Hayatınızın en özel zamanlarından biri olan balayı için otel seçerken nasıl bir balayı tatili yapmak istediğinize ve balayınızı nerede geçirmek istediğinize karar vermek size büyük avantaj sağlayabilir. Balayında lüks bir otelde konaklamak veya kültürel bir gezi planı yapmak için yurt içinde tercih edebileceğiniz birçok rota var. Genellikle deniz ve termal tatillerin tercih edildiği balayı zamanlarında çiftlerin en sevdiği rotaları sizler için derledik.

kusadasi gorsel 1

Kuşadası

Aydın’a bağlı şirin bir ilçe olan Kuşadası özellikle son yıllarda balayı tatillerinde sıkça tercih edilen rotaların başında geliyor. Hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok çiftin balayı tatilini geçirdiği Kuşadası herkese uygun olabilecek otel seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Sahilleri, şehir merkezi ve koylarıyla kendine hayran bırakan Kuşadası’nda balayınızı geçirirken hem romantik hem de kültürel bir gezi planlayabilirsiniz.

İyonlar tarafından kurulduğu rivayet edilen bu şirin ilçe, tarihi güzellikleri ve doğasıyla çiftlerin favori balayı mekanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Yaz aylarında nüfusunun katlandığı bir ilçe olan Kuşadası’nda gün içinde deniz ve güneşin keyfini çıkarırken akşamları Kıyı Yolu’nu yürüyerek geçebilir ve yakınlardaki restoranlarda romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

belek antalya gorsel

Belek

Antalya’nın en popüler lokasyonlarından biri olan Belek, hem lüks otel seçenekleri hem de doğasıyla çiftlerin en sık tercih ettiği balayı noktalarından biri. Yaz veya bahar aylarında balayınızı geçirebileceğiniz bu belde, Tunç Çağı’na kadar uzanan etkileyici bir tarihe sahip. Perge Antik Kenti ile tarih öncesi zamanları keşfetmenize olanak sunan Belek, balayınızı unutulmaz kılacak rotalardan biri.

Tarihi mekanları ve sahilleriyle ön plana çıkan Belek bunlara ek olarak golf oynamaktan hoşlanan çiftlerin tercih edebileceği balayı merkezlerinden biri. Bölgenin en bilindik doğal güzelliklerinden olan Kurşunlu Şelalesi de Belek’te balayı yapan çiftleri büyüleyen mekanlardan bir diğeri.

Muhteşem plajları, doğal güzellikleri ve berrak deniziyle deniz tatili yapmak isteyen çiftleri ağırlayan Belek’te yaz tatilinizi ve balayınızı birleştirebilirsiniz.

girne gorsel

Girne

MÖ 10. yüzyılda Akalar tarafından kurulduğuna inanılan Kıbrıs’ın en popüler ilçelerinden biri olan Girne, ultra lüks otelleri ve dört tarafı denizlerle çevrili şehir yapısıyla balayında en çok tercih edilen ülkelerden biri olarak göze çarpıyor. Bir Akdeniz ülkesi olan Kıbrıs’ta otelleriyle ünlü olan kentlerin başında gelen Girne’de, unutamayacağınız bir balayı geçirebilirsiniz.

Tarihi ve kültürel anlamda oldukça zengin bir kent olan Girne’de dilerseniz Girne Kalesi, Ağa Cafer Paşa Camii ve Archangelos Michael Kilisesi gibi mekanları gezmek için bir gününüzü ayırabilir ve kalan tatilinizi deniz ve güneşin tadını çıkararak geçirebilirsiniz. Cam gibi denizi ve uçsuz bucaksız sahilleriyle çiftlerin balayını unutulmaz bir anıya dönüştüren Girne, yılın 300 günü güneşi hissedebileceğiniz muhteşem bir liman kenti.

Afyonkarahisar

MÖ 3000 yılına dayanan tarihi ve doğal kaynaklarıyla balayı tatilinde farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin tercih ettiği şehir Afyonkarahisar, size önereceğimiz bir diğer tatil rotası. Birçok krallığa ev sahipliği yapan Afyonkarahisar, günümüzde sahip olduğu doğal kaynaklarla ön plana çıkıyor.

Balayını termal otellerde geçirmek isteyen çiftlerin ilk tercih ettiği adreslerden biri olan Afyonkarahisar’da son yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte oldukça fazla konaklama seçeneği ortaya çıktı. Termal kaynaklara sahip olan Afyonkarahisar otellerinde balayınızı sakin bir şekilde geçirebilir ve bölgenin şifalı sularıyla keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Holimax’le dilediğiniz balayı rotasında keyifli bir tatil geçirmek için balayı otellerinde hemen rezervasyon yaptırabilir ve özel anlarınızı kusursuz bir yolculukla unutulmaz kılabilirsiniz.

Yorum Yazın