1. Didim, Aydın

Ege Denizi’ne kıyısı olan Aydın’da yer alan Didim, kumlu ve uzun plajları, tertemiz berrak denizi, tarihi eserleri ve sene boyu beldeye hakim olan güneşli havası ile her anlamda mükemmel bir tatil bölgesi. Genellikle yazlıkçıların akın ettiği bu tatil beldesinde, otel fiyatları da çok uygun. Eğer Didim’e tatile giderseniz, dünyaca ünlü olan Apollon Tapınağı’nın kalıntılarını ziyaret etmeyi, Didim’in en güzel plajı olan Altınkum’da yüzmeyi ve cıvıl cıvıl barlarında eğlenceli akşamlar geçirmeyi sakın unutmayın! Eğer Didim’e havayoluyla seyahat edecekseniz, beldeye en yakın olan Bodrum havaalanı üzerinden Aydın’a ulaşabilirsiniz.

2. Amasra, Bartın

Ege ve Akdeniz sahilleri deniz, kum, güneş tatil denince akla ilk gelen yerler olsa da, Karadeniz’de yer alan Amasra, güzelliğiyle dikkat çekiyor. Üstelik Amasra’da plajlardan çok daha fazlası bulunuyor. 3000 yıllık tarihi, alabildiğine uzanan yemyeşil ormanlık alanları ve mimarisiyle ilgi gören tarihi Amasra evleri görülmeye değer. Ayrıca enfes balık lokantalarını da atlamamak gerek. Ek olarak Amasra pansiyon açısından çok zengin bir belde. Senenin en kalabalık dönemi olan yaz aylarında bile birçok konaklama tesisinde oda fiyatlarının gecelik 100 TL’nin üzerine çıkmadığını belirtmekte fayda var.

3. Sığacık, İzmir

Türkiye’nin ilk Cittaslow’u (sakin şehri) olan Sığacık beldesi, mimarisi, içinde organik ürünlerin bulunduğu pazarı, yöreye özgü yemeklerin satıldığı küçük lokantaları ve limanın hemen yanındaki uygun fiyatlı balık lokantalarıyla güzel bir tatil için birebir. Bu güzelliklerin yanında ince kumu ve tertemiz pırıl pırıl suyuyla Teos Plajı’nda yüzmekte, Sığacık’a gittiğinizde yapmanız gereken en önemli şeylerden.

4. Foça, İzmir

İzmir’in güzide sahil ilçelerinden biri olan Foça, tarihi bir güzellik Rum evlerine çok sayıda ev sahipliği yapsa da maalesef çok fazla tanınmıyor. Ancak bu durumu ekonomik tatil yapmak isteyenler için bir avantaj olarak görebilirsiniz. Çünkü Foça’da konaklamadan, kafelere, balık lokantalarına ve günübirlik tekne turlarına kadar her şey bilinen popüler tatil bölgelerine göre çok daha ucuz durumda.

5. Avşa, Balıkesir

Marmara Denizi’nde bulunan Avşa, 1970’li yıllarda orta sınıf Türk aileleri tarafından en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri olmasına rağmen, son yıllarda biraz unutulmaya başlanmış durumda. Tekirdağ, Erdek ve İstanbul’dan deniz yoluyla da ulaşılabilen Avşa, eşsiz manzaralara sahip tepeleriyle meşhur. Ayrıca Tavşanlı Koyu, Çınar Koyu ve Yiğitler Koyu gibi güzelliğiyle ünlü olan koyları adeta cennetten bir köşe. Üstelik hareketli bir gece hayatı da var. Çok sayıda pansiyon ve motelin bulunduğu Avşa’daki konaklama tesisleri de oldukça ucuz.

6. Akyaka, Muğla

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka beldesi, en özel turizm yerlerinden birisi konumunda. Akyaka, mavinin koyu tonda olduğu plajları kadar buz gibi Azmak Çayı ve farklı bir mimariye sahip evleriyle de dikkat çekiyor. Son yıllarda kite-surf tutkunu turistlerin gözdesi haline gelmiş olan Akyaka’da, yüksek sezonda otel ve pansiyonlarda geceliği 100 TL ve altına oda bulmak mümkün.

7. Assos, Çanakkale

Kuzey Ege’nin en sevilen tatil beldelerinden biri olan Assos, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, aynı zamanda Yunanistan’ın Midilli adasının da tam karşısında yer alıyor. Tarihi olarak da köklü bir yapıya sahip olan Assos, Dağ Köyü ve Liman adı verilen iki bölümden oluşuyor. Liman ve çevresinde daha çok eski taş evlerden oluşan butik oteller kuruluyken, dağda yer alan Behramkale köyünde bir hayli uygun fiyatlı pansiyon bulunuyor.

8.Sarımsaklı, Balıkesir

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Sarımsaklı, kilometrelerce gidilse bile derinleşmeyen bir denize sahip. Ayrıca tarihi evleri, temiz denizi ile cazip bir tatil merkezi olan Sarımsaklı, uzun kumsalı ile de oldukça güzel bir yer. Hesaplı bir tatil yapmak isteyenler için yazlık evlerin bulunduğu tatil beldesini tercih ederseniz, muhteşem Sarımsaklı plajında yüzmeye doyamazsınız. Denizi öyle temiz ki, derinliklerinde yüzen birbirinden güzel rengrenk balıkları izleyebilirsiniz. Kendinizi ödüllendirmek ve ucuz bir tatil yapmak için Sarımsaklı sahili harika bir tatil seçeneği olabilir.

9. Olimpos, Antalya

Olimpos, Türkiye’de ağaç evler ve yeşillikler içinde bir tatil düşününce akla gelen ilk yerlerden birisidir. Doğaya aşık olan ve dinlenmek isteyenlerin durağı olan bu bölge, özellikle ateş yakarak şarkı söylenen geceleri, temiz orman havası ve kalabalık arkadaş grubu ile tatil yapanların tercih ettiği bir yerdir. Konaklama tesisleri genellikle oda kahvaltılı ya da yarım pansiyondur. Kelebekler Vadisi ve ünlü Yanartaş Dağı’na olan yakınlığı ile de yerli yabancı turistlerin uğrak noktalarındandır. Ekonomik bir tatil arayanların rahatlıkla seyahat edebileceği bu yer, size paha biçilmez günler sunar.

10. Erdek

Erdek, Bodrum ve Antalya gibi tatil merkezlerinin meşhur olmadığı 1980’li yıllarda çok daha revaçta olan bir beldeydi. Uçak biletlerinin pahalı olmasının ve yolların da uzun sürmesinden dolayı özellikle İstanbullular için yaz aylarının vazgeçilmeziydi. Günümüzde Erdek yaz aylarında hala kalabalık oluyor. Ancak bunun sebebi ülkemizdeki diğer turistik yerlere göre daha ucuz ve uygun oluşu. Erdek’te oldukça uygun fiyatlarda otel ya da pansiyon konaklaması yapabilir, güzel ve temiz denizinde serinleyebilirsiniz. Sahilinde yer alan kafe ve lokantalarda da fiyatlar oldukça uygun. Yeme içme, konaklama ve plaj ücretlerinde diğer yerler kadar para ödemeyeceğiniz bir belde.

Yorum Yazın