Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış dört mevsimin bir arada yaşandığı ülkemiz uçsuz bucaksız kanyonlar, geniş platolar, eşsiz göller, akarsuların şırıl şırıl aktığı vadiler, sayısız doğa manzaraları ile çevrilidir. Türkiye’nin şehirlerinde farklı yüksekliklerde muhteşem manzaralarının keyfini çıkarabileceğiniz çok sayıda seyir terası yer alır. 

Gökyüzünde yürüyormuş hissi veren cam teraslar pek çok yerli, yabancı turistin ilgisini çekmektedir. Türkiye’nin en güzel seyir teraslarına birlikte bakalım. 

Kristal Teras, Safranbolu

Kristal Teras, Karabük ilinin Safranbolu ilçesinde yer alır. Karabük, UNESCO’nun dünyada en iyi korunan ilk 20 kenti arasında gösterilir. 

Tokatlı Kanyonu üzerinde inşa edilen cam teras yerden 80 metre yüksekliğe sahiptir. Kristal Teras Türkiye’de inşa edilen ilk cam seyir terası özelliğini taşımaktadır. 80 ton ağırlığı taşıyabilecek güçte olan cam seyir terası uçurumun kenarında inşa edilmiştir. 

Manzarası ile görenleri kendine hayran bırakan seyir terasına giriş ücretlidir. Kristal terasın çevresinde piknik alanları, kafe ve restoranlar yer alır.  

Ulubey Kanyonu Cam Teras, Uşak 

ulubey kanyonu

Ulubey Kanyonları, ABD’nin meşhur Arizona Eyaleti’ndeki Büyük Kanyon’dan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak Uşak ilinin Ulubey sınırlarında yer alır. Uşak merkeze 30 km uzaklıkta bulunur. 77 kilometre uzunluğa sahip Ulubey Kanyonlarına Ulubey Çayı, Banaz Çayı ve Dokuzsele Deresi eşlik ederek burayı cennetten bir köşe haline getirmiştir. 

150 metre yükseklikte inşa edilen seyir teras 135 metrekarelik geniş cam alanına sahiptir. Kanyon içerisinde balonla gezintiler düzenlenmekte ve doğa sporları, tırmanış sporları yapılmaktadır. Ulubey Kanyonu’nda muhteşem manzarasıyla heyecan verici bir deneyim sunan cam seyir terasa girişler ücretlidir. 

Hatila Vadisi Cam Teras, Artvin 

hatila vadisi

Hatila Vadisi Seyir Terası, Artvin’in Hatila Vadisi Milli Parkı içerisinde Sıkıldım Kayası mevkiinde yer alır. Artvin merkeze 10 km uzaklıkta bulunur.

Türkiye’nin en yüksek seyir teraslarından biri olan Hatila Vadisi Seyir Terası, Hatila Deresi’nden 220 metre yükseklikte bulunur. 50 metrekare genişlikte bir cam alanına sahip seyir terası yemyeşil vadi manzarası ve büyüleyici güzellikteki şelaleleriyle göz doldurur. Bol oksijenli manzarasıyla seyir terasından izleme ayrıcalığı sunan milli parka girişler ücretlidir. 

Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Gümüşhane

Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Gümüşhane’de bulunan tarihi Torul Kalesi üzerinde yer alır. Yerden 240 metre yüksekliğe sahip cam seyir teras karayoluna 2 km mesafede bulunur. 

torul kalesi

90 metrekarelik geniş bir alana sahip girişi ücretli olan cam teras aynı anda 50 kişiyi taşıyabilecek güç özelliğindedir. Doğu Karadeniz’in en yüksek cam terası olan Torul Kalesi ziyaretçilerine  Zigana ve Sarıç dağlarının, nehirlerin ve tüm şehrin muhteşem manzarasını sunar. 

Tortum Gölü Cam Seyir Teras, Erzurum 

Tortum Gölü Seyir Terası, 2021 yılında Türkiye’deki Cittaslow şehirleri(Sakin Şehirler) arasında yer alan Erzurum’un Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü üzerinde yer alır. 

tortum golu

Tortum Gölü, Türkiye’nin en uzun cam seyir terasına ev sahipliği yapmaktadır. Yerden 143 metre yükseklikte bulunan cam teras eşsiz bir göl ve kanyon manzarasına sahiptir. Tortum Gölü’ne doğru 12 buçuk metre uzanan cam seyir terasın kapalı kısmında geniş kapasiteli bir kafeterya yer alır. Görkemli manzarasıyla ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatan cam seyir terasa girişler ücretlidir.

Rumkale Cam Teras, Gaziantep  

Rumkale Cam Teras, Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde yer alan tarihi Rumkale’de bulunur. 150 metre yükseklikte yer alan cam teras Rumkale ve Fırat Nehri’nin doğal güzelliklerini sunan etkileyici manzarasıyla göz doldurur. 

270 metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük alana sahip cam seyir terası özelliğindedir. Tarihi kale manzaralı bu eşsiz cam teras etrafında kafe ve restoranlar yer alır. Kolayca ulaşılabilen bir konumda olan cam terasa girişler ücretlidir. 

rumkale 2

Heyecan verici bir deneyim sunan cam seyir teraslarda Türkiye’nin eşsiz manzaralarına yakından şahit olmaya ne dersiniz? Tatil planı yapacağınız şehirlerde konaklama yapabileceğiniz otelleri Holimax rehberliğinde kolayca bulabilirsiniz. Şehir otelleri üzerinden zevkinize uygun otel ve lokasyon seçimlerini yapabilir, avantajlı kampanyalarla tatilinizi uyguna getirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın