Dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi Türkiye’de oldukça fazla festival düzenleniyor. Müzik, film, yemek konulu festivallerde hem aktivitelere hem de eğlenceye yer veriliyor.

Her yıl yaz- kış demeden gerçekleştirilen festivaller sayesinde katılımcılar eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda hem kültürleniyor hem de yeni tecrübeler ediniyor. Peki Türkiye’de düzenlenen festivaller neler?

istanbul-film-festivali

Uluslararası İstanbul Film Festivali

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından her sene yapılan festival kapsamında 100’den fazla film, milyonlarca kişiyle buluşma fırsatı yakalıyor. Film festivalinde gösterime girmemiş filmlerin galası da yapılırken düzenlenen uluslararası yarışma sayesinde ödüller sahiplerini buluyor.

  1. İstanbul Film Festivali bu sene 8- 19 Nisan’da düzenlenecek.

portakal festivali

Portakal Çiçeği Karnavalı

Adana’da 2013’ten beri gerçekleştirilen festivalde açık ve kapalı alanlarda konser, sergi, gösteriler düzenleniyor. Karnavalın en önemli özelliği ve akıllarda kalmasını sağlayan yanı ise katılımcıların renkli kostümler giydiği kortej yürüyüşü. Nisan ayındaki festival sayesinde Adana sokaklarını portakal çiçeği kokuları sarıyor. Sokak gösterileri, danslar ve şehre özgü yemekler ile bahar ayı Adana için son derece yoğun ve eğlenceli geçiyor.

Portakal Çiçeği Festivali bu sene 23- 27 Mart’ta düzenlenecek.

enginar fest

Uluslararası Urla Enginar Festivali

En sağlıklı yiyeceklerden olan enginarın ‘festivali mi olur?’ demeyin. İzmir’in Urla ilçesinde düzenlenen festivalde Ege’de yetişen birbirinden lezzetli enginarların çeşitli yemekleri ve kullanım alanları sunuluyor. Üreticiler kendi yetiştirdikleri enginarları festival sayesinde daha fazla kişiye ulaştırırken Urla mutfağı da tanıtılmış oluyor.

Uluslararası Urla Enginar Festivali bu sene 21- 24 Nisan’da düzenlenecek.

kirkpinar festivali

Kırkpınar Festivali

Kırkpınar Yağlı Güreşleri olarak da bilinen geleneksel turnuva Osmanlı Dönemi’nden kalma ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası olarak biliniyor. Günlerce devam eden festival süresince pehlivanlar er meydanında mücadelesini gösterirken ‘başpehlivan’ unvanını almayı hedefliyor.

Edirne’de yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu sene 27 Haziran- 03 Temmuz’da düzenlenecek.

caz festivali

Bozcaada Caz Festivali

Çanakkale’ye bağlı Türkiye’nin 3. büyük adası olan Bozcaada, gerek tarihi dokusu gerekse tertemiz denizi ile özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turist tarafından rağbet görüyor. Oldukça sevilen adada festivaller de bir o kadar sık düzenleniyor. Bunlardan biri olan caz festivali açık havada yapılıyor ve Ayazma Manastırı’nda gerçekleştiriyor. Müziğin yanında açık oturumlar, tadım etkinliği ve çeşitli atölyelerin de misafirlere sunulduğu festivalde yemeğe, müziğe hatta yogaya bile doyacaksınız.

Bozcaada Caz Festivali bu sene 19- 21 Ağustos’ta düzenlenecek.

altin-portakal festivali

Antalya Altın Portakal Film Festivali

1964 yılından beri Antalya’da düzenlenen festival Türkiye’nin en uzun soluklu ve en eski festivali olma özelliğini taşıyor. Ödüllerin dağıtıldığı, başta Yeşilçam oyuncuları olmak üzere tüm başarılı aktör ve aktrisler ile yönetmenlerin de katıldığı festival tam bir yıldızlar geçidi olarak biliniyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali Ekim ayı içerisinde düzenlenecek.

Zeytinli Rock Festivali

Gençlerin dönem boyunca okul ve sınav stresini atabileceği müzik festivallerinden olan Zeytinli Rock Festivali, Balıkesir Edremit Dalyan Sahili’nde gerçekleşiyor. Birbirinden başarılı rock gruplarının sahne aldığı organizasyonda yeni çıkan genç rock grupları da tanıtılıyor.

Zeytinli Rock Festivali bu sene 17- 21 Ağustos’ta düzenlenecek.

Alaçatı Ot Festivali

Çeşme Alaçatı’da düzenlenen festival, turistik bir bölgede olması sayesinde binlerce katılımcıyı ağırlıyor. Ünlü isimlerin de yer aldığı eğlencede yarışma, konser, sergi, söyleşi, film gösterimi gibi etkinlikler yapılıyor. Alaçatı Ot Festivali’nde birbirinden lezzetli Ege yemekleri yiyebilir ve bölgede yetişen sebzeleri yerinden satın alabilirsiniz.

Alaçatı Ot Festivali bu sene 24- 27 Mart’ta düzenlenecek.

Tüm bu festivallere gittiğinizde kalacağınız oteli hala seçemediyseniz https://www.holimax.com size yardımcı olacaktır.