Antalya’nın Serik ilçesine bağlı, en gözde tatil beldelerinden biri olan Belek, Türkiye’de yaz turizminin canlı olduğu yerler arasında bulunuyor. Belek, Türkiye’nin en büyük golf sahalarından bir tanesi içinde bulunduruyor ve devasa golf sahalarıyla yerli-yabancı pek çok turistin ilgisini çekiyor. Aynı zamanda Belek, doğal güzelliğini günümüze kadar korumayı başarmış olan nadir bölgeler arasında bulunur. Bu özelliği ile Belek, diğer tatil beldelerinden ayrılır. Şimdi hep birlikte Akdeniz’in doğal cennetini keşfedelim. Bu yazımızda; Belek’te ne yapılır, en iyi belek otelleri gibi konuları ele alacağız.

 Belek’te Gezilecek Yerler

Doğanın sonsuz sevgisini hissedip, doğayla birlikte olmak insanı evinde gibi hissettiriyor. Özüne dönmek isteyenler, huzuru ve dinginliği derinden hissetmek isteyenler ve aynı zamanda dolu dolu bir tatil geçirmek isteyenler için Belek, muhteşem bir seçenek! Belek’te gezmekten keyif alacağınızı düşündüğümüz yerleri sizler için listeledik. Hem doğal güzelliklerin hem de büyüleyici tarihi yapıların bir arada olduğu bir gezi rotasına hazır olun!

Hoşgörü Bahçesi: 

hosgoru bahcesi

Belek’in sembolü niteliğinde olan ve gezilecek yerler listesinin başında gelen Hoşgörü Bahçesi, dinlerin hoşgörü, saygı ve sevgisini vurgulamak amacıyla inşa edilmiştir. Dinler bahçesi olarak da bilinen hoşgörü bahçesi; üç büyük dinin bir arada saygıyla ve hoşgörüyle yaşayacağını, ibadetlerini bir arada özgürce gerçekleştirebileceklerini göstermek amacıyla hizmet vermektedir. İçerisinde; camii, kilise ve sinagog olmak üzere üç farklı dinin üç farklı ibadet alanı bulanmaktadır. Hoşgörünün buluştuğu bu noktada, harika bir atmosferle karşılaşacağınıza eminiz. Belek’e gittiğinizde Hoşgörü Bahçesini gezilecek yerler listenize eklemenizi öneririz.

Aspendos Antik Tiyatro: 

aspendos antik tiyatro

Belek’in en önemli tarihi yapılarından biri olan Aspendos, Romalılar tarafından inşa edilmiştir. Farklı medeniyetlerden pek çok iz taşıyan Aspendos antik tiyatrosunu her yıl binlerce yerli- yabancı turist ziyaret etmektedir. Aspendos antik kenti, döneminde en önemli ticaret yolu üzerinde olduğu ve Köprüçay Irmağı ile limanı birbirine bağladığı için, her çağda fethedilmek istenen kentler arasında yer almıştır. Aspendos antik tiyatro, Anadolu’daki Roma tiyatrolarının günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşmış en eski örneğidir. Antik kent gezmekten keyif alıyorsanız veya gezinize kültürel bir keşif eklemek isterseniz Aspendos’u gezi listenize mutlaka eklemelisiniz.

Kurşunlu Şelalesi:

kursunlu selalesi

Belek’te görülmeye değer, doğa harikaları arasında bulunan Kurşunlu Şelalesi, zengin bitki örtüsü ve ilginç su altı canlılarıyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakan bir yer. Burada doğanın sunduğu güzellikler eşliğinde piknik yapabilir, sevdiklerinizle birlikte temiz havanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Kurşunlu Şelalesi, Belek’te mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Ayrıca; Kurşunlu Şelalesine giriş ücretleri; yetişkinler için 12 TL, öğrenciler içinse 8 TL’dir.

Belek Golf Sahaları:

golf sahasi

Belek’e gitmişken devasa golf sahalarını görmeden dönmek olmaz! Belek, Türkiye’nin en iyi golf sahalarına ev sahipliği yapmakta. Golf tutkunlarının ve amatör sporcuların gözde golf sahalarının çoğu Belek’te bulunuyor. Her yıl pek çok ünlü golfçüye ev sahipliği yapan Belek’te bulunan golf sahaları, bölgenin simgesi haline gelmiştir. Belek tatilinizde ailenizle birlikte farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız, golf sahalarını ziyaret etmenizi öneririz.

En İyi Belek Otelleri

belek otelleri 1

Benzersiz otelleri ve muazzam golf sahalarıyla ünlü olan Belek’te konaklayabileceğiniz pek çok otel alternatifi bulunuyor. Belek otelleri sizlere; tatilinizi konforlu ve rahat bir şekilde geçirebilmeniz için unutulmaz bir tatil deneyiminin kapılarını aralıyor. Belek’te konaklamanız için önerdiğimiz otelleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kirman Belazur Resort & SPA
  • Susesi Luxury Resort
  • Innvista Hotels Belek
  • Pine Beach Belek
  • Granada Luxury Belek
  • Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort
  • Orange County Resort Hotel Belek
  • Crystal Tat Beach Golf Resort & Spa
  • Crystal Waterworld Resort & Spa
  • Belconti Resort Hotel Belek
  • Spice Hotel & Spa
  • Adam & Eve Hotel +16

 

Yorum Yazın