Dizilerde sık sık rastladığımız ve ekranlardan bile büyülü bir atmosfere sahip olan Şile, İstanbulluların hafta sonu şehirden kaçış noktası. Şile; sakin, şirin ve sevimli bir tatil beldesidir. İstanbulluların ve çevresindekilerin kaçıp kafa dinleyeceği, motive olacağı birkaç gün geçireceği kıymetli yerler arasında.

Şile’yi keşfetmek isteyenlerin keyifle gezebileceği birçok doğal güzellik bulunmakta.

sile feneri

Şile Feneri

Şile feneri Türkiye’nin aktif olan en büyük feneridir. Bu özelliği sayesinde yerli-yabancı birçok turistin ilgisini çeker. Taş gövdesini Türklerin tasarlamış, mekanik kristal sistemini ve metal aksamlarını ise Fransızlar işlemiştir.

Görkemli bir yapı olan bu fener, müze olarak gezilebiliyor. Feneri, 10.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilir, bu ihtişamlı yapının tarihini tam yerinde öğrenebilirsiniz.

sakli gol

Saklı Göl

Şile’nin Kamandere Köyü’nde bulunan Saklı göl temiz havanın tadını çıkarabileceğiniz, her nefesinizde tazeliği hissedebileceğiniz doğal güzellikler arasında. Doğa severlerin ve kamçıların sık sık ziyaret ettiği bu mekan; yeşilin enerjisiyle insana yaşadığını hissettiriyor.

Gölün çevresinde bulunan restoranlarda keyifli sohbetler eşliğinde yemekler yiyebilir, harika fotoğraflar çekebilir, kamp yapabilirsiniz. Burada, doğayla baş başa bir gün geçirerek enerjinizi temizleyip üretkenliğinizi arttıracağınız bir haftaya kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Şile’ye gelmişken Saklı gölün tertemiz havasını almadan gitmeyin!

agva goksu

Ağva, Göksu Nehri

Ağva, tam bir kalabalıktan ve stresten kaçış noktası. Televizyonlarda ve sosyal medyada gördüğümüz oldukça popüler bir semt olan Ağva, yerli-yabancı birçok turistin uğrak noktası.

Ağva nehri etrafında yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmakta. Burada; balık tutabilir, göksu deresinde safariye çıkabilirsiniz.  Sevdiklerinizle birlikte akşamları ay ışığında; keyifli ve özel anlar geçirebilir, doğal güzellikler dolu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

sile kalesi

Şile Kalesi

Şile Kalesi; Şile’nin tarihi dokusunu yansıtan yapılar arasında yer alıyor. Bu kale, Ocaklı adanın üzerine konumlanmıştır. 100 metrekarelik bir alana inşa edilmiş, 4 katlı bir kaledir. Geçmişte gözetleme kalesi olarak yapılmıştır fakat günümüzde yapılış amacıyla ilgili iki farklı iddia bulunmaktadır. Kabul edilen iddiaya göre Cenevizliler tarafından 2000 yıl önce inşa edildiğidir. Diğer iddia ise; Kalenin Bizanslılar tarafından yapıldığı ve daha sonra da Osmanlı Devletinin kullandığı yönündedir. Ek olarak kale, günümüze gelene kadar 2 kere onarılmıştır. Tam denizin ortasında, ihtişamlı görüntüsüyle Şile’nin simgesi olan bu kale, mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında yer alıyor.

Şile’de Nerede Kalınır?

  • Mata Butik Otel

Butik otellerin, samimi, sıcak ve sevimli atmosferi insanın içini ısıtıyor. Şile’de konaklayabileceğiniz sevimli bir butik otel olan Mata, misafirlerine harika bir tatil deneyimi sunuyor.

Mata butik otel, Göksu nehrinin kenarında doğayla iç içe bir konumda yer alıyor. Şile’de gezebileceğiniz yerlere oldukça yakın bir mesafede bulunuyor. Konforu ve rahatlığı bir arada yaşayabileceğiniz doğanın tam kalbinde bulunan bu otel, unutulmaz bir tatilin kapılarını aralıyor.

Kaliteli hizmeti, samimi atmosferi ve minimalist dekoruyla Mata Butik Otel, Şile’de sizlere ev sahipliği yapmak için sabırsızlanıyor!

  • Kamp Yapmak

Kampçıların da uğrak noktası olan Şile’de, konaklayabilmeniz için birçok kamp alanı mevcut. Macera arayışında olanlar ve doğa severler için Şile’de kamp yapmak harika bir deneyim olabilir.