Balayı tatili yeni evli çiftler için en önemli tatillerin başında gelir. Özellikle keyifli ve romantik bir tatil arayan çiftler için Türkiye’nin pek çok farklı noktasında haria seçenekler bulunabilir. Balayı tatili tüm mevsimlerde yapılabilir ancak yoğunluklu olarak yaz ayları tercih edilir. Keyifli bir tatil için sıcak havanın tadını çıkarmak, denize ve havuza girmek oldukça avantajlıdır. Özellikle ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaz tatili adına son derece etkileyici alternatifler sunan turistik bölgeler tercih edilebilir. Bu güzel yaz tatili seçenekler evlilik sonrası dönemlere denk gelecek şekilde ayarlanarak harika bir balayı tatiline dönüştürülebilir. Özellikle güneşin ve doğal güzelliklerin tadını çıkarırken eşinizle birlikte baş başa ve romantık bir tatil geçirebilirsiniz. Yurt içi balayı tatil yerleri Akdeniz bölgesinde Antalya Kaş, Antalya Belek; Ege bölgesinde ise Muğla Bodrum, Muğla Marmaris ve Muğla Fethiye olarak değerlendirilebilir. Bunlara ek olarak Yedigöller Bolu ve Nevşehir Kapadokya bölgeleri de doğal güzellikleri sayesinde ziyaretçilerini büyüleyen ender mekanlardan biridir. Tüm bu bölgeleri unutulmaz bir balayı deneyimi için tercih edebilirsiniz.

Yedigöller Bolu

Tatil kavramı özellikle balayı dönemi için normalde farklıdır. Balayı sürecinde eşiniz ile romantik bir tatil geçirmek için farklı bir ortam isteyebilirsiniz. Romantik tatil seçenekleri özellikle baş başa zaman geçirmeyi mümkün kılan sakin ortamlardan oluşur. Bu sakin ortamlar doğal güzellikleriyle bilinen Bolu’nun Yedigöller bölgesinde rahatlıkla bulunabilir. Uçsuz bucaksız ormanların arasında bulunan Yedigöller, ziyaretçilerine huzurlu bir tatil imkanı sunar. Bölgede bulunan birbirinden farklı otel seçeneği arasından istediğinizi tercih edebilirsiniz. Üstelik pek çok otelde bulunan balayı suitlerini tercih ederek tatilinizi size özel ve unutulmaz kılabilirsiniz. Bölge yaz dönemlerinde son derece güzel olsa da ilkbahar ve sonbaharda da ziyarete uygundur. Bu sayede yılın her döneminde keyifli bir balayı tatili için Yedigöller’i tercih edebilirsiniz.

Kapadokya Nevşehir

Doğal güzellikleriyle çifltlerin ilgisini çeken bir diğer bölge ise Nevşehir’in dünyaca bilinen Kapadokya bölgesidir. Doğal güzellikleriyle ünlü olan Kapadokya’da milli parkları ziyaret edebilir, romantik bir balon seyahatine çıkabilirsiniz. Yerden metrelerce yüksekte harika manzara eşliğinde yeryüzünü seyredebilirsiniz.

Kaş ve Belek’te Antalya Tatili

Balayı için akla gelen popüler seçeneklerin arasında yaz tatili mekanları bulunur. Özellikle yaz tatili küçük büyük herkes tarafından çok sevilir ve rahatlamak için idealdir. Bu tatil balayı ile birleştirildiğinde daha da keyifli hale gelir. Özellikle sevdiğiniz aktiviteleri eşinizle birlikte gerçekleştirebilir, birbirinden farklı otel seçeneği arasından en keyifli odaları tercih edebilirsiniz. Balayı çiftlerine özel olarak sunulan pek çok ekstra hizmetten yararlanırken bunların bir kısmını hediye olarak değerlendirebilirsiniz. Üstelik balayı tatillerin özel olarak tasarlanan jakuzili ve manzaralı odaları tercih ederek tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Antalya ilinde bulunan Kaş ve Belek bölgelerinde denizin tadını çıkarabilirsiniz. Uçsuz bucaksız doğal sahillerde son derece keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Muğla’nın Gözdeleri Bodrum ve Marmaris

Akdeniz bölgesinde bulunan Antalya’ya ek olarak Ege’nin en güzel sahillerine sahip olan Muğla’yı da balayı tatiliniz için değerlendirebilirsiniz. Özellikle hem yurt içinden hem de yurt dışından çok sayıda turist ağırlayan Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi bölgelerde harika oteller bulabilirsiniz. Otellere ek olarak bölgede bulunan güzel plajlar ve koyları ziyaret edebilir, doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz Üstelik tarihi mekanlara da ev sahipliği yapan Muğla ilinde balayı tatiliniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm aktivitelere kolayca ulaşabilirsiniz. Hayalinizdeki yurt içi balayı tatili için Holimax’te yer alan avantajlı seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Yorum Yazın