Oldukça büyük bir tarihe ev sahipliği yapan Yozgat ilimiz geniş ormanları, yaylaları ve tarihi yapıları ile görülmeye değer yerler arasındadır. Her yıl yerli ve yabancı olmak üzere birçok turistler ağırlayan Yozgat’ta gezilecek birçok yer bulunur. Eğer siz de kendinize vakit ayırmak ya da ailenizle ufak çaplı bir tatil yapmak isterseniz, tercihinizi Yozgat’tan yana kullanabilirsiniz. Gezdiğiniz yerlerde keyifli vakit geçirebilir, güzel anılar biriktirebilir ve temiz orman havası alabilirsiniz. Yozgat’a yapacağınız tatil planı için holimax.com adresine tek tık ile bağlanarak rezervasyon yapabilirsiniz.

Akdağmadeni Ormanları

Akdağmadeni bölgesi genel olarak yağış aldığı için doğal bir orman bitki örtüsüne sahiptir. Yozgat’taki en geniş orman olan Akdağmadeni ormanları ardıç, sarıçam, palamut ve alaç gibi ağaç türlerinden oluşur. Orman dışındaki alanlar ise genel olarak bozkır ve çayırlardan oluşur. Yozgat’ın en güzel yanlarından yeşil bitki örtüsü, burayı ziyaret eden turistler tarafından oldukça beğenilir. Ailenizle piknik yapmak veya yürüyüşe çıkmak isterseniz, Şekerpınarı piknik alanı size ev sahipliği yapar. Aydıncık ilçesi Eymir yolu üzerinde bulunan Şekerpınarı yaylası 1700 metre yükseklikteki Gezbel Tepesi’nde bulunur. Uzun yıllardır piknik alanı olarak kullanılan bölgede çevre düzenlemesi yapıldığı için yağmur barınakları ve oturma alanları gibi tesisler bulunur. Şehir hayatından uzaklaşmak isterseniz Şekerpınarı yaylası tam size göredir.

Çamlığı (Çamlık) Milli Parkı 264 hektarlık alana sahip olmasının yanı sıra Türkiye’deki ilk milli parktır. 1958 yılında milli park ilan edilen bölge birçok bitkiye ev sahipliği yapar. Milli parka 400-500 yaşlarında olan Karaçam türü de bulunur. Oldukça nadir olan bu ağacı görmek ve gölgesinde serinlemek, sizi şehir hayatından uzaklaştırarak huzur bulmanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra Çamlık’ta 144 cins ve 43 familya içinde 212 bitki yaşar. Siz de gezilerinizi bu doğa harikasına yapmak isterseniz holimax.com adresine girerek gezi planınızı kolayca yapabilirsiniz.

Yozgat Saat Kulesi

Yozgat uzun yıllar birçok devlete ev sahipliği yapmış bir Anadolu şehridir. Durum böyle olunca gezilecek fazlasıyla tarihi sokaklarında barındırır. Bunlardan biri olan Yozgat saat kulesi zamanında belediye başkanlığı yapan Tevfik Zade Ahmet Bey tarafından yaptırılmıştır. Yozgat şehir merkezinde bulunan bu asırlık ve heybetli kule çanlar ve zemin kat da dahil olmak üzere 7 kattır. Her saat başında çalan çanlar şehrin her tarafından duyulur. Tarih görmek isteyenlerin gözlerini dolduracak en önemli yer de Yozgat Müzesidir. Müze 1975 yılında Eski Eserler Yüksek Kurulu tarafından korunması gereken eserler kapsamına alınmıştır. Yozgat’ın merkezinde bulunan müzeye ulaşım oldukça kolaydır. Müzenin alt katlarında arkeolojik eserler bulunurken üst katlarında ise etnografik eserler sergilenir. Üst katlarda bulunan 19. yüzyıl resim sanatının eşsiz örnekleri görülmeye değerdir.

Roma Hamamı

Oldukça tarihi bir şehir olan Yozgat’ta Roma hamamı en dikkat çekici yapıların başında gelir. 2018 yılında geçici olarak UNESCO miras listesine de alınan hamamın diğer adı Kral Kızı Hamamıdır. Antik Roma döneminden günümüze gelen hamamın içerisinde kaplıca tesisleri bulunur. Büyük kısmı yıkılan hamamın yalnızca batı cephe duvarı ayakta kalmıştır. Bu kısımda kemerli bir duvar ve 10 gözlü, 2 katlı mermer görülür. Bunun yanı sıra Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılan Karabıyık köprüsü de görülmeye değerdir. Moloz taşlardan yapılan köprü bir tarihi içinde barındırır.

Şehri dolaşıp birçok yeri gördükten sonra akşam dinlenmek için Sarıkaya kaplıcalarına gidip termal suyun tadını çıkarabilirsiniz. Yozgat’ın 77 km güneydoğusunda bulunan kaplıcadaki su 48 °C sıcaklığa kadar çıkabilir. Dinlendirme yöntemi ile 38-40 °C düşürülen suda tüm günün yorgunluğunu atıp rahatlayabilirsiniz. Yozgat’a yapacağınız tatil planından önce holimax.com adresine girerek rezervasyon yapabilirsiniz.

Yorum Yazın