Kayak tatilinin en popüler adreslerinin başında gelen Uludağ, karlı zirvesi, donanımlı kayak pistleri, doğal güzellikleri ve konforlu konaklama tesisleri ile kış turizminin en önemli rotalarından biri olarak anılır. 

Sadece kış aylarında değil bahar ve yaz aylarında da doğa sporları için uygun bir ortam vadeden Uludağ asıl ününü kar yağışının yoğun olduğu kış sezonu ile yapmıştır. 

Yaklaşık olarak 2500 metre yüksekliğindeki Uludağ, İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi büyük şehirlere olan yakınlığı sebebiyle de en cazip kayak merkezi olma özelliğini taşır. 

Özellikle yılbaşı tatillerinde en yüksek doluluk oranlarına ulaşan Uludağ’da gündüz kayak gece de canlı müzik, mangal partileri ve daha pek çok aktiviteyle harika saatler geçirebilirsiniz. Holimax sitesindeki Uludağ Otelleri kategorisi size konaklama anlamında da rehberlik edecektir.   

bursa uludagda kayak sezonu ne zaman aciliyor

Uludağ’da Kayak Sezonu Ne Zaman Başlıyor?

Kasım ve Aralık ayları Uludağ’da kayak sezonunun başladığı aylardır. Kar kalınlığının en üst seviyeye ulaştığı Ocak ve Şubat ayları, yarıyıl tatiline de denk geldiği için bölgedeki doluluk oranı had safhaya ulaşmaktadır. 

Bu dönemde cıvıl cıvıl ve enerjik bir ortamda, bol oksijen soluyarak ve keyifli pek çok aktiviteyle renklenen unutulmaz saatler ve günler geçirebilirsiniz. 

Kayak için de en ideal zaman dilimi olan bu aylarda Holimax sitesi Uludağ Otelleri sayfasındaki seçeneklerden en uygununu belirleyerek önceden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

uludagin eteklerinde kurulmus kadim sehir bursa

Uludağ’ın Eteklerine Kurulmuş Kadim Bir Şehir: Bursa

Yemyeşil bitki örtüsü, asırlık çınar ağaçları, Bizans dönemine ait arkeolojik kalıntıları, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, külliye, cami ve buna benzer pek çok yapı ve eserleriyle Bursa, geçmişle geleceği şimdiki zamanda bilgece birleştiren çok özel bir şehir. Uludağ’ın eteklerine kurulmuş olan Bursa, “Payitaht” özelliğinden gelen vakur ve soylu duruşuyla buraya ziyarete gelenlerin zihninde çok hoş anılar bırakıyor. Uludağ’a kayak tatili için geldiyseniz Bursa’ya inerek, şehrin en özel noktalarında keyifli bir şehir turu da yapabilirsiniz. 

Bursa’ya kadar gelmişken şehrin lezzet alameti farikalarından olan İskender kebabını mutlaka tatmalısınız. “Bursa Kebabı” adıyla da bilinen İskender kebabı başka hiçbir şehirde yiyemeyeceğiniz kadar özel ve kendine has bir lezzet içeriyor. 

İnegöl köftesi, pideli köfte, kestane şekeri, süt helvası gibi lezzetler de ilk sırada yer alıyor. Bursa’ya has daha pek çok lezzet var ama ilk akla gelenler bunlar. 

Şehir turunuz sırasında pastanelerden, fırınlardan, köftecilerden, esnaf lokantalarından yükselen iştah açıcı kokuları takip ederek gastronomik açıdan da Bursa’nın en özel tatlarıyla buluşabilirsiniz.

Bursa’da Gezilecek Yerler    

tarihi inkaya cinari

Tarihi İnkaya Çınarı

Bursa’da gezilip görülmesi gereken yerlerin başında İnkaya çınarı geliyor. Çekirge’den Uludağ’a çıkan yol üzerinde yer alan İnkaya Köyü’ndeki çınar, görkemli görüntüsü ile her görende hayranlık duygusu uyandırıyor. 600 yaşından fazla olan İnkaya çınarı, 35 metrelik yüksekliği ve 3 metrelik çapıyla Türkiye’deki en yaşlı çınar olma özelliğini de taşıyor. 

Eski dönemlerde bulunduğu alana gölge vermesi için dikilen İnkaya çınarı günümüzde de gelen ziyaretçilere gölge olmaya devam ediyor. Et-mangal restoranı, gözlemeciler ve çay bahçelerinin olduğu bu alanda bu koca çınarın gölgesinde huzur dolu saatler geçirebilirsiniz.  

bursa kapalicarsi

Kapalıçarşı

Osmanlı döneminden bu yana yangınlarla tahrip olmuş ama restore edilerek orijinal hali korunmuş olan Kapalıçarşı’nın labirentimsi koridorlarında gezinmek de son derece renkli saatler geçirmenizi sağlayacaktır. 

Havluları ile ünlü Bursa’dan en kaliteli kese, havlu, bornoz gibi ev tektstil ürünlerini de burada bulabilirsiniz. Kumaşçılar, hediyelik eşyacılar, çeyiz mağazaları, hazır giyim ürünleri, ayakkabı, çanta ve daha pek çok ürünü bir arada görebileceğiniz Kapalıçarşı canlı dokusuyla enerjinize enerji katacak mekanlardan sadece birisi

bursa koza han

Koza Han 

Şehir merkezinde meşhur lezzetleri tadıp, önemli noktalarda gezintinizi yaptıktan sonra soluklanmak ve eski dönemlerin izlerini taşıyan mimari dokunun içinde kulpsuz fincanlarda kahvenizi yudumlamak için Koza Han’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Ulu Cami ile Orhan Cami arasında kalan ve 1490 yılında yaptırılan bu özel han dikdörtgen bir avlunun etrafında yükselen iki katlı bir yapıdan oluşuyor. Avlunun tam ortasında sekiz ayak üzerinde yükselen ve altında şadırvan olan bir köşk mescit bulunuyor. Son derece huzurlu bir ortamı olan Kozahan, Bursa’da mutlaka görülmesi gereken noktalardan birisi olarak öne çıkıyor.

bursa ulucami

Ulu Cami

Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden birisi olan Ulu Cami, Bursa’nın tam kalbinde yer alan Atatürk Caddesi’ndeki en görkemli mimari örneklerden birisidir. 1396 -1399 yılları arasında inşa edilen bu gösterişli cami 2 minaresi ve 20 kubbesiyle, çok ayaklı cami örneğinin en önemli temsilcileri arasında yer almaktadır. 

Bu eser ve mekanların dışında Muradiye Külliyesi, Yeşil Camisi ve Yeşil Türbe, Arap Şükrü Sokağı, Cumalı Kızık, Misi Köyü gibi noktalarda gezi rotası içine alınabilir.

Bursa’da konaklamak isterseniz termal özellikte, köklü ve butik tavrı olan oteller şehrin romantizmini daha da iyi özümsemenizi sağlayacaktır. Seçenekler için Holimax sitesindeki Bursa Otelleri sayfasını inceleyebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın