Hemen hemen her yaştan insanın ilgisini çeken termal oteller;  çoğunlukla bedenini rahatlatmak, kas ağrılarını ve eklem ağrılarını dindirmek, kafasını dinlemek ve ruhunu dinlendirmek isteyenlerin tercih ettiği oteller arasında yer alıyor.

Termal suyun şifası, geçmişten günümüze kadar bilinen ve konuşulan bir durumdur. Termal sular, kişiyi hem bedenen hem de zihnen rahatlatır. Termal suyun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Zihnimizin ve bedenimizin dinginleşmesini sağlayarak rahatlamaya yardımcı olur.
  • Kireçlenme, bel ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıkları olan kişilerin ağrılarını azaltır.
  • Kadın doğum hastalıkları, kısırlık gibi problemlerde olumlu bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir.
  • Cilt rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Olası hastalıkların oluşmasını engeller.
  • Sinir hastalıkları, depresyon, stres gibi psikolojik problemlere de iyi geldiği bilinir.
  • Eklem ve romatizmal ağrıların azalmasına yardımcı olur.
  • Kan dolaşımını hızlandırarak kandaki oksijen miktarını arttırır.

Termal sular, şifalı tedavi yöntemidir. Fakat rahatsızlık ilermişse elbette uzman bir hekime danışılmalıdır. Termal sular, hastalık başlamadan veya hastalığın başlangıcında olumlu yönde etki eder. Termal oteller, sadece bir hastalığı veya ağrısı bulunanlar tarafından değil; rahatlamak ve stres atmak isteyenlerin de tercih ettiği oteller arasında yer alır.

Bu yazımızda sizlere termal otel seçeneklerini sıraladık.

 

Bursa Termal Oteller

Tarihi dokusu ve muhteşem doğasının iç içe geçtiği, modern yapısıyla Türkiye’nin en büyük dördüncü şehri olan Bursa’da birçok termal otel seçeneği bulunmakta. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle de birçok İstanbullunun da rahatlamak ve stres atmak için tercih ettiği Bursa’daki termal oteller, ultra lüks hizmetlerle misafirlerini memnun ediyor.

Bursa’daki termal oteller arasında;  ‘’Almira Hotel Thermal SPA & Convention Center, Erta Soyak Thermal, Boyu Güzel Termal Otel, Kervansaray Termal Otel, Blue Mudanya Hotel’’ gibi alternatifleri sayabiliriz.

almira

  • Almira Hotel Thermal SPA & Convention Center

Şehir merkezinde yer alan Almira Hotel, 5 yıldızlı termal oteller arasında. Profesyonel ekibi ve güler yüzlü çalışanlarıyla misafirlerini memnun eden Almira Hotel, Bursa’da en çok tercih edilen termal oteller içerisinde yer alıyor.

  • Erta Soyak Thermal Bursa

Uludağ’ın yamaçlarında, şehir merkezinin tam ortasında bulunan Erta Soyak, ulaşım kolaylığı, konforu ve sunduğu hizmetlerle misafirlerini pişman etmeyen termal oteller arasında bulunuyor. Jakuzi, SPA ve saunanın da dahil olduğu hizmetlerle sizlere sakin, huzurlu ve şifalı bir tatil vadediyor.

boyu guzel

  • Boyu Güzel Termal Otel

Şifalanacağınız ve dinleneceğiniz bir tatil için Boyu Güzel Termal Otel, sizlerin bütün ihtiyaçlarınızı en üst düzeyde karşılıyor. Ayrıca engelliler için de uygun şartların sağlanması otelin tercih edilebilirliğini arttırıyor.

 

Afyonkarahisar Termal Oteller

Afyon, şifalı sular açısından Türkiye’nin en zengin illerinden biridir. Afyon termal oteller, kadın hastalıkları, alerjiler ve cilt hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa iyi geliyor. Afyon’da bulunan farklı seçeneklerde termal oteller de mevcut.

Afyon’daki termal oteller arasında; ‘’ NG Afyon Hotel, Özgül Termal Tatil Köyü, May Thermal Resort & SPA, Oruçoğlu Termal Otel, Korel Thermal Resort Clinic SPA’’ gibi alternatifleri sayabiliriz.

korel thermal

  • Korel Thermal Resort Clinic Spa

Bu tesiste, termal kaynakların ve SPA’nın keyfini doyasıya çıkaracağınız bir tatil deneyimi yaşayacaksınız. Afyon şehir merkezine 13 km uzaklıkta olan otelde, herhangi bir ulaşım sıkıntısı da söz konusu değil. Sunduğu hizmetlerle ve çeşitli aktiviteleriyle bedeninizi dinlendirip şifalanacağınız bir tatil sizlere bekliyor.

may thermal

  • May Thermal Resort & Spa

Kişiye özel hizmet alabileceğiniz, suyun şifalı gücünden faydalanabileceğiniz bu otelde, huzur bulacaksınız. Otelin, birçok hastalığa iyi gelen termal alanında hem bedeninizi rahatlatabilir hem de rahatlığın keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Denizli Termal Oteller

Yerli-yabancı birçok turistin ilgisini çeken Pamukkale travertenlerinin bulunduğu şehrimiz Denizli’de birbirinden farklı imkanlar sunan termal otel seçenekleri bulunmakta. Denizli otelleri, termal sularıyla misafirlerine şifa ve güzellikle dağıtıyor.

Denizli’deki termal oteller arasında; ‘’Ladik Termal Otel, Hierapolis Termal Otel, Colossae SPA & Termal Otel, Richmond Termal’’ gibi alternatifler bulunmakta.

colasse

  • Colossae Spa & Termal Hotel

Denizli’nin ilk 5 yıldızlı otellerinden olan Colossae, termal oteller arasında en sık tercih edilen tesisler içerisinde. Evcil hayvan dostu olması ve engelliler için uygun şartları sağlaması, misafirlerini memnun eden özellikler arasında yer alıyor. Söz konusu tesiste, enerjinizi tazeleyip harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

richmond

  • Richmond Termal Otel Pamukkale

Çam ağaçlarıyla çevrelenmiş, konforun ve doğallığın bir arada bulunduğu Richmond otel, termal sularıyla siz değerli misafirlerine enerji, şifa ve tazelik vadediyor. Aynı zamanda bir doğa oteli olan bu tesis, özünüze dönebileceğiniz ve stresten uzaklaşabileceğiniz birkaç gün geçirmenizi sağlayacak.