Şifa Bulabileceğiniz Kaplıca Tatili Rotaları

Türkiye, jeolojik yapısıyla doğal termal su kaynakları bakımından Avrupa’da ilk sırada, dünyada ilk 7 ülke arasında yer alır. Uzun yıllardır var olan termal kaynaklar alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılır. 

Ülkemizde bu termal kaynaklara ulaşım daha kolay bir hale gelmiştir. Romatizma, kireçlenme, cilt, deri gibi çeşitli hastalıkların tedavisini destekleyici nitelikte olan şifalı kaplıcalar yerli, yabancı binlerce turistin ilgisini çeker. 

Kaplıca tatili içerisinde mineral bakımından zengin 20 derece üstünde sıcaklığa sahip termal suları sağlayan kaplıcalar ve termal oteller yer alır. Türkiye’de sıcak su kaynaklarıyla öne çıkan kaplıca tatili rotalarına gelin birlikte göz atalım.  

afyonkarahisar sehir gorseli

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar, söz konusu kaplıca olduğunda ilk akla gelen yerlerden biridir. Termal başkenti olarak görülen bölgede birçok tesis ve beş yıldızlı termal oteller yer alır. Bu tesis ve oteller yılın her mevsimi yerli, yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilir. 

Bölgenin iyileştirici ve tedavi edici özelliklere sahip termal suları romatizma, cilt hastalıkları, kireçlenme gibi birçok hastalığın tedavisinde oldukça etkilidir. Termal otellerin sunduğu hizmetlerden yararlanmak için Afyonkarahisar termal otelleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz. 

ankara sehir gorseli

Ankara

Ankara’da yer alan kaplıcalar zengin mineralli, arındırıcı ve rahatlatıcı özellikli termal sulara sahiptir. Kalp, solunum, romatizma, deri, kireçlenme, cilt, karaciğer gibi belirli hastalıkların tedavisini destekleyici  uygun kürlerin yer aldığı birçok kaplıca ve termal otel yer alır. 

Maden suyu ile ünlü Kızılcahamam 47 derecelik termal suyuyla kalp, karaciğer, safra kesesi, dolaşım ve sindirim sistemi hastalıkları gibi rahatsızlıkların tedavi edilmesinde yardımcı olduğu söylenir. Kızılcahamam’da konaklama olanağı sunan Ankara termal otelleri arasından yerinizi kolaylıkla ayırabilirsiniz. 

bolu gorseli

Bolu

Bolu, jeotermal kaynaklara sahip, kaplıcalar açısından zengin olan yerlerden biridir. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’de övgüyle söz ettiği Bolu kaplıcaları 44 derece sıcaklığında termal sulara sahiptir. 

Kokusuz ve kendine has tadı bulunan bu termal suyun kronik ağrılar, romatizmal rahatsızlıklar, eklem ağrıları, beyin ve sinir hastalıklarına iyi geldiği Sağlık Bakanlığınca tespit edilir. Rahat ve sakin bir ortam sunan kaplıcalar ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeker. Kaplıca tatiliniz için Bolu Termal Hotel’i tercih edebilirsiniz. 

bursa sehir gorseli

Bursa

Termal kaynakları ile öne çıkan Bursa’da çok sayıda kaplıca ve termal otel yer alır. Sahip olduğu termal kaynaklarla binlerce yerli, yabancı turistin ilgisini çekmektedir. Bursa’da yer alan kaplıcalar Çekirge, Bademli Bahçe ve İnegöl Oylat bölgelerinde yaygındır. Bursa kaplıcaları arasında 600 yıllık tarihiyle Kükürtlü Kaplıcaları öne çıkar. Kaplıcanın yedi kaynaktan akan 54 ile 84 derece sıcaklığa ve zengin minerallere sahip termal suları romatizmal hastalıklar, damar ve iltihaplı hastalıkların tedavisini desteklemek amaçlı kullanılır. Termal havuzlar, masaj kürleri, çamur banyoları gibi farklı alternatiflerin yer aldığı Bursa termal otelleri değerlendirebilirsiniz.  

yalova

Yalova

Yalova, kaplıcaları ile dünyaca bir üne sahiptir. Yerli, yabancı binlerce turistin akın ettiği, çevre bölgelerden günübirlik için ziyaret edilen Yalova’da birçok kaplıca yer alır. Bu kaplıcalar arasında öne çıkan Armutlu Kaplıcaları radyoaktivitesi yüksek termal sulara sahiptir. 

Tarihi oldukça eski çağlara uzanan 55-60 derece sıcaklığındaki termal sular kadın hastalıkları, metabolizma, felç rahatsızlıkları, tansiyon ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Şifa arayanlar için kaplıca tatil rotası haline gelen Yalova’da yer alan Black Bird Thermal Hotel & SPA’ da dinlenmenin keyfini çıkarabilirsiniz. 

denizli sehir gorseli

Denizli 

Denizli, termal su kaynakları ve UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri ile öne çıkar. Denizli bölgesinin termal kaplıcaları arasında öne çıkan Pamukkale Travertenleri ve Karahayıt Kaplıcası yılın her mevsimi yerli, yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilir. 

Denizli’de yer alan kaplıcaların termal suları kalp- damat hastalıkları, tansiyon, romatizma, mide spazmı gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Denizli kaplıcalarının şifalı sularından yararlanmak için Denizli termal otelleri değerlendirebilirsiniz.

Kaplıca tatilini deneyimleyebileceğiniz termal otellere Holimax üzerinden ulaşabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın