Son yıllarda turizmin bir kolu olarak kabul gören sağlık turizmi, farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin buluşma noktası haline geldi. Dünya’nın farklı birçok bölgesinde bu alana yönelik olarak yapılan keşif ve yatırımlarla birlikte popüler hale gelen sağlık turizmi, şifalı bir tatil geçirmek isteyenler için oldukça doğru bir seçenek.

Dünyada sağlık turizmi denince akla gelen ilk ülkelerden biri olan Türkiye, yer altı kaynakları bakımından oldukça zengin bölgelere sahip. Uçsuz bucaksız ormanları ve denizlerinin yanı sıra birçok bölgesinde doğal kaynak suları bulunan Türkiye’de sağlık turizminin her geçen gün geliştiğini söyleyebiliriz.

Farklı bölge ve şehirlere yapılan yatırımlar sonucunda dünya çapında sağlık turizmi hizmeti sunan bir ülke olmayı başaran Türkiye’de ziyaret edebileceğiniz birçok termal otel bulunuyor. Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan şifalandırıcı bir etkisi olduğu düşünülen termal su kaynaklarının bulunduğu bölgelerde huzurlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

termal sular

Hem Fiziksel Hem Ruhsal Şifa Kaynağı

Genellikle 20 ile 110 derece arasında bir sıcaklığa sahip ve mineraller açısından zengin bir yapıda olan termal suların insan bedeni için yararlı ve şifalı olduğu düşünülüyor. İçeriğinde birçok farklı mineral bulunan termal suların özellikle fiziksel anlamda rahatlatıcı bir etkisi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Klorür, sodyum, silika, kalsiyum ve potasyum gibi kimyasal element ve minerallere sahip olan termal sular, içme suyu olarak da kullanılabiliyor. Sahip olduğu kalsiyum miktarıyla kan dolaşım hızını ve kandaki oksijen oranını artıran termal suların kronik rahatsızlıklara da iyi geldiğine inanılıyor. Astım ve bronşit gibi üst solunum yolu hastalıklarına etki eden termal sular, bu hastalıklara sahip birçok insanı buluşturan bir güce sahip.

Ruhsal açıdan da rahatlatıcı bir etkiye sahip olan termal sular, nörolojik rahatsızlıklara sahip birçok insanın tedavi sürecine katkıda bulunuyor. Özellikle panik atak ve anksiyete gibi kaygı bozukluğuna sahip olan insanlar üzerinde iyileştirici bir etki bıraktığı düşünülen termal sular, hem bedensel hem de fiziksel açıdan oldukça faydalı bir kaynak.

termal oteller

Türkiye’nin En İyi Termal Otelleri

Dünya’da farklı bölgelerinde kaynak suları barındıran nadir ülkelerden biri olan Türkiye, sağlık turizminin temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor. Termal kaynakların keşfedildiği bölgelere yapılan yatırımlarla beraber birçok termal otel seçeneği sunan Türkiye’de hem eğlenceli hem de sağlıklı bir tatil yapma şansınız var.

Türkiye’nin termal kaynakları ve doğal güzellikleriyle tanınan illerinden biri olan Bursa’da birçok farklı hizmete sahip olan termal oteller bulabilirsiniz. Köklü bir tarihe sahip olan Bursa’nın termal otellerinde konakladığınız süre boyunca bölgenin yer altı sularıyla şifalanırken kalan zamanlarınızda bu eşsiz şehri keşfedebilirsiniz.

Yer altı kaynakları bakımından oldukça bereketli bir şehir olan Denizli de Türkiye’de termal otel deneyimi yaşayacağınız duraklardan biri. Pamukkale Travertenleri ve termal suyuyla ünlü bir bölge olan Denizli’de jakuzi, spa ve sauna gibi özel hizmetlerden faydalanabileceğiniz birçok otel bulunuyor.

afyon termal otelleri

Termal otel hizmeti veren oldukça fazla alternatif bulabileceğiniz bir il olan Afyon, Türkiye’de sağlık turizminin kalbinin attığı yerlerden biri olarak biliniyor. Dilerseniz ailenizle dilerseniz de bireysel olarak konaklayabileceğiniz Afyon otellerinde suyun şifalı etkisini tatiliniz boyunca hissedebilirsiniz.

Türkiye’nin başkenti Ankara da zengin doğal kaynakları ve farklı bölgelerinde bulunan termal otel seçenekleriyle sağlık turizminde kendine yer bulmuş bir diğer il. Kızılcahamam ve Haymana gibi birçok ilçesinde termal kaynak bulunan Ankara’da konaklama seçeneklerini Holimax’le keşfedebilir ve hem keyifli hem de sağlıklı bir kaçamak yapabilirsiniz.

 

Yorum Yazın