Tatil denildiği zaman birçok kişinin aklına doğal olarak yaz mevsimi geliyor. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak isteyenler için seçenekler bir hayli fazla! Bodrum, Marmaris, Fethiye derken tatil yapılabilecek çok sayıda yer olduğunu söylemeliyiz. Ancak, dilediğiniz takdirde kış aylarında da tatil yapabilirsiniz.

Kış tatili yapmak isteyenlerin önünde geçerli birçok sebep bulunuyor. Her şeyden önce, yazın kalabalık olan yerlerin kış aylarında daha sakin olduğunu söylemeliyiz. Bunun yanı sıra, yazın görmek istediğiniz ancak fırsat bulamadığınız yerleri kış aylarında ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, kış tatili sırasında şömine keyfi yapabilirsiniz.

İşin bir de ekonomik kısmı mevcut! Yaz aylarında hem otel hem de uçak bileti fiyatları bir hayli yüksek! Ancak, kış aylarında çok daha uygun fiyatlı konaklama ve seyahat seçenekleri elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, kış tatili sırasında zannettiğinizden daha çok dinlenebilirsiniz. Deniz, kum ve güneş üçlüsünden bahsetmiştik. Bunları sevmiyorsanız size kardan adam, kayak ve kar topunu öneriyoruz. Bunun yanı sıra, kış tatili esnasında eşsiz manzaralara da yakından tanıklık edebilirsiniz. Son olarak, kış tatili yapmak istiyorsanız tatil öncesinde forma girmek adına kaygı duymanıza gerek olmadığını söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, kendiniz ile barışık bir şekilde tatil yapmak istiyorsanız seçiminiz kesinlikle kış tatili olmalı!

Ülkemizde kış aylarında tatil yapmanıza imkan veren çok sayıda yer var! Gelin, kış tatili seçenekleriyle meşhur lokasyonlara yakından bakalım!

Palandöken, Erzurum

Kış turizmi denildiği zaman akla ilk olarak Palandöken, Erzurum geliyor. Palandöken Dağı; 3 bin 125 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden bir tanesidir. Kış mevsiminde biriken karlar farklı kış sporları yapılmasını sağlar. Uzun pistleri ve her seviyeye uygun farklı özellikler taşıyan pistleri ile de farkını ortaya koyar.

Palandöken, Erzurum’a gitmek istiyorsanız havayolunu tercih etmelisiniz. Erzurum Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra ortalama yarım saat içerisinde kendinizi Palandöken’de bulabilirsiniz. Palandöken; gezilecek yerleri, festivalleri, gece hayatı, yeme içme seçenekleri ve daha birçok özelliğiyle herkesi kendisine aşık eder.

Uludağ, Bursa

Kış tatili yapılabilecek yerler demişken Uludağ, Bursa’dan bahsetmemek olmaz. Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı olarak dikkat çeken Uludağ, Bursa; aynı zamanda temiz hava almak isteyenler için en uygun seçenektir. Her yıl üç metreyi aşan karların arasında kayak yapma imkanı verir. Kahvaltı başta olmak üzere yemek seçenekleri de son derece iyidir. Ayrıca, istediğiniz takdirde kayak eğitimi de alabilirsiniz.

Uludağ’a geldiyseniz en az bir defa teleferik deneyimi yaşamalısınız. Bunun yanı sıra, Uludağ kayak pistinin tadını snowboard yaparak da çıkarabilirsiniz. Çok sayıda pistin bulunduğu Uludağ’da belirli bir ücret karşılığında snowboard başta olmak üzere birçok kış sporunu yapmak mümkündür.

Kapadokya, Nevşehir

Kış tatili için başka seçenekleriniz de bulunuyor. Onlardan birisi de Kapadokya’ya gitmek! Sakin, bozulmamış ve kırılgan bir görüntüye sahip olan Kapadokya; her şeyden önce doğaüstü güzelliğiyle öne çıkar. Kültürel değerleri ile kendisini gösterir. Değerlendirmesini bilenler için hazinedir. Kapadokya, Nevşehir denildiği zaman birçok kişinin aklına gizemi çözülemeyen yeraltı şehirleri geliyor. Bunun yanı sıra, harika bir balon turunun sizi beklediğini de söylemeliyiz. Kapadokya’ya gittiğiniz takdirde konaklama konusunda da herhangi bir sorun yaşamayacağınızı şimdiden söylemeliyiz. Bilhassa çok sayıda butik otelin orijinal oyma kayalıklara inşa edilmesi sayesinde siz de tarihi kayalıklarda konaklama şansına sahip olabilirsiniz.

Kartalkaya, Bolu

Her şeyden önce, hem İstanbul’a hem de Ankara’ya yakın olmasından dolayı ziyaretçi sayısının bir hayli fazla olduğunu söylemeliyiz. Zirvenin yüksekliği 2 bin 200 metreyi bulur. Buna ek olarak, otellerin 2 bin metre yükseklikte yer aldığını ifade etmeliyiz. Siz de Kartalkaya, Bolu sayesinde hem kış hem de doğa sporları yapma şansını yakalarsınız. Uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilmiş pistlerinin yanı sıra hem lüks hem de konforlu otelleri ile dikkat çektiğini söylemeliyiz. Ülke turizmine de önemli bir katkı yapan Kartalkaya, Bolu; Seben Gölü, Sülüklü Göl, Bolu Fındığı Tabiat Koruma Alanı, Ebe Çamı, Kökez Tabiat Koruma Alanı gibi mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler barındırır.

Sarıkamış, Kars

Tarihimiz adına önem taşıyan asla unutulmayacak bir olayın yaşandığı Sarıkamış, Kars; bu öneminin yanı sıra tatil yapmak isteyenlere de hitap eder. Siz de gerek havayolu gerekse de Ankara – Kars arasında her gün sefer yapan Doğu Ekspresi ile Sarıkamış’a gidebilirsiniz. Kış ve kayak turizmi vaat eden Sarıkamış’ta birbirinden kaliteli oteller bulabilirsiniz. Ayrıca, villa, pansiyon ve apart gibi seçenekler de mevcut! Otellerin bünyesinde kayak tesislerinin yanı sıra kayak okulu da vardır. Bu sayede, birçok kişi; tatili sırasında kayak eğitimi alma imkanı da yakalar.

Yolunuz günün birinde Sarıkamış’a düştüyse Sarıkamış Şehitliği ve Sarıkamış Kültür Evi gibi yerleri de gezip görmelisiniz. Ayrıca, un helvası, kaz lokması, ayran aşı, Mihriban pilavı gibi yemekleri de mutlaka tatmalısınız.

Kartepe, Kocaeli

Kocaeli’ne bağlı olan Kartepe; bilhassa son yıllarda popüler hale geldi. Tüm hava koşullarında güzel olmayı başarabilen Kartepe; İstanbul’a oldukça yakındır. Kar seviyesi uygun olduğu takdirde ziyaretçilerinin harika bir kayak tatili yapmasını mümkün kılar.

Kartepe, Kocaeli; yemyeşil ormanları, doğal güzelliği ve eşsiz Sapanca Gölü manzarası ile de takdir toplar.