Tatil yapmak herkesin hayali, ekonomik tatil ise bu hayalin taçlandırılmış hali oluyor. Uygun fiyatlarla tatil yapmak için neler yapılabilir, tatil planı nasıl hazırlanmalı, nelere dikkat edilmeli gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz. Basit ve verimli tüyoları sizler için derledik.

butcenizi belirleyin erken rezervasyon yapin

Rotayı Bütçeye Göre Seçin, Erken Rezervasyon Yapın

Öncelikle tatil için ne kadar para ayıracağınızı belirleyin. Bu konuda bir çerçeve oluşturmazsanız tatil sürecinde ufak sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorunların en başta önüne geçmek huzurlu bir tatil yapmanızı sağlayacaktır.

Ayarladığınız bütçeye göre yurt dışı ve yurtiçi tatil rotaları için konaklama yerlerine, ulaşım ücretlerine genel olarak bir göz atın. Böylece destinasyon konusu yavaş yavaş şekillenecektir.

Gideceğiniz yeri belirledikten sonra bir sonraki adım ise ulaşım ve konaklama yerini ayarlamak olacak. Erken rezervasyon her konuda indirimlerden faydalanmanızı sağlar. Tüm bu planlamaları yaparken keyif almak kesinlikle birinci planda olmalı. Tatil planı yapacağız diye strese girip tatil hayallerinize gölge düşürmeyin. Planı yapmaya ne kadar erken başlarsanız ve plan yaparken keyifli bir atmosferde, geniş zamanda harekete geçerseniz her zaman avantajınıza olur. 

sezon secimiyle butcede rahatlam

Sezon Seçimiyle Bütçede Rahatlama Sağlayın

Tatil sezonu diye bir zaman aralığı vardır ve bu çoğu tatil beldesi için genelde yaz aylarını içine alır. Gideceğiniz yerin tatil sezonu ne zamansa ondan birkaç hafta önce ya da birkaç hafta sonra olacak şekilde zaman ayarlaması yaparsanız hem tatilinizi aşırı kalabalıkta geçirmezsiniz hem de daha düşük otel fiyatları sayesinde bütçenizi rahatlatabilirsiniz.

yurtdisi tatili

Yurt Dışı Tatili Yapacaksanız Hazırlıklı Olun

Yurt dışına tatile çıkıyorsanız operatörünüz ile görüşerek yurt dışında telefon tarifeleri ile ilgili önceden bilgi alın ve gerekirse ek paketler edinin.

Yurt dışına çıkıyorsanız yanınıza atıştırmalıklar almanız, yiyecek almak için yerel marketlerden alışveriş yapmanız bütçenizi ekonomik kullanmanızı destekler.

ucak bagajinizi kontrol edin

Uçak Yolculuğu Öncesi Bagaj Kurallarını İnceleyin

Özellikle uçakla seyahat edecekseniz havayolu şirketinizin bagaj kurallarını önceden incelemeniz iyi olur. Böylece bagaj kontrolü sırasında bazı eşyalarınızın elinizden kontrol görevlileri tarafından alınması dramını yaşamazsınız.

Ayrıca valizlerinizi ne kadar minimalist hazırlarsanız bagaj için ek ücret verme ihtimalinizi de o kadar düşürürsünüz. Zaten az eşya almak tatil yolunu daha konforlu geçirmenizi de sağlayacaktır.

kampanya indirim firsatlarini sakin kacirmayin

Kampanya ve İndirim Fırsatlarını Sakın Kaçırmayın

Tatil bütçesi içinde en büyük avantajlar kampanyalar ve indirim fırsatlarının değerlendirilmesiyle yakalanır.

Tatile çıkmaya karar verdiğinizde harcama yapılacak kalemler ile ilgili indirimler konusunda bir ön araştırma yapın. Ulaşım biletlerinde, otellerde, turlarda geçerli birçok farklı kampanya sayesinde daha az harcama yapabilirsiniz.

ucretsiz aktiviteler

Ücretsiz Aktiviteler ile İlgili Bir Liste Oluşturun

Tatilinizi otele kapanıp geçirmeyi düşünmüyor, şöyle etrafa da bir göz atmayı planlıyorsanız, ücretsiz aktiviteler ile ilgili bilgi sahibi olmanız işinize yarayacaktır.

Ücretsiz gezilebilecek müzeler, sergiler ve katılım sağlayabileceğiniz festival gibi eğlenceli aktiviteler sayesinde hem bütçenizi koruyabilir hem de kaliteli vakit geçirebilirsiniz.

tatil ulasimi

Tatil Boyunca Ulaşım Harcamalarını Minimuma Düşürün

Nasılsa tatildeyiz rahat edelim diye düşünerek her yere taksiyle gitmeye kalkarsanız ve özellikle popüler tatil beldelerindeyseniz yüksek ödemeler yapmak zorunda kalıp, üzülebilirsiniz.

Yazlık yerlerde bisiklet kiralama, gideceğiniz yere yürüyerek gitme gibi alternatifleri de mutlaka değerlendirin. Böylece yeni sokaklar keşfetmenin tadını çıkarabilir, biraz hareketlenerek tatilde hafif spor yapmış olmanın hazzını da yaşayabilirsiniz.

konaklama secenekleri

Konaklama Seçenekleri Hakkında Detaylı İnceleme Yapın

Tatil planı yaparken en çok harcama yapılan kalem genelde konaklama yeri olur. Otel seçenekleri ile ilgili doğru adresten araştırma yaparsanız en uygun fiyatlı otellerde, indirimli kampanyalarla konaklama imkanı bulabilirsiniz.

Tatil planınızı yaparken otel seçimi kısmı için Holimax üzerinden araştırmanızı yapabilir, filtreleme seçenekleriyle dilediğiniz konseptlerde otellere kolayca erişebilirsiniz.

 

Yorum Yazın