Muğla’da Gezilecek Yerleri Keşfetmeye Ne Dersiniz?

Türkiye’nin en güzel şehirleri arasında yer alan Muğla, Ege Bölgesi’nde yer alır. Doğal güzellikleri, eşsiz koyları ve plajları, masmavi, pırıl pırıl denizi, tarihi yapıları, butik otelleri, renkli gece hayatı ile yılın her mevsimi yerli, yabancı milyonlarca turisti ağırlamaktadır. 

Muğla ilçeleri arasında yer alan Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi birçok popüler turizm merkezi özellikle yaz aylarında yoğun rağbet görmektedir. Muğla’da gezilecek yerler arasında pek çok doğal güzellik, tarihi yapı, birbirinden huzurlu tatil kasabaları yer alır. 

Muğla’da Nereler Gezilir?

bodrum kalesi gorsel

Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alır. Bodrum merkezde bulunan kale Muğla merkeze 110 km uzaklıkta bulunur. 600 yıllık tarihi ile Bodrum bölgesinin simgesi olan yapı denizden gelebilecek tehlikeleri engellemek amacıyla inşa edilir. 

Doğal güzellikler ile çevrili tarihi kale günümüzde pek çok yerli, yabancı turist tarafından ziyaret edilir. 1960 yılından itibaren Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılır. 

Farklı ülkelere ait eserlerin yer aldığı Bodrum Kalesi içerisinde Osmanlı Dönemi eseri hamam ve Fransız Kulesi önemli eserler arasındadır. Kayalık bir alan üzerine inşa edilen Bodrum Kalesi giriş ücretlidir.

bodrum antik tiyatro 1

Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum Antik Tiyatro, Muğla’ya bağlı Bodrum ilçesinin Yeniköy mevkiinde yer alır. Bodrum-Turgutreis yolu üzerinde bulunan antik tiyatro şehir merkezine 110 km uzaklıkta bulunur. 

Antik Dönem’de inşa edilen Bodrum Antik Tiyatro, eşsiz Bodrum manzarasına sahiptir. 1973 yılında restore edilen 13 bin seyirci kapasiteli antik tiyatroda günümüzde yaz aylarında festival, konser ve tiyatro etkinlikleri düzenlenmektedir. Girişi ücretsiz olan antik tiyatro haftanın her günü ziyarete açıktır. 

kaunos kral mezarlari gorsel

Kaunos Kral Mezarları

Dalyan Kral Mezarları olarak da bilinen Kaunos Kral Mezarları, Muğla’ya bağlı Ortaca ilçesinin Dalyan mevkiinde yer alır. Muğla merkeze 88 km uzaklıkta bulunur. 

Gündüz ve gece ışıklandırmalı görünümüyle ziyaretçileri kendine hayran bırakan bu 2800 yıllık tarihi mezarlar günümüze sağlam bir şekilde ulaşır. İnşa edildiği dönemde eski inanışa göre kralların ve yüksek rütbeli insanların öldükleri zaman ne kadar yükseğe gömülürse tanrıya yakın olabilecekleri düşünülür.

sakli kent kanyonu

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu, Muğla’ya bağlı Seydikemer ilçesinin Kayadibi mevkiinde yer alır. Muğla merkeze 170 km, Fethiye’ye 45 km uzaklıkta bulunur. 

Eşsiz doğal güzelliklere sahip Saklıkent Kanyonu, Muğla’da görülmeye değer yerler arasındadır. Kaynağını Akdağlar’dan Eşen Çayı Saklıkent Kanyonu’na hayat verir. Kanyonun içerisinde yaz aylarında trekking, rafting, piknik gibi aktiviteler yapılır. Uzunluğu 18 kilometreyi bulan kanyon ferah bir atmosfere ve eşsiz manzaralara sahiptir. 

uyku vadisi gorsel

Uyku Vadisi

Uyku Vadisi, Muğla’ya bağlı Milas ilçesinin Gökçeler köyünde yer alır. Muğla şehir merkezine 75 km mesafede bulunur. Muğla bölgesinin doğal güzellikleri arasında bulunan Uyku Vadisi, eşsiz manzaralara sahiptir. Trekking, doğa yürüyüşleri, kamp ve piknik alanları için oldukça elverişlidir. Gökçeler Kanyonu, İncirliin Mağarası ve lezzetli alabalığı ile ünlü olan vadiye girişler ücretlidir.

sedir adasi gorsel

Sedir Adası 

Sedir Adası, Muğla’ya bağlı Ula ilçesi sınırlarında yer alan Gökova Körfezi’nin doğusunda yer alır. Muğla merkeze 52 km, Marmaris’e 23 km ve Akyaka’ya 27 km uzaklıkta yer alır. 

Kleopatra Adası olarak bilinen Sedir Adası, yaz aylarında yerli, yabancı turistler tarafından yoğun rağbet görür. Masmavi berrak denizi ve altın sarısı kumlarıyla göz doldurur. Ada içerisinde küçük bir koy, Kleopatra Plajı ve Roma döneminden kalma Kedrai Antik Kenti’ne ait antik tiyatro yer alır.  

Muğla’nın eşsiz güzelliklerini ve daha fazlasını yakından keşfetmek için Holimax sitesinde yer alan Muğla otellerini değerlendirebilirsiniz. Talebinize uygun otelleri Holimax ayrıcalığı ile bulabilir, erken rezervasyon ve avantajlı seçeneklerle hayalinizdeki tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Yorum Yazın