Eğer emeklilik dönemine giriş yaptıysanız ve artık tatil sizin için huzurlu ve sakin bir macera olarak tanımlanıyorsa, sizin için hazırladığımız tatil önerilerine kulak verebilirsiniz. Hem hayata kısa bir mola vereceğiniz hem de kendinizi huzurlu ve dingin hissedeceğiniz bir tatil deneyimi yaşamak bu önerilerle hiç de zor değil. Yapmanız gereken tek şey arkanıza yaslanmak ve sizin için derlediğimiz ileri yaş dostu otel seçeneklerine göz atmak olacak.

sakin ve huzurlu lokasyonlar sec

Sakin ve Huzurlu Lokasyonlar Seçin

Belli bir yaşın üzerinde olan çoğu insan özellikle yaz tatili dönemlerinde kalabalık ve karmaşadan çekindikleri için tatile çıkmayı erteleyebiliyor. Eğer siz de denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz yaz günlerinde sırf sakin bir lokasyon bulamadığınız için tatile çıkmaktan çekiniyorsanız sizin için harika lokasyonlar sıralayabiliriz. 

Bu lokasyonların başında gelen Göcek, asla pişman olmayacağınız bir tatil deneyimi yaşamanız için harika bir rota olabilir. Yeni yeni popüler olmaya başlayan bu küçük belde, doğru konumlarda bulunduğunuz takdirde oldukça sakin ve huzurlu bir tatil geçirmenize imkan sağlayabilir. Bakir koylarında denize girebileceğiniz, güneşin batışını ve dalga seslerini uzaktan izleyebileceğiniz Göcek’te dilerseniz tekne tatili yapabilir dilerseniz de bölgede bulunan Göcek otellerinde rahat ve sakin bir tatil geçirebilirsiniz. 

Size sakinliği ve eşsiz doğasıyla huzuru vadeden bir diğer rota ise Kapadokya. Resmi tatillerde gitmediğiniz sürece oldukça sessiz ve huzurlu bir tatil yapmanıza imkan veren Kapadokya, büyülü atmosferiyle sizi mest edecek. Peri bacaları, konakları ve otantik mekanlarıyla gönlünüzü kazanacak bu bölgeyi her mevsim ziyaret edebilirsiniz.

Eğer otelden çıkmadan, bol bol dinlendiğiniz ve dinginleştiğiniz bir tatil hayal ediyorsanız da size termal otellere sahip olan şehirleri önereceğiniz. Suyun iyileştirici etkisini hem bedeninizde hem de ruhunuzda hissedebileceğiniz termal ve kaplıca hizmetleri bulunan bu bölgeler, konforlu bir tatil yapmak için oldukça doğru bir seçenek olabilir. Afyon, Bursa ve Denizli gibi illerde bulabileceğiniz termal oteller, lüks bir konaklama deneyimi yaşamak için harika imkanlar sunuyor.

yasli dostu oteller tercih edin

İleri Yaş Dostu Bir Konaklama Tercih Edin

Tatilinizi gürültüden ve kalabalıktan uzak geçirmek için yapmanızı önerdiğimiz bir diğer adım da tatile gitmek istediğiniz bölgelerde bulunan ileri yaş dostu otelleri tercih etmeniz olacak. Normal standartlardaki otellere göre farklı hizmetler bulabileceğiniz bu oteller, ileri yaşlı insanlar için oldukça mantıklı bir tercih olacaktır. 

Her şeyi elinizin altında bulabileceğiniz konforlu odalar, özel beslenme gerektiren durumlar için birçok yemek alternatifi bulunan açık büfeler ve birkaç adımda denize ulaşabileceğiniz lokasyonlarıyla sizin için uygun olacak bu otellere Türkiye’nin birçok farklı yerinde rastlayabilirsiniz. Gürültülü ve koşturmalı bir tatil yerinde sakin ve keyifli vakitler geçirmek isteyenleri ağırlayan bu otellerde ihtiyacınız olan her şeye sahip olabilirsiniz.

saglik turizmi

Sağlık Turizmine Bir Şans Verin

Yaşlandıkça ortaya çıkan sağlık sorunları, belli bir yaşın üzerindeki herkesin hayatını kısıtlayabiliyor. Özellikle kronik hastalıklar ve kas rahatsızlıkları için şifalı olduğunu düşünülen kaplıcalar, ileri yaştaki ziyaretçilerine hem sağlıklı hem de keyifli bir tatil deneyimi yaşama şansı sunuyor. Yer altı kaynakları bakımından zengin bir ülke olan Türkiye’de de şifalı sularla çevrili birçok farklı konaklama alternatifi bulunuyor. 

Masaj, kaplıca, sauna, jakuzi ve havuz gibi suyun iyileştirici gücünü hissedeceğiniz hizmetlerle ileri yaşlı ziyaretçilerine hizmet veren bu otellerde sağlık turizmine bir şans verebilir ve daha önce deneyimlemediğiniz bir tatil konseptine merhaba diyebilirsiniz.

Holimax’in ileri yaş dostu otelleri arasından seçim yaparak siz de bu sene huzurlu bir tatil serüvenine adım atabilirsiniz.

 

Yorum Yazın