İzmir ilinin en güzel ilçesi olan Çeşme, Ege Bölgesi’nde yer almaktadır. Mavi bayraklı plajları, sınırsız eğlence hatayı, bembeyaz kumsalları ile Çeşme artık sadece yerlilerin değil yabancıların uğrak adresi olmuştur. Sene boyunca devam eden festivalleri ile Çeşme her zaman ilgi görmektedir. İzmir’e 1 saat, İstanbula9 saat uzaklıkta bulunan Çeşme pozitif enerjili bir tatil için en ideal tatil yerlerinden biridir.

Akdeniz ikliminin hâkim olduğu tatil bölgesinde kışları ılık ve yağışlı geçerken yazları sıcaktır. Akat yaz aylarında kavurucu sıcağına rağmen Çeşme, kuzeyden gelen rüzgârlara açık olduğu için devamlı eser ve rahatlatır. Nem oranı da düşük olduğu için sıcaktan bunalanlara yönelik uygun bir ortam sunar.  Aslında Çeşme, ılıman iklimi sayesinde konuklarına sene boyunca keyifli tatil imkânı sunuyor. Yani isterseniz kış ayında Çeşme’ye seyahat edip sakin bir ortamda dinlenip, Çeşme’nin güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Mayıs ayından itibaren sezonun açıldığı Çeşme’de, sezon açılır açılmaz otelleri dolar ve tatil planları yapılır. Erken rezervasyon yaptırmak için Çeşme Otelleri seçeneğine göz atabilir, siz de tatilinizi önceden planlayıp rahatça hareket edebilirsiniz.

cesme tatili 2

Yazın Çeşme Tatilinde Neler Yapılır?

Denizleri titreten rüzgârıyla kendine âşık eden Çeşme, son yıllarda rüzgâr sörfçüleri tarafından da buluşma noktası haline gelmiştir. Çeşmenin masmavi denizi, muhteşem koyları, geniş tarihi ve şirin çarşılarıyla mutlaka tatil yapmanız gereken bir yer. Çeşme’nin gezilecek yerlerinden başka bir yazımızda bahsedecek olsak da bunları yapmadan Çeşme’den gitme listemizi size aktarmak ve Çeşme tatili nasıl yapılır? sorusunun cevabını size maddeledik.

  • Çeşme merkezden muhteşem tekne turlarını kaçırma.
  • Alaçatı’da Ege yemeklerinin ve mezelerinin tadına bakmalısınız.
  • Çeşme Marina’yı baştan sonuna kadar dolaşmak.
  • Ayayorgi koyunda bir plajın Happy Hour’unda müziğin ritmine kendinizi bırakın.
  • Alaçatı El Beso’nun karşısındaki seyyar turşucuda turşu suyundan mutlaka için.
  • Çekme merkezde Rumeli ve Alaçatı’daki İmren’de sakızlı dondurma yemelisiniz.
  • Sakızlı un kurabiyesi yemeyi unutmayın.
  • Ilıca plajında denize girin.
  • Ayayorgi’de gece kulübü turu yapmalısınız
  • İzmir-Çeşme arasındaki eski yolda manzara kahvesi bulunmakta, orada kahvaltı yapmalısınız.

 

Çeşme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Öncelikle Çeşme adından bahsedelim. Adı da Eski zamanlarda akan buz gibi sularıyla meşhur 100 çeşmesinden gelmekte ve bugüne kadar da çoğu korunabilmiştir. Çeşme aynı zamanda sakız ağaçlarıyla ünlüdür. Çeşme’ye geldiğinizde yıllanmış sakız ağaçlarını görebilirsiniz. Bu sebeple sakızlı kurabiyesi ve sakızlı muhallebisinden mutlaka tatmayı unutmayın.

Cumartesi günleri Alaçatı’da kurulan pazarda meyve ve sebze dışında takılar, tasarım giyimler hatta antika ürünleri bile bulabilirsiniz. Bu sebeple cumartesi günü erken kalkıp pazara mutlaka göz atmalısınız.

cesme tatili 3

Çeşme Otelleri Ilıca

Açık mavi renkli denizi ve sıcak suyu ile ılıca insanların dikkatini çekti. Sonrasında Alaçatı da popüler oldu. Hatta öyle bir popüler oldu ki Çeşme kendi beldesinin gölgesinde kaldı.  Bazı insanlar Alaçatı’yı Çeşme’den bağımsız bir yer olarak görmektedirler. Ancak Çeşme ne Alaçatı’dan ibaret, ne de Çeşme’den bağımsız bir yerdir.  Çeşme, yaz aylarında çok tercih edilen tatil beldesi olmasının yanı sıra eğlence için birebir bir yerdir. Tatili ve şirin mimarisiyle renkli renkli çiçekleri, küçük kafeleri sayesinde insanı kendine hayran bırakıyor ve tek tekrar gelmesine vesile oluyor.

Çeşme’de tatil bakımında otel konaklaması sıklıkla tercih edilen tatil seçeneğidir. Holimax güvencesiyle Çeşme Otelleri uygun konaklama fiyatlarına bakabilirsiniz.