Türkiye’de yaz tatili yapmak isteyenlerin ilk tercih ettikleri bölgelerin başında şüphesiz ki Akdeniz geliyor. Hem denizi hem doğası hem de farklı aurasıyla ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatan Antalya, Akdeniz Bölgesi’nin en popüler illerinden biri. Hem yerli hem de yabancı turistlerin favori tatil bölgelerinden biri olan Antalya’nın deniziyle meşhur beldesi Beldibi’ni bizimle keşfetmek ister misiniz?

beldibinde kesfetmeniz gereken d

Beldibi’nde Keşfetmeniz Gereken Duraklar

Kemer’e bağlı bir belde olan Beldibi, Akdeniz Bölgesi’nin en temiz sahillerinden birine sahip. Mavi bayraklı plajıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deniz tatili vadeden Beldibi’nde keşfetmeniz gereken duraklardan ilki Atatürk Caddesi. Alışveriş yapabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz ve hediyelik eşya satın alabileceğiniz birçok işletmeye sahip olan bu cadde Beldibi’nin en merkezi noktası.

Akdeniz’in gurme lezzetlerini tadabileceğiniz restoranlarıyla turistlerin en uğrak rotalarından biri olan bu cadde, Beldibi keşif yolculuğunun ilk durağı olabilir. Antalya’nın mavi bayraklı plajlarından biri olma özelliğini taşıyan Beldibi Halk Plajı da bu rota üzerinde keşfetmenizi önerdiğimiz noktalar arasında. Saydam sayılabilecek denizi, muhteşem doğası ve beyaz kumlarıyla size bir ada ülkesinde denize giriyormuş hissi yaşatacak bu belde, favori yaz rotalarınızdan biri olacak.

Beldibi’ne gitmişken ziyaret etmenizi önerdiğimiz bir diğer durak ise Beldibi Mağarası olacak. Kemer’e yaklaşık olarak 19 km mesafede bulunan bu mağara, yörenin en ilgi çekici noktalarından biri olarak göze çarpıyor. Tarih öncesi zamanlara ait olduğunu düşünülen bu mağara, Beldibi’nin tarihsel süreci hakkında da ipucu sahibi olmanıza olanak sağlıyor. Oba köy mevkiinde karşınıza çıkacak olan bu mağarada paleolitik ve neolitik çağları işaret eden birçok kalıntı mevcut. 

Tekne turlarına katılarak keşfedebileceğiniz bu mağaranın duvarlarında insan ve hayvan figürlerini anımsatan çizimler görmeniz mümkün.

goynuk kanyonunda rafting yapin

Göynük Kanyonu’nda Rafting Yapın

Antalya’nın doğal güzelliklerinden biri olan Göynük Kanyonu, Beldibi’ne oldukça yakın bir mesafede konumlanıyor. Kemer’e bağlı bir bölgede yer alan bu kanyon, her yıl binlerce insanın eğlenceli anlarına şahitlik ediyor. Özel bir tesisin içinde yer alan Göynük Kanyonu’nda rafting, trekking ve safari yapabileceğiniz ekipmanları bulabilirsiniz. Bir diğer yandan, Likya yolunu yürürken uğrayabileceğiniz bir durak olan bu kanyon muhteşem bir manzarayla yürüyüşünüze eşlik edebilir.

Giriş noktasından itibaren birçok farklı doğal güzelliğe şahit olacağınız Göynük Kanyonu, yeşil ve mavi rengin karıştığı gerçek bir doğa harikası. Bol oksijeni ve temiz bir göl suyunu bulabileceğiniz Göynük’te dilerseniz belirlenen rota üzerinden yürüyüş yaparak başladığınız noktaya dönebilir dilerseniz de adrenalinli aktivitelere katılarak eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Antalya’nın doğasına yakından bakma şansı yakalayabileceğiniz bu kanyonda aynı zamanda birçok farklı hayvan türünü de görebilirsiniz. Mağaraları gezerek ve asma köprülerden geçerek tamamlayabileceğiniz Göynük Kanyonu, Beldibi tatilinizin unutulmaz rotalarından biri olmaya aday. Antalya otellerinde konaklayarak eşsiz bir yaz tatili yapabileceğiniz Beldibi’nde eğlenceli anılar biriktirebilirsiniz.

gunubirlik antalya kemer turu ya

Günübirlik Kemer Turu Yapın

Beldibi’nin bağlı olduğu ilçe olan Kemer’i bu bölgeye gelmişken keşfetmemek olmazdı. Antalya’nın en yoğun turist ağırlayan ilçelerinden biri olan Kemer, doğal güzellikleri ve kültürel zenginliğiyle tam bir Akdeniz tatili yapmanıza imkan veriyor.

Akdeniz iklimine sahip olan Kemer, her ne kadar yaz turizminde öne çıkan bir rota olsa da neredeyse her mevsim turist alan nadir ilçelerden biri. Antalya’nın hem tarihi hem de turistik güzelliklerini keşfetmeniz için günübirlik ziyaret edebileceğiniz Kemer’de Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Milli Parkı gibi bu bölgede meşhur olan rotaları ziyaret etmenizi öneririz.

Holimax’le Antalya’nın favori beldelerinden biri olan Beldibi’nde farklı konaklama seçeneklerini hemen keşfedebilir ve tatil planınızı şimdiden yapabilirsiniz.

Yorum Yazın