Ege’nin incisi İzmir’in en popüler bölgelerinden biri olan Çeşme, Türkiye’de yaz turizminin olmazsa olmaz adreslerinden biri olarak biliniyor. Herkese uygun aktivite ve konaklama imkanı bulunan bu belde, deniz tatili yapmak isteyenlerin tercih ettiği ilk rotalardan biri. Yazın yaklaşmasıyla birlikte başlayan tatil planlarında ayrı bir yeri olan Çeşme’yi bizimle yeniden keşfetmeye ne dersiniz?

cesme liman gorsel

Çeşme’de Masmavi Denizin Keyfini Sürün

İzmir’de deniz tatili yapmak isteyenlerin en sık tercih ettiği rotalardan biri olan Çeşme, her yıl binlerce turiste muhteşem bir yaz geçirme şansı sunuyor. Sıcak bir iklime sahip olan Çeşme’de yaz aylarında güneş battıktan sonra bile rahatlıkla denize girebilirsiniz. Mavi ve yeşile çalan berrak denizi ve görkemli sahilleriyle neredeyse benzersiz bir tatil deneyimi yaşayacağınız Çeşme’nin koylarında gündüz denizin keyfini çıkarırken akşam müzik ve dans eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bu koylardan biri olan Ayayorgi Koyu, bölgenin en sevilen bölgelerinden biri olarak biliniyor. Turkuaz renkli deniziyle herkesin hayranlığını kazanan bu muhteşem koy Çeşme’nin merkezine oldukça yakın bir konumda. Merkezden kalkan toplu taşıma araçlarıyla veya özel aracınızla ulaşabileceğiniz bu koy, hiç şüphesiz Çeşme tatilinizin en unutulmaz anlarına tanıklık edecek.

Çeşme’nin popüler koylarından biri olan Dalyan da bu bölgeye yolunuz düşerse ziyaret etmenizi önereceğimiz alanlardan. Kocakarı Halk Plajı ile ünlü olan Dalyan, cam gibi bir denizle sizi selamlayacak. Yer yer taşlık yer yer de kum bir plaja sahip olan bu alanda uçsuz bucaksız bir manzara eşliğinde denize girebilirsiniz.

Çeşme’den kalkan teknelerle veya özel tekneyle ulaşım sağlayabileceğiniz bir diğer koy ise Mavi Koy. Çeşme’nin en bilinen koylarından biri olan Mavi Koy, bölgede Akvaryum Koyu olarak da biliniyor. Bir akvaryumu andıran turkuaz denizi ve farklı deniz canlılarıyla size hem görsel bir şölen sunacak hem de unutulmayacak bir tatil anısı bırakacak bu koyu mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

alacati sokak gorsel

Alaçatı’yı Baştan Sona Turlayın

Çeşme’yi Çeşme yapan bölgelerden biri olan Alaçatı, taş sokakları ve sahillerinin yanı sıra eğlenceli mekanlarıyla da ziyaretçilerinin kalbini kazanıyor. Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yaz tatili için tercih ettiği bölgelerden biri olan Alaçatı’da Rum evlerinden dönüştürülen Çeşme otellerinde veya villalarda konaklama imkanı bulabiliyorsunuz. 

Gündüzleri sahillerinde denizin ve güneşin tadını çıkarırken akşamları eğlenceli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz Alaçatı, Çeşme tatilinizin en unutulmaz rotalarından biri olmaya aday. Sadece sokaklarını turalayarak bile tarihi bir gezi yapabileceğiniz Alaçatı, tatilde eğlenceden ve hareketten hoşlananlar için oldukça doğru bir tercih olacaktır. Farklı aktivitelere katılmaktan hoşlananlar için Windsurf ve Kitesurf gibi alternatifler sunan Alaçatı, yaz sporlarını yapmak için oldukça ideal bir bölge.

ege mutfagi

Çeşme’ye Özgü Lezzetlerin Tadına Bakın

Tipik bir Ege mutfağına sahip olan Çeşme, sebze ve deniz ürünlerinin ağırlıklı olduğu lezzetlerle biliniyor. Osmanlı mutfağı ve Rum mutfağından izler de taşıyan bir Ege beldesi olan Çeşme’de denemenizi önereceğimiz ilk lezzet kabak çiçeği dolması. Yerel lezzetlerini deneyebileceğiniz birçok restorana sahip olan Çeşme’de kahvaltı da oldukça önemli bir öğün olarak kabul ediliyor. Binbir çeşit tatla dolu olan kahvaltı sofralarında yerel lezzetleri denerken huzurlu vakit geçirebilirsiniz. 

Bir diğer yandan, İzmir’in simgelerinden biri olan kumruyu da Çeşme’nin neredeyse her sokağında bulma şansınız var. Farklı malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşan bu müthiş lezzet Çeşme serüveninizi güzelleştirecek detaylardan biri.

Çeşme’nin doğal güzelliklerini, denizini ve gurme lezzetlerini keşfedebileceğiniz bir gezi için hemen Holimax’te rezervasyon yapabilirsiniz.

Yorum Yazın