İzmir’in merkezinden yaklaşık 1 saat uzaklıkta yer alan Seferihisar, Türkiye’nin ilk yavaş şehri seçildikten sonra sakin yaşam tarzı ile İzmir’e yakın kafa dinlemelik tatil rotalarından biri oldu. Seferihisar, bakir koyları ve doğası ile hareketli Bodrum ve Çeşme gibi tatil noktalarından sıkılanlar için alternatif bir yerdir. En güzel yanı ise İzmir’den hızlı bir şekilde ulaşım sağlanabilmesidir. Seferihisar’ın Mykonos sahillerini aratmayacak kadar harika ve en güzel plajları hakkında sizlere birkaç nokta önereceğiz.

Akkum Plajı

akkum plaji

Sığacık’a en yakın ve en popüler plaj olan Akkum plajı, tartışmasız Seferihisar en güzel plajı olarak bilinir. Bu koy iki koydan oluşmaktadır. Birincisi Büyük Akkum plajı, ikincisi ise Küçük Akkum olarak geçen yerlerdir. Buralar birkaç işletme tarafından işletilmektedir. Eğer müzikli, Beach konseptli bir yerde vakit geçirmek istiyorsanız Küçük Akkum koyunu tercih edebilirsiniz. Daha sakin bir yerde dinlenmek ve deniz keyfi yapmak istiyorsanız da Büyük Akkum koyu sizin için ideal bir tercih olacaktır.

Akkum Plajı’nın sahili kumluk, suyu genel olarak soğuk ama etkileyici bir turkuaz rengine sahiptir. Bu sebeple her daim Seferihisar’ın en güzel sahili seçilmektedir.

Maden Koyu

maden koyu

Seferihisar’ın gizli koyu diyebileceğimiz Maden koyu, Ekmeksiz Plajına komşudur. Tüm günü sakin bir koyda geçirmek istiyorsanız Maden koyuna gitmelisiniz. Denizi sığı, suyu masmavi ve denizin açıkları incecik kumluk olduğu için hayran kalacağınız bir yer.

Maden koyu gerçekten bakir bir yer olduğu için genel olarak kamp kuranlar tarafından tercih ediliyor. Yolundan dolayı burayı fazla kişi bilmektedir. Ayrıca bir sitenin içinden koya ulaşıldığı için herkes girilemeyecek bir yer zannediyor. Bilginiz olsun araçla veya  yürüyerek siteye girişte herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Son dönemlerde fazla popüler olan bu plaj Seferihisar’ın en popüler plajları arasında yer almayı başarmıştır. Popüler olması nedeniyle hafta sonu kalabalık oluyor. Daha sakin olmasını tercih ediyorsanız hafta içi gelmenizi tavsiye ederiz.

Akarca Plajı

akarca plaji

Sığacık’a yakın, daha çok yazlıkçıların yaşadığı bölge olarak Akarca’da yer alıyor. Buranın sahili fazlasıyla uzun olduğundan dolayı denize girmek için pek çok alternatif, küçük ve büyük koy bulunuyor. Arabayla 10 dakikada ulaşabileceğiniz Akarca plajının girişi ufak taşlıktır. Hemen derinleşmeyen ve birkaç adımdan sonra taşlık olan denizi ile beğenilen bir koydur. Çocuklu ailelerin kullanabileceği uygun tesisler de bulunmaktadır. Tahsin Ar Tesisleri ve Teos Ormancı Tatil Köyü önündeki plajı çocuklu aileler tercih etmektedir.

Akarca’da daha sakin bir ortamda denize girmek istiyorsanız Adakent Sitesi’nin hemen önündeki sahilden giriş yapabilirsiniz. Burada şezlong ve şemsiyeler sadece site sakinlerinin kullanımına açıktır. Ancak deniz kenarındaki ağaçlık alanda sandalyenizi atıp tüm günü keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Çıfıt Adası

cifit adasi

Seferihisar’da macera arayışına girdiyseniz Çıfıt Adası tam da sizlik bir yer. Doğanbey yerleşiminde bulunan Çıfıt Adası ismini eski zamanlardaki Çıfıt Kalesi’nin kalıntılarından almıştır. Yolu biraz zorlu ama dikkatli giderseniz her türlü araçla ulaşmak mümkündür. Çıfıt, fak bir adadan oluşuyor ve kara ile bağlantısı ufak kayalıklardandır. Diz boyunda suda birkaç dakika yürüdükten sonra adaya geçiş yapılıyor. Ancak aracınızı bırakıp yürüyüşe başladığınız zaman yürüdüğünüz yerlerin etrafı kestanelerle çevrili olduğu için dikkat etmeniz ve mutlaka deniz ayakkabısı giymeniz gerekir. Adaya geçiş yaptığınız zaman adanın zirvesinde bayrağın olduğu konumda bir bank bulunuyor orada hem dinlenip hem de manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bu arada adanın çevresinde denize girebilirsiniz. Suyu tertemiz ve taşlıktır.

Bahadır Mevkii Halk Plajı

halk plaji

Seferihisar’ın mavi bayraklı plajlarından biri olan Bahadır Mevkii Halk Plajı, Orşal Sitesi’nin hemen önündeki koydur. Burası genel olarak karavan tatilcileri ve kampçılar için tercih edilen bir yerdir. Plajın bir kısmında yer alan arazide ücretsiz olarak çadırınızı kurabilmeniz mümkün. Sahilde birde ufak bir işletme yer alıyor, buradan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Mavi bayraklı bir plaj olduğu için şemsiye, duş, şezlong ve soyunma kabini gibi hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Küçük bir ekleme daha yapalım, buranın gün batımı da ayrıca bir keyifli oluyor, burada günü batırmanızı tavsiye ederiz.

 

Yorum Yazın