Balayı planı yapan çiftlerin ilk aklına gelen yerlerden biri elbette Antalya oluyor. Yaz tatili için Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Antalya hem romantizm yaşamak hem de eğlenceli zamanlar geçirmek için adeta biçilmiş kaftan diyebiliriz. Siz de balayı tatili için Antalya’ya gitmeyi düşünüyorsanız Antalya’da gezilecek yerler ile ilgili vereceğimiz bilgiler mutlaka işinize yarayacaktır. Antalya balayı rehberi ile rotanızı çizmek daha kolay olacak. Şimdiden, keyifle ve huzurla geçirebileceğiniz, tüm düğün yorgunluğunuzu üzerinizden atabileceğiniz bir balayı tatili dileriz.

antalya kaleici 1

İster Gündüz Turu İster Gece Eğlencesi için Kaleiçi

Yıllar öncesinden kalma şehir surları arasında mini bir kasabada sandaletlerle gezmenin keyfi bir başkadır. Falezin üstündeki Kaleiçi’nde yer alan parklarda yürüyüş yapabilir, minik plaja yakın tatlı mekanlarda günü batırıp içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Gündüzü geceye bağladıysanız, bikini ve deniz şortu üstüne geçireceğiniz yazlık kıyafetleriniz de varsa soluğu birbirinden güzel mekanlarda alabilirsiniz.

antalya selaleleri

En Romantik Antalya Şelaleleri

Antalya’ya gidip de şelale sesini el ele dinlemeden bir balayı tatili geçirmeyi düşünmüyorsunuz herhalde? Antalya şelaleleri arasında Kurşunlu, Düden ve Manavgat en sevilen şelaleler arasında yer alıyor. Yeşillikler arasında akan coşkun sular önünde çekileceğiniz fotoğraflara bir ömür hayranlıkla bakacağınıza emin olabilirsiniz. 

antalya tarihi gezinti

Balayı Tatilinde Tarihi Gezinti

Balayı tatili denince akla el ele romantik anlar, birlikte eğlenilen mekanlar geliyor olsa da balayına çıktığınızda bir taşla iki kuş vurup araya mini bir tarihi tur da koyabilirsiniz. Antalya’da gezilecek tarihi yerler arasında Perge Antik Kenti, Antalya Müzesi, Aspendos Antik Kenti, Patara Antik Kenti ve Termessos Antik Kenti öne çıkan yerler arasında bulunuyor.

antalya aktiviteler

Heyecan Arayanlara Antalya’da Yapılabilecek Aktiviteler

Biz balayı tatili boyunca öyle el ele, göz göze, sakin, dingin günler geçirmekle yetinemeyiz, biraz hareket ve biraz adrenalin lazım diyenlerdenseniz yazımızın bu bölümü tam size göre! Antalya’da yapılabilecek aktiviteler arasında Hip-Notics’de wakeboard, su kayağı(çift kayak), kneeboard(diz board’u) ve flyboard, Köprülü Kanyon’da rafting, Geyikbayırı’nda tırmanış, Likya Yolu’nda trekking, Sandland’de kumdan kale atölyelerine katılmak deneyimlenecek güzel seçenekler arasında yer alıyor.

antalya lezettleri

Antalya’da Nerede Ne Yenir?

Benim aşkım gurme lezzetlere layık diyenler için Vedat Milor’dan tam not olan 7 Mehmet, Antalya yemeklerini en iyi şekilde temsil edildiği bir restoran olarak “Antalya’da Nerede Ne Yenir?” listesinin başına yerleşiyor. Kahvaltıyı lezzetli bir börekle yapmak isteyenler için de Meşhur Serpme Börekçi Tevfik Dede popüler mekanlar arasında öne çıkıyor. Antalya’nın piyazı meşhur diye duyduk diyorsanız Piyazcı Ahmet’e, şöyle salaş bir yerde çöp-şiş yesek iyi olur diyorsanız Volkan Şişçi Kadir’in yerine, bir de yanık dondurma varmış onu nerede yiyelim diyorsanız Dondurma Dükkanı’na gidebilirsiniz.

antalya beldeleri

Balayı Tatili için Farklı Konseptlerde Antalya Beldeleri

Balayı tatili boyunca Antalya’da neler yapabiliriz, nerelere gidebiliriz az çok kafamızda canlandı ama hangi beldeler acaba daha uygun diye düşünmeye başlamış olabilirsiniz.

Antalya denince aklınıza kalabalığı bol oteller geliyor olabilir. Eğer kalabalık olsun, biz hareketli ve her imkanın ayaklarımızın altına serildiği bir balayı tatili hayal ediyoruz diyorsanız Belek, Alanya ve Kemer’de otel arayışına başlayabilirsiniz. Yok biz o televizyonda gördüğümüz kadar kalabalık yerlerde yapamayız, biraz keyifçiyiz, konaklama yerinde dingin zamanlar istiyoruz diyorsanız Olimpos, Kaş, Demre ve Kalkan sizin için daha uygun olacaktır. 

En güzel Antalya otelleri listesine Holimax üzerinden ulaşabilir, kampanyalardan ve indirim fırsatlarından yararlanarak oldukça keyifli bir balayı tatili geçirebilirsiniz. 

 

 

Yorum Yazın