Antik kentlerin farklı bir enerjisi olduğuna inanıyoruz. Antik kentleri gezmenin oldukça keyifli ve etkileyici olduğunu düşünüyoruz ve bugünkü rotamızı Kaş’a çeviriyoruz!

Bu yazımızda Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Antik Kentini keşfedeceğiz. Bu yazıyı okuduktan sonra Patara antik kenti nerede, patata antik kentinde göreceğiniz yapıtlar hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

patara 3

Patara Antik Kenti Nerede ve Ulaşım

Patara antik kenti, Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunuyor. Kalkan bölgesinin yakınlarında konumlandırılmış olan antik kent, tarihte Likya Birliği’nin başkentliğini yapmıştır. Patara antik kentine özel aracınızla veya bölgenin merkezinden kalkan dolmuşlar ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Patara Antik Kentinde Göreceğiniz Yapıtlar

Patara antik kentinde görebileceğiniz yapılar arasında;

  • Meclis Binası
  • Tiyatro
  • Zafer Takları
  • Bulvar
  • Hamam
  • Tahıl Ambarı
  • Deniz Feneri bulunmaktadır.

 

Meclis Binası : Antik kent içerisinde yer alan meclis binası, dünyada ayakta kalan tek meclis binası olması özelliğiyle ilgi çekmektedir. Söz konusu meclis binası, antik kent içerisinde yer alan en ihtişamlı yapıtlardan bir tanesidir.  Meclis binasının ilk etapta , Likya birliğinin toplantı yeri olarak kullanılması amacıyla inşa edilmiştir. Daha sonra  Likya’nın Roma eyaletine dönüştürüldüğü dönemde meclis binası olmuştur. Meclis binası, bizlere Likya tarihi ve kültürü hakkında oldukça önemli bilgiler vermektedir.

 

Deniz Feneri: Patara antik kentinin içinde yer alan Deniz feneri, dünyada bulunan antik fenerler arasında tüm parçalarının bir arada olduğu tek yapıdır. Bu sebeple, söz konusu deniz feneri; Türkiye tarihi açısından büyük önem taşır.  Deniz fenerinin, denizde meydana gelen bir sarsıntıdan dolayı gerçekleşen tsunami sonucunda büyük zarar gördüğü öne sürülmektedir. Bu görkemli yapının, Roma’nın en ünlü imparatorlarından biri olan Nero tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir.

 

Zafer Takı: Antik kentin girişinde bulunan, kentin onurlandırma anıtı olarak anılan zafer takı, 19 metre uzunluğunda ve 10 metre yüksekliğinde olan misafirlerin ilgisini çeken yapıtlar arasında bulunuyor. Antik kente girişte, misafirleri zafer takı karşılıyor. Zafer takının üzerinde; dönemin valisi Mettius Modestus ve ailesini onurlandıran yazıtlar bulunuyor.

patara 2

Patara Antik Kenti Giriş Saatleri ve Giriş Ücretleri

Her yıl birçok turist tarafından ziyaret edilen Patara antik kentine giriş ücretlidir. Bu ücret kişi başı 70 TL’dir. Eğer müze karta sahipseniz kenti ücretsiz bir şekilde gezebilirsiniz.

Antik kente giriş saatleri yaz ve kış döneminde farklılık göstermektedir.

Yaz saatinde, 08.00- 20.00 arasında

Kış saatinde, 08.30-17.30 saatleri arasında Patara antik kentini gezebilme imkanına sahipsiniz.