Varmak istedikleri noktaya hızlı bir şekilde ulaşmak isteyenlerin tercihi havayolu ulaşımı olmaktadır. Uçağa binmek isteyenlerin bundan öncesinde mutlaka check-in yaptırması gerekmektedir. Check-in yapılmadan yolcunun uçağa binmesi asla mümkün değildir. Günümüzde bir uçak yolcusunun hem havalimanında hem havalimanına gelmeye gerek kalmadan akıllı telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden check-in yaptırması mümkün olmaktadır.

Bahsettiğimiz ikinci seçenek, online check-in olarak bilinmektedir. Online check-in sayesinde yolcuların yaşadığı vakit kayıplarının önüne geçilmektedir. Hem havalimanı hem de online yollarla yapılacak check-in işlemleri için belirli bir zaman dilimi bulunmaktadır. Yolcuların kendilerine verilen bu süreyi aşmamaları gerekmektedir. Ancak, birçok havayolu check-in süresini olabildiğince uzun tutmaktadır.

Online check-in; uçak bileti alan yolcuların uçağa giriş yapabilmek adına gereken kayıt işlemlerini uçuştan hemen önce bilgisayar ve telefon üzerinden online olarak yapmalarını sağlamaktadır. Yolcular, online check-in esnasında yalnızca kayıt işlemlerini yapmakla kalmazlar. Buna ek olarak, uçak koltuklarını seçme hakkına sahip olurlar. Ayrıca, yemek tercihinde bulunmak ve satın almak söz konusudur.

Online check-in yaptıran yolcular, havalimanına geldiklerinde online check-in kontuarını kullanarak vakitten tasarruf ederler. Buna ek olarak, online check-in sayesinde bagajların daha kısa sürede teslim edilmesi mümkün olmaktadır. Bagajı olmayanların biniş kartlarını e-mail veya cep telefonlarına mesaj olarak göndermesi söz konusudur.

Bu işlemi yapan yolcuların havalimanlarında biniş kartlarıyla beraber check-in kontuarlarından sıra beklemeden geçmesi mümkün olmaktadır. Bir başka deyişle, online check-in sayesinde güvenlik şeridinden geçerek uçağın olduğu kapıya doğru hareket etmek mümkündür.

Onur Air Online Check-In Nasıl Yapılır?

Havayolu ulaşımının önde gelen firmalarından birisi olan Onur Air; online check-in konusunda yolcularına birçok avantaj sunmaktadır. Onur Air check-in yapma prosedürleri; diğer havayolu firmalarından çok farklı değildir. Onur Air check-in nasıl yapılır diye merak edenlere Onur Air sitesi üzerinden bu işlemi yapabileceklerini hatırlatmak gerekir. Buna ek olarak, mobil uygulamalar üzerinden Onur Air check-in yapma işlemini gerçekleştirmek mümkündür. Havalimanında bulunan kontuarlardan check-in yapmanın söz konusu olduğunu belirtmek gerekir.

Onur Air check-in yapmak isteyenlerin bilmesi gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Türkiye dışındaki bazı ülkelerden kalkan uçuşlar için internet üzerinden check-in işleminin yapılması mümkün değildir. İnternet sitesinden veya mobil uygulamadan Onur Air check-in işlemini gerçekleştirmek isteyenlerin ana sayfada bulunan online check-in kısmındaki istenilen bilgileri girmesi gerekmektedir.

Buna ek olarak, yolcuların biniş kartlarını üretmesi ve çıktısını alması mümkün olmaktadır. Onur Air check-in yapmak için istenilen bilgiler arasında T.C kimlik numarası ve pasaport bilgilerinin dışında farklı bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgilerin kesinlikle doğru girilmesi şarttır. Yanlış bilgi girildiği takdirde tüm sorumluluğun yolcuya ait olacağının bilinmesi gerekir.

Onur Air check-in yapmak isteyenlerin havalimanını tercih etmeleri durumunda havalimanına gelirken birtakım belgeleri yanlarında getirmesi şarttır. Bu belgeler arasında dış hatlar için pasaport belgesi bulunmaktadır. İç hatlar için ise üzerinde fotoğraf bulunan bir kimlik belgesi olmak zorundadır. Söz konusu fotoğraflı kimlik belgesinin pasaport, nüfus cüzdanı, ehliyet, avukat kimlik kartı olması mümkündür. Buna ek olarak, bu belgelerin fotokopilerinin uçuş için kabul edilmesi söz konusu değildir.

Onur Air check-in yapma işlemleri esnasında yolcuların koltuk seçimi yapması büyük önem taşımaktadır. Bazı yolcuların birtakım özelliklerinden dolayı exit koltuklarını seçmemesi gerekli görülmüştür. Örneğin, beklenmedik bir anda, dış şartların ne kadar uygun olduğuna bakarak acil çıkış kapısını açabilecek yolcuların exit koltuklarını Onur Air check-in sırasında seçmesi gerekir. Diğer yolcuların çıkışa yönlendirilmesinden exit koltuklarında oturan yolcular sorumlu olmaktadır. Bu bağlamda, söz konusu sorumluluğu yerine getiremeyecek olan yolcuların exit koltuklarını seçmemesi gerekir.

Onur Air check-in sonucunda biletlerinde herhangi bir değişiklik olanların biniş kartları geçerli olmayacaktır. Onur Air check-in nasıl yapılır diye merak edenlerin havalimanının özel durumlarını düşünerek iç hatlar için uçuş saatinden en geç 90 dakika önce dış hatlar için ise uçuş saatinden en geç 120 dakika önce havalimanında bulunması gerekmektedir. Onur Air check-in prosedürüne göre bir önceki cümlede yazdığımız zaman dilimleri içerisinde yolcuların havalimanında bagajlarını teslim edecekleri kontuarlarda hazır olmaları şart tutulmaktadır.

Onur Air check-in prosedürlerine göre iç hat seferlerinde uçağın kalkış saatine en geç 45 dakika kala check-in işlemlerinin tamamlanmaması halinde yolcunun uçuş ve bilet üzerindeki tüm haklarını kaybetmesi söz konusu olmaktadır.

Buna ek olarak, dış hat seferlerinde uçağın kalkmasına 60 dakika kalana kadar tamamlanmayan check-in işlemleri sonucunda yine yolcunun tüm haklarını kaybetmesi söz konusu olmaktadır. Bunun dışında, check-in işlemlerinin yukarıda belirtilen sürelere dek yapılmaması halinde yolcuya bilet bedelinin veya ek hizmet bedelinin verilmesi mümkün değildir.

Onur Air check-in prosedürlerinde bazı detaylar; uçak biletinde indirimi olan yolculara göre düzenlenmiştir. Buna göre, indirim sahibi olan yazarların online check-in yapmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak, bu durumdaki yolcular, biniş kartlarının çıktısını alamazlar. Bu durumdaki yolcular, indirime tabi tutulduklarını gösteren belgeleri ibraz ettikleri takdirde kontuardan biniş biletlerini almaya hak kazanırlar.

Onur Air check-in prosedürlerine göre online check-in işlemleri uçuştan 24 saat öncesinde başlamaktadır. Dış hat seferlerinde uçuşa 90 dakika, iç hat seferlerinde ise uçuşa 60 dakika kalana kadar online check-in işlemlerinin devam etmesi söz konusu olmaktadır. Online check-in işlemlerini tamamlayan yolcuların kontuara teslim edecek bagajları olmadığı takdirde iç hatlar için uçuştan en geç 30 dakika önce, dış hatlar için ise uçuştan en geç 45 dakika önce biniş kapısında olmaları gerekmektedir.

Onur Air check-in prosedürlerine göre kontuara teslim edecek bagajları olan yolcuların iç hatlar için uçuş saatinden en geç 90 dakika önce, dış hatlar için ise uçuş saatinden en geç 120 dakika önce havalimanında bagajlarını teslim edecek kontuarların önünde hazır vaziyette beklemeleri gerekmektedir. Onur Air check-in yapma prosedürlerine göre yolcuların havalimanına üzerinde barkod bilgisi olan biniş kartlarıyla gelmeleri şarttır. Bunun dışında, mobil cihazlardan online check-in yapan yolcuların mobil barkodlarıyla havalimanına gelme şartları bulunmaktadır.

Onur Air check-in prosedürlerine göre online check-in hakkına sahip olan bebekli yetişkin, çocuk ve indirim hakkına sahip olan yolcuların boarding kartlarını teslim almak adına nüfus cüzdanı veya farklı bir tanıtıcı kimlik kartıyla iç hatlar için uçuş saatinden en çok 90 dakika önce, dış hatlar için ise uçuş saatinden en çok 120 dakika öncesinde havalimanındaki Onur Air kontuarına uğramaları gerekmektedir.

Onur Air check-in prosedürleri doğrultusunda Onur Air’in resmi internet adresinden rezervasyonun nereden yapıldığına bakılmaksızın tüm Onur Air yolcularının online check-in yaptırması mümkün olmaktadır. Onur Air check-in yapma sürecinde online check-in yapmayı düşünen yolcuların bagajları oldukları takdirde ortalama bagaj süresini hesaplayarak hareket etmeleri gerekmektedir.

Bu noktada, havalimanına önceden gelmek önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra, check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından yolcuların bagaj hakları hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Bagaj prosedürüyle alakalı haklarını öğrenen yolcuların güvenli bagaj tesliminin ardından Onur Air ile rahat bir yolculuğa çıkması mümkün olmaktadır.

Yorum Yazın