Fethiye, denizi, doğal ve tarihi güzellikleriyle yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çeken bir cazibe merkezi. Yeşilliğin ve maviliğin buluştuğu bu gözde tatil beldesi Fethiye’de yapabileceğiniz aktivitelerle tatilinizi daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Su sporlarından yamaç paraşütüne, jeep safariden tüplü dalışa kadar pek çok heyecan verici aktiviteyi burada bulabilirsiniz. 

İşte tatilcilerin en çok tercih ettiği yerler arasında olan Muğla Fethiye’de yapabileceğiniz aktiviteler:

parasut 1

Fethiye Ölüdeniz’de Yamaç Paraşütü

Yamaç paraşütü adrenalin tutkunları için vazgeçilmez aktivitelerin başında gelmektedir. Yamaç paraşütü tutkunlarının ilk tercih ettikleri yer Fethiye Ölüdeniz üzerinde uçmaktır.

Ölüdeniz’in muhteşem manzarasına karşı yapabileceğiniz bu aktivite, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çekmektedir. Dünya’nın en iyi 10 kumsalı arasında yer alan Ölüdeniz üzerinde uzman pilotlar eşliğinde uçarak unutamayacağınız bir deneyim yaşayabilirsiniz.   

dalis

Fethiye Ölüdeniz Tüplü Dalış 

Fethiye’de eğlenebileceğiniz onlarca aktivite seçeneği arasında tüplü dalış yer alır. Fethiye ve Ölüdeniz’in masmavi, berrak sularına sahip farklı koylarında profesyonel dalgıç ekibi ve rehberler eşliğinde farklı derinliklerde tüplü dalış yapabilirsiniz. 

Ölüdeniz’de yer alan Kelebekler Vadisi, Cennet Koyu, Akvaryum Koyu’nda günübirlik düzelenen tüplü dalışlara katılarak dalış deneyimi kazanabilirsiniz. Berrak suların altında balıklarla yüzerek su altı dünyasının güzelliklerini yakından görebilirsiniz. 

safari

Fethiye Jeep Safari Deneyimi

Doğa ile başbaşa macera dolu bir gün geçirmek isteyenler için denenmesi gereken aktiviteler arasında yer alır. Engebeli yollarda çamura ve toza bulanacağınız bu aktivitede turlara katılabilir ya da özel bir tur ayarlayabilirsiniz. 

Adrenalin tutkunları için önerdiğimiz Jeep Safari’de gün içinde Fethiye’de tarih kokan Tlos Antik Kenti ve Patara bölgesini yakından görebilir, su savaşlarına katılabilir, Saklıkent Kanyonu’nda yürüyüş veya rafting yapabilirsiniz.  

kano

Fethiye Ölüdeniz Kano Turları

Ölüdeniz’in masmavi, dingin sularında uzman ekip eşliğinde kano turu yaparak doyasıya eğlenebilirsiniz. En sevilen aktiviteler arasında yer alan kano turu süresince berrak sulardan tüm su altı canlılarını görebilirsiniz. Ayrıca çamur banyosu yapabilir, hafif dalgalarla heyecanlı anlar yaşayabilirsiniz. 

tekne

Fethiye Ölüdeniz Tekne Turu

Tatilcilerin en çok tercih ettiği tur olan Ölüdeniz tekne turu 7 saat sürmektedir. Tekne turu boyunca Fethiye’nin eşsiz doğal güzelliklerinin yer aldığı tüm koyları ve plajları yakından görebilirsiniz. Mavi Mağara rotası ile başlayan tekne turu Kelebekler Vadisi, Akvaryum Koyu, St. Nicholas Adası ile devam ederek Deve Plajında sonlanır. 

Likya Antik Kent Doğa Yürüyüşü

Tarihi güzelliği ve enfes doğa manzarası ile Fethiye’nin tarihini yansıtan Likya Antik Kent, yürüyüş alanları ve patikalarıyla oldukça ilgi çekmektedir. Türkiye’de açılan ilk kültür rotası unvanına sahip Likya Yolu, 540 km yürüyüş güzergahına sahiptir. Doğa ve tarih tutkunlarının tercih ettiği Likya Yolu yürüyüş rotası Fethiye Ölüdeniz’de başlar ve Antalya’da sonlanır. 

Atlı Safari

Yeni bir aktivite olan Atlı Safari, Fethiye’nin en popüler turları arasında yerini alır. Atlı Safari turlarına katılarak Fethiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Hisarönü bölgesinde başlayan tur Kayakköy’de sonlanır. Gerekli bilgi ve ekipmanların sağladığı bu aktiviteyi ister tek kişi isterseniz ailenizle birlikte yapabilirsiniz. 

Fethiye Otelleri

Her zevke hitap eden aktivitelere, Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi gibi eşsiz güzelliklere sahip olan Fethiye, farklı konseptlerde kaliteli konaklama seçenekleriyle konforlu bir tatil yapma imkanı sunar. Holimax, size lokasyon ve otel seçimlerinde rehberlik ederek  hem dinlenebileceğiniz hem de eğlenebileceğiniz bir tatil yapmanıza yardımcı olur. İhtiyacınıza uygun avantajlı imkanlar sunan Fethiye otellerini Holimax sitesinde bulabilirsiniz.