Tatil demek önce deniz demek diyorsanız ve yaz tatili hayalleri kurarken gözünüzün önüne tüm gün plajda yapacaklarınız geliyorsa Türkiye’nin dört bir yanındaki harika plajlarla ilgili yazımız ilginizi çekecektir!

Sizin için denizin cam gibi olması mı yoksa sahilin kum ya da taş olması mı daha önemli? Belki de bunların ötesinde sakin, gözlerden uzak plajlar ilginizi çekiyordur. Plaj seçiminde istekleriniz ne olursa olsun plaj tavsiyeleri seçeneklerine göz atarak sizin için en uygun sahile sahip yeri bulacağınıza eminiz. Tatil planı yapmadan önce sahillere doğru mini bir tura hazır mısınız? Hadi, başlayalım!

izmir plajlari

Kimi Cıvıl Cıvıl Kimi Gözlerden Uzak İzmir Plajları

Karaburun’da yer alan 3 plajla İzmir sahil turuna başlıyoruz. İlk olarak en sakin, kamp kurmalık Dolungaz Koyu ile başlıyoruz. Etrafta tesis olmadığı için hazırlık yaparak bu koya gelmelisiniz. Rüzgarsız, dalgasız, sessiz, sakin, masmavi bir deniz arıyorsanız Mimoza Koyu sizi bekliyor. Yalnız taşlı sahilde ayaklarınızın rahat etmesi için uygun bir terlik ve lastik deniz ayakkabısı almanız iyi olur. Mimoza’ya göre biraz daha hareketli olan Bodrum Koyu yeme içme mekanlarıyla da bir tık daha konforlu diyebiliriz. Bodrum Koyu’nda deniz zemini yer yer taşlı ve yer yer kumlu.

Gelelim İzmir’in yerlilerinin de hafta sonu kaçamaklarında sıkça ziyaret ettiği Foça’ya. Sazlıca Koyu, Yeni Foça Halk Plajı gidilebilecek en bilinen plajlar arasında yer alıyor. 

Emekli yeri olarak bilinen Dikili’de kendinizi cennette gibi hissedeceğiniz koylar bulunuyor. Akvaryum Koyu, Fame Beach, Pissa Koyu, Killik Koyu, Zindancık Koyu gidebileceğiniz seçenekler arasında bulunuyor. Sahilden dönerken Bergama’ya uğrayıp, sevimli kasaba sokaklarını gezebilir, minik bir tarihi tur da yapabilirsiniz.

Biz yaz tatilimizi şöyle cıvıl cıvıl, hareketli bir yerde geçirmek istiyoruz, sahil keyfimiz de enerji dolu olmalı diyorsanız Çeşme plajları tam size göre! Çeşme’de seçim şansınız çok fazla diyebiliriz ve en gözde plajları şöyle sıralayabiliriz: Ilıca Plajı, Delikli Koy, Ildırı, Aya Yorgi Koyu, Altınkum Plajı, Alaçatı Çark Plajı, Dalyan Kocakarı Plajı, Paşalimanı Koyu, Boyalık Plajı, Pırlanta Plajı ve Ovacık Plajı. 

antalyanin kleopatra plaji dunya

Çam Ormanları Eteğinde Masmavi Antalya Plajları

Deniz, kum, güneş denince akla ilk gelen güzide şehirlerimizden biri de elbette Antalya! Antalya plajları incelemesine halk plajları ile başlıyoruz!

Antalya’nın eskiden beri bilinen, en ünlü plajlarından ilki Lara Halk Plajı. Kalabalık olsa da kumluk ve Mavi Bayrak sahibi olan plaj yaz boyu hareketli oluyor. Merkezde biraz daha kafa dinlemelik bir plaj arıyorsanız İnciraltı Halk Plajı’na gidebilirsiniz. Yalnız bu plajda falezlerden denize girildiğini belirtelim.

Antalya’da müzikli beach’lerden uzak, cırcır böceği sesleriyle denize gireceğiniz plajlar arıyorsanız Olimpos Çıralı Plajı, Papaz Koyu ve Korsan Koyu sizi memnun edecektir.

Antalya’nın en çok turist ağırlayan yerleri olan Kemer ve Alanya’daki plajlarda da yaz tatilinin tadını çıkarabilirsiniz. Bir antik kentin kıyısında denize girmek için Phaselis Plajı’nı, tüplü dalış için Kiriş Koyu’nu, milli park içinde cennet havasını solumak için Alacasu Cennet Koyu’nu, krallar ve kraliçeler gibi hissetmek için Kleopatra Plajı’nı, kamp yapmak için İncekum Plajı’nı tercih edebilirsiniz. 

oludeniz plaj gorsel

Muğla Tatili için Muğla Plajları Mercek Altında

Muğla tatili denince akla ilk gelen yer tabii ki ünlülerin de tercihi Bodrum. Bodrum tatili yapıyorsanız her imkanın olduğu beach’lerin ilgi alanınıza girmesi yüksek ihtimaldir. Gidebileceğiniz tesisler arasında Frankie Beach Club, Escape Beach & Lounge, Maça Kızı, Flamm, Moon Beach ve Miya Yalıkavak’ı sayabiliriz.

Muğla’nın geçtiğimiz yıllarda daha sakin olmakla birlikte yıllar geçtikçe daha çok insanın keşfetmesiyle kalabalıklaşan Fethiye ilçesi hala daha Bodrum’a göre biraz daha dingin kalan bir yer diyebiliriz. Muğla tatili için tercihiniz Fethiye olursa gidebileceğiniz en güzel plaj da durgun, sakin ve sığ yapısıyla çocukların da rahatlıkla denize girebildiği Ölüdeniz Plajı olacaktır. Gemiler Koyu, Kabak Plajı, Belcekız Plajı, Çalış Plajı da alternatifler arasında değerlendirilebilir. 

Türkiye’de bir plaj turu yaptıktan sonra yaz tatili hevesiniz muhtemelen yükselmiştir. Holimax üstünden tüm yurt içi otelleri listesine göz atabilir, indirimli fiyatlarla hemen rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Şimdiden, iyi tatiller!

 

Yorum Yazın