Yüzmenin vücuda olan faydaları son yıllarda yapılan araştırmalarla birlikte ortaya çıkmaya başladı. Özellikle kalp sağlığını korumak için oldukça doğru bir spor dalı olan yüzme, hem bedensel hem de fiziksel rahatsızlıklara iyi gelecek bir aktivite. Tüm bunlara ek olarak aynı zamanda eğlenceli bir spor dalı olarak da karşımıza çıkan yüzmenin faydalarını sizin için derledik.

kilo vermenize yardimci olur

Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Son yıllarda, tüm dünyada artan fast food ve hazır gıda tüketimi hem bedensel rahatsızlıklara hem de kilo sorununa neden olabiliyor. Yanlış beslenme düzenine eklenen hareketsiz bir yaşam rutini ile kilo almanız kaçınılmaz hale gelebilir. Spor yapmak için gerekli enerjiyi ve motivasyonu bulamadığınız zamanlarda, sizi harekete geçirecek eğlenceli aktivitelere yönelmeniz doğru bir tercih olacaktır.

Bu aktivitelerden biri olan yüzme, her yaştan insanın yapabileceği oldukça keyifli ve eğlenceli bir spor dalı. Kısa sürede yüksek kalori yakmanıza imkan veren bu aktiviteyi birkaç ay boyunca düzenli olarak yaptığınız takdirde fayda görmemeniz için hiçbir sebep kalmayacak.

Kalori yakmanın yanı sıra vücudumuzda bulunan birçok farklı kas grubunu aynı anda çalıştıran bir aktivite olan yüzme ile kondisyonunuzu da artırabilirsiniz. Düzenli yapıldığı takdirde bedeninizin şekillenmesine de yardımcı olacak bu spor dalını küçük yaşlardan itibaren yapma şansınız var. Vücudunuzun dengeli bir yağ ve kas sistemine sahip olması için doğru bir aktivite olan yüzme ile fit bir görünüm kazanabilirsiniz.

ruh sagliginiza iyi gelecektir

Ruhsal Rahatsızlıklara İyi Gelir

Yapılan araştırmalar ışığında bir spor dalına ilgi duymanın ve bu ilgiye yönelik olarak düzenli bir rutin oluşturmanın ruh sağlığını olumlu yönde etkilediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Kötü bir dönemden geçtiğiniz veya kendinizi yalnız hissettiğiniz anlarda kısa bir yürüyüşe çıkmanın bile ruhsal sağlığınızı etkilediğini görebilirsiniz.

Depresyon, panik atak ve anksiyete gibi hayat kalitenizi düşüren ağır ruhsal rahatsızlıklar için doğru bir spor dalı olan yüzme, bedensel sağlığınızı da korumanıza yardımcı olur. Yüzme esnasında bedeninizde bulunan birçok kas birlikte çalışır ve böylece beyniniz serotonin gibi sizde mutluluk hissi uyandıracak hormonları salgılamaya başlar. 

Bir diğer yandan, yapılan araştırmalarla ruhsal rahatsızlıkların temelini oluşturan dinamiklerden birinin kişinin anda ve şimdiki zamanda kalamaması olduğu anlaşıldı. Bu bağlamda, hem bedensel hem de ruhsal olarak o an yaptığınız aktiviteye odaklanmak ruh sağlığınız için oldukça önemli. 

Yüzme oldukça efor harcamanız gereken bir spor dalı olduğu için konsantrasyonunuzu kaybetmeniz pek de mümkün olmaz. Bu nedenle yüzmenin anda kalmanıza yardımcı olacak bir spor dalı olduğunu söyleyebiliriz.

vucut sagligini korumaya yardimci olur

Vücut Sağlığınızı Korumaya Katkı Sağlar

Vücudunuzun farklı bölgelerinde bulunan kasları çalıştıran bir spor dalı olan yüzme, metabolizmanızı hızlandırmasının yanı sıra yağ yakmanıza da yardımcı olur. Vücut sisteminizin neredeyse her alanına katkı sağlayan bir aktivite olan yüzme ile kilonuzu korurken iç organlarınız için de güçlü bir bariyer oluşturabilirsiniz.

Bir aktivite yaparken en çok ihtiyaç duyduğunuz organlardan biri olan ciğerlere kondisyon kazandıran bir spor olan yüzme ile gün geçtikçe nefes kontrolü yapmanız kolaylaşır. Kardiyovasküler sisteme olan katkılarıyla da bilinen yüzme sayesinde hayati organlarınızı yormadan eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Bir diğer yandan bir fizik tedavi yöntemi olarak da tercih edilen yüzme sayesinde kronikleşmiş bel ve sırt ağrılarınızı azaltma şansınız bulunuyor. Sırt kaslarını ve kürek kemiklerini çalıştıran bir aktivite olan yüzme ile bu bölgeler esner ve böylece ağrılarınızın şiddeti düşebilir. 

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’de yüzebileceğiniz birçok farklı bölge ve plaj bulunuyor. Holimax’ın zengin otel seçenekleri arasından size uygun olduğunu düşündüğünüz oteli seçerek bol bol yüzebileceğiniz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Yorum Yazın