Tüm yıl dört gözle beklediğiniz tatil zamanlarında senenin yorgunluğunu atarken size eşlik eden kitaplar, bu zamanları daha huzurlu ve keyifli geçirmeniz için benzersiz bir arkadaş olabilir. Bir hikayenin içine dahil olup hikayelerine tanıklık ettiğiniz karakterlerle bağ kurarak hem hayatın karmaşasından uzaklaşabilir hem de kişisel gelişiminize katkı sağlayabilirsiniz. Huzurlu anların vazgeçilmez parçalarından biri olan farklı türlerde kitaplar arasından tatilde okuyabileceğiniz beş keyifli kitabı gelin hep birlikte öğrenelim.

1. Satranç

satranç

Dünyada hikayeciliğin baş temsilcilerinden biri olarak bilinen Stefan Zweig, ölümünden kısa bir süre önce kaleme aldığı Satranç isimli kitabıyla sizi hem sürükleyici hem de sorgulayıcı bir hikayenin ortasında bırakıyor. Satranç, New York’tan Buenos Aires’e gitmek için kalkan bir trende gelişen olay örgüsü ve etkileyici karakterleriyle tatilde elinizden bırakamayacağınız kitaplardan biri olmaya aday. Hikaye anlatıcılığını farklı bir boyuta taşıyan Zweig bu kısa öyküsünde, satranç oyunun tüm inceliklerini muhteşem bir üslupla okuyucularına aktarıyor. 

Neredeyse bütün ömrünü hapis olarak geçirdiği için ruhsal sorunlar yaşayan Dr. B, satranç yeteneğiyle herkesi şaşkına çeviren Mirko Czentovic ve olayların gidişatını belirleyen karakterlerden biri olan zengin iş adamı Mc Connor çevresinde şekillenen bu hikayede Zweig’in kurgu, hikaye ve karakter yaratma yeteneğine hayran kalacaksınız. Uzun süre etkisinden çıkamayacağınız bir kitap olan Satranç’ı tatil bavuluna eklemekten pişman olmayacağınızı garanti edebiliriz.

2. Simyacı

simyacı

Yayınlandığı 1988 senesinde büyük yankı uyandıran ve yıllar içinde onlarca dile çevrilerek kitlelere etki eden Simyacı, yazarı Paul Coelho’ya şöhreti getiren eser olarak biliniyor. Fantastik detaylarla dolu sürükleyici bir hikayeye sizi ortak eden Simyacı, aslında hayatınızın farklı dönemlerinde yeni baştan okumanızı önerdiğimiz bir kitap. 

Kendi kişisel menkıbesini bulmak ve bunu gerçekleştirmek için İspanya’dan Mısır Piramitleri’ne doğru akıl almaz bir yolculuğa çıkan Çoban Santiago’nun hikayesini okuyacağınız Simyacı’ya doğru bir gözle baktığınızda hayatınızı etkileyecek birçok olay ve nasihatla karşılaşabilirsiniz. Tatil günlerinde, kendi kişisel menkıbenizin ne olduğunu sorgulamaya başlayacağınız Simyacı ile hayata farklı bir pencereden bakma şansı yakalayabilirsiniz.

3. Son Ada

Zülfü Livaneli, 2008 yılında yayımlanan romanı Son Ada’da okuyucularını herkesin eşit imkanlara ve şartlara sahip olduğu ütopik bir adada ağırlıyor. Türk roman tarihinde örneğine az rastlanır bir hikayeyle okuyucularına emsalsiz bir yolculuk deneyimi yaşatan Livaneli, tıpkı Yaşar Kemal’in de söylediği gibi ‘’Büyük kapıdan bu romanıyla giriyor.’’

Eşitlik, adalet, güç ve vicdan hakkında büyük sorgular içine girmenizi sağlayacak Son Ada’da, doğru kurgulanmış bir öyküyle buluşan edebi üslubun ortaya çıkardığı eseri şaşkınlık ve hayranlıkla okuyacağınızı garanti edebiliriz.

Otoriter güçlerin etkisiz kaldığı belki de son kara parçası olan Son Ada’nın kaderini değiştirecek bir misafirin adaya yerleşmesiyle birlikte hem karakterlerin hem de bu distopik dünyanın değişimine şahit olacaksınız. Hem dili hem de sıra dışı kurgusuyla aklınıza kazınacak bu kitap, tatilinizi unutulmaz kılacak detaylardan biri olacak.

4. Kırmızı Pazartesi

kirmizi pazartesi

Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in 1981’de yayımlanan romanı Kırmızı Pazartesi, okuyucuları toplum genelinde hakim olan sürü psikolojisinin bir gencin hayatını nasıl tehlikeye atabileceğine dair oldukça gerçekçi bir hikayeye davet ediyor. Marquez, gerçek bir hikayeden esinlenerek kaleme aldığı bu romanında Santiago Nasar adlı genci ölüme sürükleyen olaylarla birlikte, bireyin zaman zaman topluma karşı ne kadar aciz kalabileceğine dikkat çekiyor.

Tatil günlerinizde sürükleyici bir anlatımla klasikler arasında girmiş bu romanı okuyarak kendinizi ödüllendirebilir ve belki toplum davranışları konusunda farklı bir bakış açısı kazanabilirsiniz.

5. Şimdi’nin Gücü

Kişisel gelişim kitaplarından hoşlananlar için harika bir tercih olacak Şimdi’nin Gücü okuyucularını insan beyninin en büyük gizemlerinden biri olan bilincin sırlarla dolu dünyasına doğru gerçekçi bir yolculuğa çıkarıyor. Eckhart Tolle tarafından kaleme alınan bu kitap, bilincin hem fiziksel hem de ruhsal anlamda ne gibi büyük yıkımlar veya mutluluklar yaratabileceğine dair kuvvetli argümanlar sunuyor.

Yazarın kendi bilincinin gücünü keşfetmesiyle birlikte başladığı bu serüvende siz de kendi bilincinizin sırlarına erişebilir, düşünme şeklinizi değiştirebilir ve daha huzurlu bir hayata kavuşmak adına kendiniz için bir adım atabilirsiniz.

Holimax’in Türkiye’nin birçok farklı bölgesinde bulunan otel seçenekleri arasından seçim yaparak siz de hem bol bol kitap okuyacağınız hem de denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkaracağınız bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Yorum Yazın