Klasik tatil anlayışından uzaklaşıp benzersiz ve macera dolu bir tatil geçirmek isteyenleri buraya alalım!  Road trip, Türkçeye arabayla gezi tatili, yol gezisi, olarak çevrilir ve klasik tatil anlayışından sıkılanların en sık tercih ettiği macera dolu bir tatil stilidir. Road trip seyahat türü Amerika’da oldukça yaygındır.  Bu yolculuk sizlere, uzun ve macera dolu bir tatil deneyiminin kapılarını aralıyor. Bu yazımızda road trip planınızı yaparken nelere dikkat etmelisiniz konusunu ele almaya çalışıyor olacağız.

Road Trip Nasıl Planlanır?

Tatilinizin sorunsuz ve hayal ettiğiniz gibi geçmesini istiyorsanız; ilk önceliğiniz bir plan yapmak olmalı. Peki bu planı nasıl bir yol izleyerek yapmalıyız?  

  1. Rotanızı Belirleyin :

Rota belirlemek, işin en kolay kısmı gibi gözükse de aslında doğru yöntem kullanılarak mantıklı bir yol haritası çizmek zor olabiliyor. İlk olarak, nereye gideceğinize kesin olarak karar vermeniz gerekli. Bu sayede rotanızın başlangıç ve bitiş noktasını kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Yol boyunca uğramak istediğiniz yerleri, mola vereceğiniz alanları, yol üstü yemek yerlerini, yolunuzun üzerinde bulunan benzinlik, hastane gibi acil ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz konumları araştırıp, belirlemeniz sizlere kolaylık sağlayacaktır.

  1. Bütçenizi Planlayın 

Rotanızı belirledikten sonra bütçe planlaması yapmak oldukça önemli bir adım. Konaklama ücreti, benzin masrafları, müze giriş ücretleri, yemek masrafı gibi maliyetlerin hesabını kabaca yapıp her türlü koşulu göz önünde bulundurmanızda fayda var.

  1. Aracınızın Bakımını Yaptırınroad trip 1 1

Yolda herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için tüm önlemleri aldığınızdan emin olun. Yola çıkmadan önce aracınızın eksiklerini tespit edin ve bakımını yaptırın.

  1. Her Türlü Hava Koşuluna Hazırlıklı Olun 

Belirlediğiniz rota çok sıcak bir bölge de olsa hava durumu değişkenlik gösterebilir. Yaz aylarında genellikle akşam saatlerinde ve sabaha karşı hava soğuk olabiliyor, her ihtimali düşünerek yanınıza kalın bir hırka, yağmurluk, battaniye gibi eşyalar almayı unutmayın.

  1. Yolda Dinlemekten Keyif Alacağınız Bir Çalma Listesi Oluşturun 

Yolda karşılaştığınız manzaralar sizi farklı dünyalara götüreceğine eminiz! Bu deneyimi yaşarken arkada sevdiğiniz bir şarkının sizlere eşlik etmesi de o an’a farklı bir değer katacaktır. Bu yüzden yolda size enerji verecek ve sizi iyi hissettirecek bir çalma listesi oluşturun. Hatta çalma listenizin ilk şarkısı bizden olsun;  Red Hot Chili Peppers – Road Trippin’. Şarkıların, en güzel anı eşlikçisi olduğunu unutmayın. ❤️

  1. Uyku Düzeninizi Ayarlayın ve Öğünlerinizi Atlamayın

Road trip seyahati için uyku en önemli faktörler arasında. İyi bir uyku, seyahatinizin sorunsuz ve keyifli geçmesini sağlar. Sürüş planınızı yaparken uyku düzeninizi mantıklı bir şekilde ayarlayın. Uykunuzun geldiğini hissettiğiniz an, mutlaka arabanızı kenara çekin ve kendinizi dinlenme moduna alın. Ek olarak; enerjinizin yüksek olması için yemek düzeninize de dikkat etmelisiniz. Yolculuk boyunca, bol bol su içmeyi ve belirlediğiniz rota dahilinde bulunan meşhur lezzetleri tatmayı unutmayın!

Yorum Yazın