Göcek denildiğinde akla cam gibi berrak turkuaz sular üzerinde duraklayan bembeyaz yatlar gelir. Bunun yanı sıra yemyeşil doğası, yüzlerce koyu, sakin ve huzur veren kimliği ile de ön plana çıkan Göcek, kalabalıklardan uzak dingin bir tatil yapmak isteyenlerin en popüler rotalarından biri. 

Bu huzurlu ve güzel sahil kasabasının merkezinde yer alan halı, tekstil, hediyelik eşya dükkanı gibi mağaza ve işletmeler, restoranlar, kafeler, barlar, süpermarketler hem ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz hem de buranın enerjisini hissedebileceğiniz mekanlar olarak göze çarpıyor. 

Akşam saatlerinde hareketlenen Göcek sokaklarında bar ve restoranlarda renkli saatler geçirebilirsiniz. 

Rotanız Göcek olacaksa Holimax sitesi  Göcek Otelleri sayfasında yer alan oteller arasından seçim yapabilirsiniz.

gocek goruntu

Göcek’te Yapılabilecek Aktiviteler 

Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı olan Göcek 80’li yılların başında sakin ve kendi halinde şirin bir köy iken zamanla popüler olmuş ve yerli yabancı pek çok turistin tatil planlarında ilk sıralarda yer almaya başlamıştır. 

Kusursuz doğası, göz kamaştırıcı turkuaz tonlardaki denizi, deniz üzerinde süzülen yatları ve ruhu dinlendiren enerjisiyle Göcek tatil kelimesini tam anlamıyla karşılayan bir destinasyon. 

Fethiye Körfezi’nde yer alan Göcek koyları ise yeşille mavinin sayısız tonunun buluştuğu noktalar olarak fark yaratıyor. 

Eğer deniz yoluyla Göcek’e geldiyseniz irili ufaklı pek çok koy ve adacığın sunduğu görsel bir şölen sizi bekliyor demektir. Göcek Körfezi’nde demirleyerek ışıltılı koyların keyfini sürebilirsiniz.

Göcek’te nisan sonlarına doğru açılan ve kasım ayına kadar devam eden yaz sezonunda harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

En Popüler Göcek Koyları 

Göcek gezilecek yerler nereler sorusuna ilk yanıt olarak buranın enfes koyları verilebilir. 

gocek hamam

Kleopatra Hamam Koyu

Kleopatra Hamam Koyu Göcek koyları içinde en ünlüsüdür. Çam ağaçlarıyla donanmış Hamam Koyu’nda Kleopatra Hamam kalıntılarını görebilirsiniz. Büyük kısmı depremde zarar görmüştür. Yat turlarının en uğrak noktalarından biri olan Kleopatra Hamam Koyu’nda berrak suların altında zamana meydan okuyan tarihi hamam kalıntılarını görebilirsiniz.

tersane adasi

Tersane Adası

Domuz Adası’nın tam karşısında yer alan Tersane Adası, iskeleli restoranı ve 25 tekne kapasiteli minik koyu ile öne çıkar. Bizans Dönemi’ne ait kalıntıların ve Likya yapılarının yer aldığı koyun, eski çağlarda ticaret limanı olarak kullanıldığına dair izler vardır.  

Bunların haricinde Sarsala Koyu ve Ekincik Koyu da derin maviliğin keyfini sürebileceğiniz koylar olarak listeye alınabilir.   

Göcek’te ne yapılır sorusunun çok eğlenceli yanıtları var. Göcek’te plajdan ziyade koylarda denize girebilirsiniz ama beldede son derece temiz ve sakin plajlar da mevcut. İnlice Halk Plajı Göcek’in merkezine en yakın plaj olarak öne çıkar. Bunun dışında Katrancı, Sarıgerme ve Günlüklü plajları da diğer seçenekler olarak sıralanabilir. 

Akşamları yapılacak aktivitelerden biri de Göcek’in leziz dondurmasından tadarak sahilde yürüyüşe çıkmaktır. Göcek çarşısı hareketli ve renkli atmosferi ile tatilcilerin gönlünü fetheden bir özelliğe sahiptir. 

Göcek’te tatil yapanların en sevdiği aktivitelerden biri de mavi turlardır. Doğal güzellikleri, kadim tarihleri ve turkuaz renkli sularıyla Göcek koyları, her sene gelmek isteyeceğiniz rotalar olarak hafızanızda yer eder. Göcek koyları içinde Bedri Rahmi Koyu, Akvaryum Koyu, Hamam Koyu gibi koylar tablo kadar güzel detaylarıyla gönlünüzü fetheder. 

Göcek marinaları tüm dünyaya adını duyuracak kadar ünlüdür. Bu marinalarda yer alan restoranlarda dünya mutfağından yerel tatlara kadar pek çok lezzeti deneyimleyebilirsiniz. 

Göcek’te nerede kalınır sorusunun yanıtını ise Holimax’te yer alan Göcek Otelleri sayfasında bulabilirsiniz. 

Göcek’te ne yenir diyorsanız Göcek, Ege mutfağının en belirgin lezzetlerini tadabileceğiniz bir mutfak olarak size bir gastronomi şöleni vadeder diyebiliriz. Deniz mahsulleri, zeytinyağlılar ve mezelerin servis edildiği pek çok restoranda damağınızı şenlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra et yemekleri yapan restoranlar da farklı bir alternatif olabilir.

 

Yorum Yazın