Yaz tatili zamanları gelip çatınca içimizde kelebekler uçuşuyor, içimizdeki mutluluk dışa taşıyor ve yüzümüzden gülücükler eksik olmuyor. Peki, yaz tatili öncesi cildimiz tatile hazır mı? Yazın güneş ışınlarının, tuzlu deniz suyunun, havuzun klorunun ve kuru havanın olumsuz etkilerinden korunmak için yazlık cilt bakım önerileri neler? Yaz boyunca cildinizin de ruhunuz gibi ışıl ışıl olması için harika bir cilt bakım rutinleri rehberi hazırladık!

Tatil keyfinin tatil sonrası da devam etmesini istiyorsanız tatil boyunca vücudunuza ve cildinize özen göstermeniz iyi olur. Burada püf nokta hiçbir şeyi abartmamaktır. Tabii ki tatilde kendinizi şımartın ama yemeği de, denizi de, güneşlenmeyi de tadında bırakın. Böylece tatil sonrası bozulmuş bir sindirim sistemi, kaşınan bir cilt ve yıpranmış bir bedenle eve dönmezsiniz.

yazlik cilt bakimi nemlendirme

Yazlık Cilt Bakımı İçin Olmazsa Olmaz Rutin: Nemlendirme

Yazın cilt bakımı nasıl olmalı sorusu için ilk dikkat edilmesi gereken nokta nem dengesinin korunmasıdır.

Cildinizi iyi tanıyın ve cildinize uygun bir nemlendiriciyi yaz boyunca çantanızdan eksik etmeyin.

Yazlık cilt nemlendirici kreminizi seçmek için dermatologlardan yardım alabilir ya da evinizde kendiniz doğal nemlendirici kremler yapmayı da deneyebilirsiniz.

Tüm cildin neminin ideal seviyede kalması için su içmek de çok önemlidir. Vücut sağlığı açısından sayısız faydası olan suyu da özellikle yaz boyunca bol bol tüketin. Yazın cilt bakımı Çağla Şikel tarafından da çok önemsenen bir konudur ve Şikel özellikle bol su içmenin önemini vurgular.

Cildin nem dengesinin korunması için 11.00-15.00 saatleri arasında çok güneşte kalmamaya özen göstermek, deniz ve havuz sonrası çok beklemeden cildi duru suyla yıkamak önemli püf noktalardır.

besleyici yaglar dogal serumlar

Yaz Aylarında Cilt Dostu Besleyici Yağlar, Doğal Maskeler

Yazın yapılacak cilt bakımı için zevkle ve gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz birçok bitkisel besleyici yağlar vardır.

Güneş kreminin yanında çok fazla kozmetik ürün kullanmak istemiyorum diyorsanız doğal öz yağlar ile yazın cilt bakımı doğal ürünlerle tamamlanabilir.

Öz yağları temiz cilde uygulayabilirsiniz ve dilerseniz üstüne güneş kremi de sürebilirsiniz.

Yazın cilt bakımı doğal tarifler ile nasıl yapılır derseniz birçok doğal maske tarifini deneyebilirsiniz. Mesela muz, yoğurt ve bal karışımından ya da aloe vera, Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, avokado yağı ve kuşburnu yağından yararlanabilirsiniz.

cilt bakimi ve dogal beslenme

Yazın Cilt Bakımı Evde Doğal Beslenmeyle Desteklenir

Karpuz, salatalık gibi sulu meyve ve sebzeler cildin beslenmesini sağlar.

Salatalık kabuklarının yüze sürülmesiyle cildin ışıldaması bir şehir efsanesi değildir, kendiniz deneyimleyip sonuçları görebilirsiniz.

A, C, D, E vitaminlerinin eksikliği cildin kurumasına ve cansızlaşmasına sebep olabilir. Bu vitaminleri içeren meyveler tüketerek cilt sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Cildi genç tutan A vitamini; sarı, turuncu ve yeşil sebzelerde, yumurta akında, ciğerde, doğal tereyağında ve balık yağlarında vardır.

Cildin kendini onarmasına destek olan C vitamini limon, greyfurt, portakal, çilek, kivi, frenküzümü, kuşburnu, lahana, domates, karnabahar ve biberde bolca bulunur.

Cildin dış koşullarda barış içinde kalabilmesi için koruyucu görevi gören D vitamini için kaynak güneştir.

Cilt nem dengesini sağlayan E vitamini ise yumurta sarısı, fındık, ceviz, mandalin ile alınabilir.

yazlik bakim urunleri

Yaz Tatili Valizine Konacak Yazlık Bakım Ürünleri

Yaz tatiline çıkarken bir cilt bakımı çantası mutlaka hazırlayın.

Unutmamanız gerekenler; nemlendirici, güneş kremi, gül suyu gibi ferahlatıcı bir vücut spreyi.

Yazlık cilt bakımı için bavulda olması gereken 2 önemli şey daha vardır; şapka ve gözlük! Bunların cildime ne faydası var demeyin, yüzünüzü ve hassas göz çevrenizi korumak için en önemli dostlarınız şapkanız ve gözlüğünüzdür.

Tüm önerileri sadece okumanız değil esas önemli olan uygulamanızdır. Yazın cilt bakımı faydaları sayesinde tatil dönüşü bitkin düşmüş bir ciltle uğraşmanız gerekmez ve pırıl pırıl bir cilt, rahatlamış bir psikoloji ile hayatınıza mis gibi devam edebilirsiniz.

Yazlık cilt bakım önerileri şahane ama ben daha işten güçten kafamı kaldırıp yazı doyasıya yaşayamadım ki diyorsanız, yaz tatili planı yapmanızın vakti gelmiş demektir! Kendinize bir iyilik yapın ve hayata kısacık bir mola verin. En uygun fiyata en mükemmel tatili yapabilmek için Holimax oteller listesine göz atabilir, kampanyalardan yararlanıp indirim fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın