Ege’nin incisi İzmir harika tatil beldeleri ile ülkemizde önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor. Hem yerli hem yabancı çok sayıda turisti ağırlayan şehirde elbette sayısız yeme içme mekanı var! İzmir gurme turu için en özel yerleri sizler için seçtik! İzmir tatiline çıkacaksanız ya da tatile giderken İzmir’den geçecekseniz bu yazımızı okumuş olmanız size kesinlikle büyük bir artı sağlayacak. Şimdiden, lezzetli zamanlar geçirmenizi diliyoruz.

konak lokantalari

Merkezde Mekan Çok, Bazı Konak Lokantaları Gibisi Yok!

İzmir’in merkezi Konak’ta o kadar çok yeme içme mekanı var ki, restoranlarla ilgili tavsiye yazılarında bir kategorizasyon yapmak şart! Biz tercihimizi lezzetten ve yerelden yana kullandık ve özellikle esnaf lokantalarına yoğunlaştık.

Nesilden nesile lokantacılık işinde uzmanlaşmış ve tarihine sahip çıkmayı bilen Bizim Lokanta ilk sırada yer alıyor. Buranın özelliği çok basit diye düşündüğünüz yemeklerde bile lezzet patlaması yaşatması! İşkembeli nohut, yaprak sarması, beyaz lahana sarması, kelle paça çorbası, balık çorbası, ciğer ve komposto müdavimlerin favorileri arasında yer alıyor.

İzmir’de şöyle iyi bir esnaf lokantası arıyorum dediğinizde size gösterilecek mekanların başında Zaim Usta vardır. 1965’ten bu yana misafirlerini ağırlayan mekanda acılı güveç şefin önerisi olarak öne çıkıyor ve baştan uyaralım bu yemek isminin hakkını veriyor!

Esnaf lokantası kültürünü yaşatan bir diğer mekan ise Uğur Lokantası. Burada mevsim sebzelerine göre menü değişiyor, yemekler kara fırında tereyağı, zeytinyağı ve kuyruk yağı ile hakkını vererek pişiriliyor. Gurmelerin tavsiye ettiği seçenekler; Kuzu kokoreç sarma, elbasan tava, kuru fasulye, nohutlu işkembe ve gerdan uykuluk.

Esnaf lokantası kültürünü seviyor ama klasik menülerin ötesinde yöreye özel yemekleri de tadabileceğiniz bir yer arıyorsanız rotanızı Balmumu Dükkan Lokanta’ya çevirebilirsiniz. Burada diken yemeği, kuzu etli arapsaçı gibi özel tarifleri, mevsime özel balık yemeklerini, sakatatlardan yapılan harika lezzetleri bulabilirsiniz.   

yerelden moderne yolculuga cikar

Yerelden Moderne Yolculuğa Çıkartan İzmir Restoranları

İzmir’de yeme içme mekanları arayışınızda yerel tariflerin modern yorumlarını bulma isteğiniz varsa yazımızın bu bölümündeki restoranlar tam size göre!

GastroTire adından da anlaşılacağı üzere yemek olayına profesyonel yaklaşıyor. Tire’deki restoranda tariflerde şahane Tire pazarının ürünleri kullanılıyor. Yemek yemek sadece lezzetli tabaklarla karın doyurmak değildir, içkisinden masa düzenine, ortamın nezih olmasına kadar uzanan bir deneyim olmalıdır diyorsanız GastroTire’de iyi vakit geçireceğinizi söyleyebiliriz.

İstanbul’da birçok kişinin hayali emekli olup Ege’de minik bir sahil restoranı açmak iken bu hayali en hakkını vererek gerçekleştirebilecek bir şefmümkün kılmış. Şef Ozan Kumbasar Urla’da Vino Locale’i açmış ve misafirlerini keyifle ağırlıyor. Nezih, temiz ve her çalışanın yemeklerle ilgili detaylı bilgiye sahip olduğu özel bir restoran ilginizi çekerse Urla’yı ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye ve İtalyan kültürü yüksek enerjide buluşur ve bu enerjinin mutfağa yansıması da iki ülkenin vatandaşları tarafından ortaklaşma alanıdır. Makarna ve pizzayı sevmeyen bir Türk bulamazsınız. İzmir’de harika bir İtalyan restoranı olarak Nappo Pizza’da margherita, marinara extra, capricciosa ve white boy favoriler arasında!

izmirin gozde tatil beldesi cesm

İzmir’in Gözde Tatil Beldesi Çeşme Lezzet Durakları

Yaz tatili denince akla ilk gelen yerlerden biri elbette Çeşme! İzmir lezzet durakları yazısında Çeşme’ye de ayrı bir başlık açmadan edemedik.

Cıvıl cıvıl Çeşme sokaklarında yemek yemek için bir sürü alternatif tabii ki var ama niyetiniz kaliteyi bir tık yukarıda tutmaksa Asma Yaprağı’nda pirinçli soğan erkeği, ekşi erik ile pişmiş zeytinyağlı dolma, yeşil domates ve acur dolmaları, domates soslu fırın kabak sinkonta, rokalı firik salata, taratorlu taze börülce, patlıcan salatası, çıtır kabak çiçeği, sahan köfte, kuzu tandır, kaburga güveci tadabilirsiniz. Deniz mahsülleri tarifleri için Yek Alaçatı’yı ve Langusta’yı tercih edebilirsiniz.

İştahlar kabardıysa, İzmir lezzet duraklarına da uğrayacağınız bir tatil planlamaya ne dersiniz? En kaliteli İzmir otelleri arasından seçiminizi Holimax üzerinden yapabilir, uygun fiyata tatilin tadını çıkarırken bu yazıdaki mekanlarda midenizi de şenlendirebilirsiniz!

 

Yorum Yazın