“En şifalı termal sular nerede?” diye düşünüp araştırma yaparak en doğru adresi bulmak mı istiyorsunuz? Öncelikle şunu söylemeliyiz ki ülkemizdeki tüm termal kaynaklar birbirinden şifalı. Yani aslında “en iyi” denebilecek bir yer söylemek pek mümkün değil.

Peki, o zaman neye göre, nasıl seçim yapmalıyım diyor olabilirsiniz. Yazımızda kalitesi tescilli illeri, suların özelliklerini ve özellikle iyi geldiğinden daha çok bahsedilen rahatsızlıkları sıraladık.  

afyon sehir goruntusu

Afyon Termal Suların Faydaları Dertlere Derman Oluyor

“Türkiye’nin en iyi termal suyu nerede?” sorusuna uzmanların vereceği ilk cevaplardan biri şüphesiz Afyon’dur. 60 dereceyi aşan termal suların olduğu şehir, ülkemizde en sıcak termal sularla şifa dağıtıyor.

Sandıklı’da sıcaklığı 70 dereceyi bulan sular toprağı yumuşatarak şifasını çamura da yansıtıyor. Hal böyle olunca çamur banyosu yapan kişilerin enteresan görüntüleri her yıl binlerce ilginç fotoğrafın hayata geçmesine vesile oluyor.

Özellikle solunum yolu ve cilt hastalıklarına iyi gelen Afyon’un termal kaynakları, idrar yolları ve böbrek rahatsızlıklarında da hafifletici etkiler oluşturabiliyor. Tabii ki Afyon’un su kaynaklarından yararlananlar sadece ciddi hastalıkları olanlar değil; Afyon termal otelleri her sene stresten uzaklaşmak, ruhunu beslemek, daha dingin biri olabilmek için sayısız misafiri ağırlıyor.
ankara sehir gorunumu 1

En İyi Termal Suyu Nerede Sorusuna Tescilli Yanıt Ankara

Ankara’nın termal sularının tarihten bugüne küçük insan topluluklarından büyük uygarlıklara kadar sayısız insana şifa dağıtmış olması ülkemizin güzelliklerinden sadece bir tanesi.

“Türkiye’de en iyi termal su nerede?” sorusunda çıtayı bir tık yükseltip, dünyanın en iyi termal suyu nerede diyecek olsak cevabın Ankara olması sizi şaşırtır mı? 2017 yılında Uluslararası Arena’da dünyanın en iyi termal suyu tescili Haymana’ya verildi.

İçilebilen termal sulara sahip Ankara tabii ki termal turizm açısından da oldukça rağbet gören bir şehir. Siz de Ankara’da termal otellerden birine gitmeyi düşünüyorsanız Holimax üzerinden indirimli fiyatlarla rezervasyonunuzu hemen yaptırabilirsiniz.

bursa sehir gorunumu

Kırmızı Termal Suyun Gizemli Etkisinin Merkezi: Bursa

En iyi termal suyu nerede sorusunun cevaplarından biri de Bursa. Osmanlı imparatorlarının da vakti zamanında şifa kaynağı olsan Bursa’nın termal suları günümüzde de milyonların dertlerine derman oluyor.

45-83 derece arasında değişkenlik gösteren su sıcaklığı bazı bölgelerde daha yüksek iken bazı bölgelerde daha düşük olabiliyor. Kırmızımsı rengiyle mistik bir görüntüsü olan Bursa termal suları özellikle kas ve kemik ve damar ile ilgili rahatsızlıkların rahatlamasını sağlıyor.

denizli sehir gorseli 

Termal Oteller Denizli Şehrinin Ziyaretçi Sayısını Katlıyor!

Denizli Pamukkale özellikle Ege Bölgesi’nde yaşayanların birçoğunun çocukluk fotoğrafı olan bir bölgedir. Travertenlerde 90’lı yıllarda fotoğraf çekilmek adeta modayken o zamanlar termal suların yararlarının ne kadar derinlemesine anlaşıldığı tartışma konusu olabilir.

Denizli, minerali bol termal sularıyla aslında yüzyıllardır şifa ve güzellik dağıtıyor. Güzellik konusunun özellikle altını çizmek isteriz zira şehirde Kleopatra Havuzu isimli bir termal kaynak da bulunuyor. Dünya Kültür Mirası Listesi içindeki Hierapolis Antik Kenti’nde olan bu havuz Pamukkale Travertenlerinin hemen üstünde yer alıyor ve geçmişten bugüne hastalıklara çözüm olurken bir yandan da cildin güzelleşmesine katkı sağlıyor.

Denizli termal otelleri arasından Holimax ayrıcalığıyla indirimli fiyata rezervasyon yaptırabilirsiniz.

kutahya sehir gorunumu

Kükürtlü Termal Suyun Faydaları En İyi Kütahya’da Görülüyor 

Sağlık turizminde öne çıkan şehirlerden biri olan Kütahya, termal kaynakların verimli yapısıyla rahatsızlıklar için alternatif çözüm, çağımızın hastalığı stresten kurtulmak isteyenler için ise adeta kurtarıcı oluyor.

Kütahya’nın kaplıca ve hamam geçmişi Selçuklulara dayanıyor. Kükürt, magnezyum, kalsiyum açısından zengin termal sular kuşaklardır bu topraklardan geçen ve bu topraklarda yaşayanları için bir tedavi aracı ve şifa kaynağı oluyor.

Termal sular geçmişi tahmin edemeyeceğimiz kadar uzak zamanlara dayanan, doğanın bize harika armağanlarından biri. Siz de bu armağandan yararlanmak isterseniz, Türkiye’deki termal oteller arasından size en uygun olabilecek bir otele hemen rezervasyonunuzu yaptırabilir, Holimax’in kampanyaları sayesinde avantajlı fiyatlara yerinizi ayırabilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın