Antalya’nın gerek tarihi zenginlikleri gerekse doğal güzellikleriyle öne çıkan bir beldesi olan Side, tarih öncesi zamanlardan kalan birçok antik yapıya ev sahipliği yapıyor. Özellikle Helenistik ve Roma Dönemine ışık tutan birçok antik kalıntıya rastlayabileceğiniz Side’nin en meşhur tarihi yapılarından biri olarak Apollon Tapınağı’nı göstermek yanlış olmayacaktır.

Farklı kültürlerin ve uygarlıkların bir arada yaşadığı bir kent olmasının yanı sıra mitolojik olarak da kutsal kabul edilen Akdeniz toprakları arasında gösterilen Side’nin keşfetmeniz gereken yerlerine gelin birlikte göz atalım.

side apolon tapinagi tarihi

Side’nin Zengin ve Eşsiz Tarihi

Eğer bu yaz tatilinde hem denizin tadını doyasıya çıkarmak hem de kültürel ve tarihi yapıları keşfetmeyi diliyorsanız, Side sizin için doğru bir tercih olabilir. Antalya’nın en popüler tatil beldelerinden biri olan Side’de gündüz deniz ve güneşin tadını çıkarırken akşam olduğunda şehrin ışıltısını yansıtan sahillerinde keyifli bir geziye çıkabilirsiniz. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla ziyaretçilerine kusursuz bir yaz tatili deneyimi sunan Side’de geçirdiğiniz süre boyunca bu bölgede yaşamış uygarlıklara ait yapıları da keşfetme şansınız bulunuyor. 

 Anadolu dilinde ‘’Nar’’ anlamına gelen Side uzun yıllar bu bölgenin en bereketli ve güçlü topraklarından biri olarak biliniyordu. Tarih boyunca Persler, Romalılar, Hititler ve farklı Türk beyliklerinin egemenliğine giren bir Akdeniz kenti olan Side, 15. yüzyılda tam anlamıyla bir Türk yurdu haline gelmiştir.  

Muhteşem sahillerinde eğlenceli vakit geçirirken antik kentlerini ve müzelerini gezerek bu bölgenin tarihini de inceleyebileceğiniz Side otellerinde konaklayarak unutulmaz bir tatil yolculuğuna çıkabilirsiniz.

barisin simgesi apollon tapinagi

Roma Barışı’nın Simgesi Apollon Tapınağı

Mitoloji’de güzelliğin ve sanatın tanrısı olarak adlandırılan Apollon’a ithafen yapılan Apollon Tapınağı Roma Barışı’nın simgelerinden biridir. Roma İmparatorluğu’nun uzun yıllar devam eden barış sürecinde yapıldığına inanılan Apollon Tapınağı’nın M.S. 150 tarihinde inşa edildiği düşünülüyor. Bir Roma Tapınağı olarak adlandırabileceğimiz bu yapı, Side’yi özel bir Akdeniz kenti yapan kültürel değerler arasında yer alıyor. Güneşin batışını izlerken Akdeniz’i seyredebileceğiniz Apollon Tapınağı, güzelliğiyle ve ihtişamıyla sizi büyüleyecek.

gercek bir akdeniz kenti side

Gerçek Bir Akdeniz Kenti : Side

Yaz tatilinizi hem tarihi geçmişi hem de doğal güzellikleriyle gerçek bir Akdeniz kenti olarak bilinen Side’de geçirmek istemez misiniz? Koyları, plajları, eğlenceli sokakları ve yemekleriyle sizi mest edecek bir Side tatili senenin tüm yorgunluğunu üzerinizden alabilir. Eğer Side’de geçen zamanınızı denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkararak değerlendirmek isterseniz bu bölgenin en meşhur plajlarında güneşin batışını izleyebilirsiniz. Side Halk Plajı, Sorgun Plajı, Kumköy Plajı ve Çolaklı Plajı gibi Akdeniz’in doğal güzelliklerini keşfedeceğiniz sahilleri mutlaka rotanıza eklemelisiniz.

Bir diğer yandan, eğer deniz ve güneşin yanında bölgenin tarihi dokusuna da yakından bakmak isterseniz Side Müzesi, Antik Tiyatro ve Sualtı Müzesini ziyaret etmenizi öneririz. Muhteşem bir Akdeniz manzarası eşliğinde keşif turuna çıkabileceğiniz bu şehirde uygarlıkların sosyal ve kültürel hayatlarına dair ipuçları bulabilirsiniz. Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bir mahalle olan Side’ye gitmişken bu bölgenin en etkileyici doğal güzelliklerinden biri olan Manavgat Şelalesi’ne de bir gün ayırabilirsiniz. 

Dünyada eşine zor rastlanır bir güzelliğe ev sahipliği yapan Manavgat’ta dilerseniz şelale manzarası eşliğinde içeceğinizi yudumlayabilir dilerseniz de piknik, rafting ve safari gibi eğlenceli aktivitelere katılabilirsiniz. Side’ye yaklaşık olarak 65 km uzaklıkta bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı da bu bölgeyi ziyaret etmişken görmenizi önerdiğimiz duraklar arasında. 

Holimax’in farklı konseptler ve hizmetlere sahip otellerinde konaklama deneyimi yaşamak için hemen websitemizi ziyaret edebilir ve tatil planınızı oluşturabilirsiniz.

Yorum Yazın