Seyahat etmek harika bir deneyimdir. Özellikle yolculuk sırasında her şey yolunda giderse; aslında planlamanın ötesinde beklentisiz çıkacağınız bir yolculuk size ancak iyi deneyimler getirecektir. Seyahat edebiliyor olmanız ne büyük şans, hiç düşündünüz mü? Sağlığınız yerinde ise seyahat etmenizi engelleyeceğinizi düşündüğünüz her şey için bir çare vardır. Özellikle sınırlı hareket kabiliyeti olan gezginler için şimdi 4 pratik ipucu paylaşacağız.

Özellikle bir maceraya atılmak ve dünyayı keşfetmek isteyenler için ilk tavsiyenin en iyi olmadığını biliyoruz, ancak planlama bu durumlarda her şeydir. Seyahatinizi en küçük ayrıntılara göre planlıyorsanız sürpriz sorunlardan korunacaksınız. .

  • Hedef Planlaması Yapın

İyi bir planlama ile seyahat etmeniz ve günlük rutininizden bir süreliğine uzaklaşmanız mümkündür. Eğer Euro veya Dolar cinsinden paranız varsa, komisyonların “genellikle” diğer bölgelere göre daha düşük olduğu, varış havalimanında değiştirin. Alternatif olarak, havalimanına varır varmaz; hemen bir ATM’den yerel para birimini çekebilirsiniz.

Sıcak ile aranız iyi ise; seçenekleriniz Güney ve Ege Bölgeleri olmalı, orman ve dağlar ilginizi çekiyorsa Karadeniz ve elbette tarih tutkunu iseniz; Doğu ve Güneydoğu sizin için doğru seçenekler olacaktır. Yurtdışına seyahat edecekseniz; gideceğiniz yerin yerel dilinden üç kelime öğrenin; evet, hayır ve teşekkürler. Tüm dünyada İngilizce konuşulsa da maalesef bazı ülkelerde yeni nesiller dışında neredeyse hiç kimse İngilizce konuşmuyor.

Gideceğiniz bölgenin kültürel geleneklerini inceleyin. Örneğin nasıl selamlamalısınız? Kendi kültür yapınızı dayatmanız yerine doğru selamlaşma sistemine göre davranmak yakınlık kurmanıza yardımcı olacaktır. Gideceğiniz ülkenin haber kanalına abone olun ki! Herhangi bir hava şartı değişikliğinde bilgilendirilmeniz mümkün olsun. Seyahat belgelerini ve otel rezervasyonlarını yazdırın: en çok ihtiyacınız olduğunda cep telefonunuzun şarjı bitebilir. Her durumda, internette düşük fiyata sörf yapmak ve GPS kullanmak için bir SIM kart ve veri faydalı olacaktır.

  • Hedefinizi İyi Seçin

Seyahatinize başlamadan önce, bu deneyimden ne istediğinizi kendinize sorun, artılarınızı ve eksilerinizi gezginler, ilgi alanlarınız ve aynı zamanda sınırlarınızı analiz etmeye çalışın. Tamam, plan yapmanı söyledik, ama sürpriz ilginç noktalara gitmeyeceğin anlamına gelmiyor. Yolculuğunuzun varış noktasında, yeni şeyler deneyimlemeye açık olun. Yerel yemekleri, gelenekleri deneyin, turistik bölgelerin dışındaki mahalleleri ve yerleri ziyaret edin.

İçgüdülerinizi izlemek doğru bir karardır. Yalnız seyahat etmek harikadır, ancak tehlikeli de olabilir. Her durumda, daima içgüdülerinize güvenmeye çalışın. Bir kişi sizi ikna etmiyor mu? Bir yer çok ürkütücü mü görünüyor? Uzak dur. İç sesinin söylediklerini takip et ve güvende kalacaksın.

  • Zekice Küçük bir çanta hazırlayın

Tavsiye çok açık görünüyor, değil mi? Yine de konuyu biraz daha açalım; Valizinizi kendiniz taşımak zorunda kalacaksınız, bu nedenle sadece neye ihtiyacınız var bakın ve seyahatiniz için yararlı olacak olanları yanınıza alarak küçük ve pratik yolu seçin.

  • Cesur Olun

Engelli olmak dünyayı keşfetme konusunda sizi durdurmasın. Aslında seyahat öncesi ister engelli ister değil herkes sürprizler olmaması için iyi bir planlama yapmak zorundadır. Seyahat sigortanızı yaptırın, pasaport vb. gerekli belgelerinizi çoğaltın ve yanınızda farklı bir çantada bulundurun. E-posta yolu ile yakınlarınızı tatil rotanız hakkında bilgilendirin. Gerekli olduğunu düşünüyorsanız belgelerin fotokopilerini verin.

Ayrıca, gittiğiniz yerin yerel telefon şirketlerinden birinden SIM satın almanız, isteğiniz zaman interneti kullanmanız veya Google gibi haritalar kullanabilmeniz sizi güvende tutar. Oturma koltuğunuz ve kalacağınız oteldeki özel tasarlanmış odaları düşünün. Cesur olun, yapabilirsiniz. Eğer cesur olursanız; seyahatin en iyisini yapacaksınız, yeni bir dostluk için temel oluşturabilecek bir fırsat olan hoş insanlarla tanışma olasılığınız artar.

Yorum Yazın