Doğası, tarihi, kültürel zenginliklerinin yanı sıra mutfağı ve gastronomisiyle de ön plana çıkan bir ülke olan Türkiye, keşfedilmemiş birçok farklı tata ev sahipliği yapıyor. Neredeyse her ilinde kendi kültürünün izlerini barındıran tatlar bulabileceğiniz Türkiye’de ‘’Nerede, ne yemeliyim?’’ diyenler için hazırladığımız lezzet duraklarını hemen keşfetmeye ne dersiniz?

Iskender kebap gorsel

  1. Bursa 

Türkiye’de keşfetmeniz gereken ilk lezzet duraklardan biri olan Bursa’yla başlayalım. Bursa, Osmanlı mutfağından izler taşıyan eşsiz şehirlerden biri. Kültürel ve tarihi zenginliklerinin dışında muhteşem lezzetlerin de ana vatanı olan Bursa’da tatmanız gereken ilk lezzet iskender kebap. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği yemeklerden biri olan iskender kebabın tarihi 1800’lere kadar uzanıyor. 

Bursa’ya özel Uludağ kekiğiyle tatlandırılan iskender kebap, şehrin en ünlü simgelerinden biri olarak biliniyor. Yakınlardaki şehirlerden sadece iskender kebap yemek için gelen birçok ziyaretçi, tereyağ ve domates sosuyla süslenen bu lezzetten vazgeçemiyor. Şehrin bir diğer simgesi olan kestane şekeri de hem yolculuk esnasında hem de şehri gezerken deneyebileceğiniz farklı bir tatlı çeşidi. Bursa’ya yolunuz düşerse Bursa otellerinde konaklayabilir ve kestane şekeri ile iskender kebabı denemeniz gereken lezzetler listesine ekleyebilirsiniz.

adana kebap gorsel

  1. Adana

Gurme lezzetlerin en güzel halini bulabileceğiniz şehirlerden biri olan Adana, Türkiye’de kebap denilince ilk akla gelen yerlerden biri olarak biliniyor. Özel etler ve soslarla hazırlanan kebap çeşitleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerine muhteşem bir lezzet şöleni yaşatan Adana’da neredeyse her köşe başında bir kebapçı bulabilirsiniz.

Et çeşitlerine ek olarak bici bici tatlısıyla da nam salan Adana’da özellikle yaz aylarında sizi serinletecek bu lezzeti tadabilirsiniz. Rendelenmiş buz, nişasta, şerbet ve pudra şekerinden yapılan bu tatlı sıcaklarıyla meşhur Adana’nın en bilindik lezzetlerinden biri.

Acı severlerin kalbinde taht kuran şehir Adana’da şırdan, ciğer kavurma ve analı kızlı gibi bu yöreye has lezzetleri de tadabilir ve şehrin lezzetlerini keşfederken uygun alternatifler bulabileceğiniz Adana otellerinde konaklayabilirsiniz.

cag kebabi erzurum gorsel

  1. Erzurum

Doğu ziyaretinizde gurme lezzetler bulabileceğiniz şehirlerden biri olan Erzurum, doğası, kültürü ve tarihiyle dikkat çeken bir diğer durak. Yöresel lezzetlerinde genellikle et yemeklerine yer veren Erzurum’da denemenizi önerdiğimiz ilk yemek elbette ki cağ kebabı. Erzurum’un yüksek dağlarında yetişmiş bitkilerle kuzu kaburga ve butu harmanlayarak hazırlanan cağ kebap, yörenin en bilinen lezzetlerinden biri.

Yemeye doyamayacağınız tadı ve iştahınızı kabartacak kokusuyla neredeyse tüm Erzurum sokaklarında izini bulabileceğiniz cağ kebap, lavaş ve soğanla servis ediliyor. Kat kat dizilmiş et parçalarıyla hazırlanan bu muhteşem lezzet Erzurum ziyaretinizi benzersiz kılacak detaylardan biri olarak dikkat çekiyor.

izmir kumru gorsel

  1. İzmir

Tarih boyunca farklı kültürlere ve milletlere kucak açan şehirlerden biri olan İzmir, sokak lezzetleriyle  ünlü bir gurme diyarı. Uzun süren kahvaltılardan hoşlananların doyamayacağı lezzetlere sahip olan İzmir, klasik kahvaltılarda bulamayacağınız farklı birçok lezzeti barındırıyor. İzmir denince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan boyoz, yumurtayla birlikte tüketilen kahvaltı seçeneklerinden biri. Özel bir hamur ve pişirme metoduyla hazırlanan bu lezzet, İzmir tatiliniz boyunca vazgeçemediğiniz yiyeceklerden biri olacak.

Konu İzmir gelmişken, sahil kenarında satılan midyelerden de bahsetmezsek olmaz. Lezzetiyle dillere destan olan midye, özellikle yaz aylarında tatilcilerin vazgeçemediği sokak yemeklerinden biri olarak göze çarpıyor. Kumru olarak adlandırılan, sıcak bir şekilde servis edilen sandviç de İzmir’in en meşhur lezzetleri arasında. Sucuk, salam, peynir, domates ve biber gibi kahvaltılık ürünlerle hazırlanan kumru, İzmir’de neredeyse her mekanda bulunuyor.

Siz de İzmir tatilinizde muhteşem lezzetleri keşfederken Holimax’in sunduğu otel alternatiflerini inceleyebilir ve hemen rezervasyon yaptırarak şimdiden gezinizi planlayabilirsiniz.

 

Yorum Yazın