noktalarından biridir. Dalyan, Köyceğiz Gölü ve Akdeniz’i birbirine bağlayan kanal üzerinde bulunmaktadır. Marmaris ve Fethiye arasında kalan Dalyan, ipek gibi denizi ve yemyeşil ormanları ile sizleri büyüleyeceğinden eminiz. 

Muğla Dalyan, çevresi dağlarla kaplı olmasından kaynaklı rüzgârlara karşı oldukça dayanıklı bir yerdir. İklimsel olarak burada tipik Akdeniz iklimi gözükmektedir. Dalyan’da yaz ayları kurak ve sıcak geçerken kış ayları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Deniz sezonun erken açılması avantajından dolayı Nisan ayından Aralık ayının sonuna kadar burada denize girilmektedir. Bu avantaj sayesinde hem yerli hem de yabancı turistler her sene burada tatil yapmayı tercih ederler.

Dalyan ismini ise üzerinde yer alan Dalyan çayı üzerinde bulunan Dalyanlardan almıştır.  Dalyan kelimesinin anlamı balık tuzağı olarak bilinmektedir. Bu bölge eski zamanlarda bir balıkçı kasabasıymış. Verimli tarım arazileri bulunmasına rağmen Dalyan’ın kalkınmasına turizm daha büyük oranda katkı sağlamaktadır.

Dalyan Nerededir?

dalyan nerededir

Dalyan Nerededir? Yukarıda da belirttiğimiz gibi Muğla ilimizin Ortaca ilçesine bağlı olan bir güzellik abidesidir.  Fethiye ile Marmaris arasında yer almaktadır. Dalyan’ın kuzeyinde Köyceğiz yer alırken batısında Marmaris, doğusunda ise Ortaca bulunmaktadır.

Ülkemizin pek çok şehrinden şehirlerarası otobüsler ile Dalyan’a gelinebilir. Ayrıca Dalyan’a havayolu ile ulaşımda mümkündür. Dalaman Havaalanından yalnızca 25 km uzaklıkta yer alan Dalyan’a havayolu aracılığı ile de gelinebilir.

Dalyan’da Gezilecek Yerler

dalyan

Dalyan’ı gezmek için iki gün ayırmanız yeterli olacaktır. Tabi, sonrasında dinlenmek denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız bu durum geçerlidir. Yani uzun bir tatil yapmak istiyorsanız ama tatilinizin çoğunu gezerek değil de dinlenerek geçirmek istiyorsanız iki günde Dalyan’ı gezip sonrasında tatilinizi dinlenerek geçirebilirsiniz. Dalyan’da mutlaka görmeniz gereken yerler ise şu şekildedir;

  • Dalaman Çayı
  • Ekincik Mağarası
  • İztuzu Plajı
  • Sultaniye Kaplıcası
  • Sülüngür Gölü
  • Dalyan Çamur Banyosu
  • Köyceğiz
  • Köyceğiz Gölü
  • Yuvarlakçay

Tekne turlarına katılarak çevrede yer alan diğer harika koyları gezebilirsiniz. Kaplıcalara giderek şifa bulabilir, Dalyan gezilecek yerler olarak Kaunos Antik Kenti’nde Dalyan’ın geçmiş tarihi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. İztuzu’nda bulunan Caretta Carettaların gözlem ve bakım yerlerini ziyaret ederek onları daha yakından inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Dalyan’a Ne Zaman Gidilmelidir?

Dalyan’a ılıman iklim kuşağında yer almasından kaynaklı olarak Akdeniz iklimi hâkimdir. Dalyan’da kışları ılık ve yağışlı olurken yazları ise sıcak ve kurak geçer. Senenin neredeyse çoğu kısmı güneşli ve sıcak geçmektedir. Yılın en fazla yağış alan ayı ise aralık ayı olarak bilinir. Dört mevsim boyunca rahatlıkla ziyaret edebileceğiniz ve tatil yapabileceğiniz Dalyan kullanışlı bir tatil yeridir.

 

Yorum Yazın